Squash fritter. Uhm vores nye livret her i familien. Lækre sprøde oliestegte squashfritter, du kan stege på pande, i ovn eller airfryer.
Halløj hvor smager disse fritter bare godt og så er de heldigvis super nemme at lave, med få ingredienser og helt uden æg i paneringen.
Squashfritterne er bare vendt i rasp og revet parmesanost og de blev super gode. Helt knasende sprøde.
Jeg har bare brugt almindelig rasp, men du kan også bruge den noget grovere pankorasp.
Denne portion fritter stegte jeg i olie på panden, men du kan sagtens også lave dem på en bageplade i ovnen.Skal du kun lave en lille portion, så brug gerne din airfryer.
I opskriften nedenfor har jeg angivet hvordan du tilbereder dem på forskellige måder.

Indrømmet, jeg stegte squashfritterne i olie. Det kan du udelade, hvis du laver dem i ovnen, så vil de blive mere fedtfattige.
Disse oliestegte fritter var et kæmpe hit! De smagte helt klart bedre end almindelige pommes frites! Nej og det er ikke lyv. 🙂

Fritterne er lidt porøse, så de skal først vendes, så steg dem gerne godt sprøde, før du vender dem forsigtigt.
Squash kaldes også fra courgette (fransk) og zucchini (italiensk) men det er helt den samme grøntsag.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Squash fritter – få en god nem opskrift på lækre sprøde squashfritter hér

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 600 gram squash (ca.) I vil kunne spise mange Jeg brugte 2 squash af mellem størrelse. Aubergine ell. lign. kan bruges i stedet
- 2-3 dl rasp ell. mere. Panko rasp kan bruges
- 1-1½ dl parmesanost (ca. 50 gram) Helst friskrevet. Kan udelades. Vesterhavsost kan også bruges
- salt/peber - rigeligt evt. andre krydderier som f.eks. stødt paprika/barbecue/chili
- Olie til stegning raps- solsikke eller olivenolie. Kan erstattes med smør
Sådan gør du
- Skyl squashen og skær den i tynde stave.

- Bland rasp med friskrevet parmesanost, og rigeligt salt og peber. Hæld raspblandingen i en stor skål

- Vend dine squashstave godt med raps/osteblandingen. Brug hænderne og vend mange gange, til blandingen har fordelt sig godt på grøntsagerne. "Mas" dem gerne lidt, så blandingen klæber godt. Måske der skal tilsættes ekstra rasp

Squash fritter på pande:
- Varm olie på en pande og læg forsigtigt dine squashfritter herpå. Steg dem nu gyldensprøde på den ene side, før du vender dem forsigtigt. De må ikke ligge i lag. Steg dem evt. af 2 omgange, hvis du ikke kan få plads til alle.

- Jeg brugte min store Scanpan bradepande, der også kan bruges på komfuret. Drys med ekstra salt/peber. Er der mere panering tilbage, så drys gerne lidt over undervejs. Supplér evt. med ekstra olie undervejs.

Squash fritter i ovn:
- Vend squash fritter i lidt olie og herefter i paneringen, efter anvisningerne ovenfor. Fordel på bageplade m. bagepapir og bag i ca. 25-30 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) eller til de er gyldne, sprøde og møre.

Squash fritter i airfryer:
- Vend squash fritter i lidt olie og herefter i paneringen, efter anvisningerne ovenfor. Fordel fritterne på trådkurven, så de ikke ligger for tæt. Bag dem nu ca. 15 minutter v. 180 grader eller til de er gyldne, sprøde og gennembagte.
- Servér dine squash fritter som tilbehør, evt. i stedet for almindelige pommes frites. De smager skønt med aioli til

Noter
Kan også laves med aubergine i stedet.
Pres evt. lidt hvidløg over dine squash fritter. De smager også skønt med aioli eller chilimayo til. Du kan også panere squash i skiver - tjek f.eks. denne opskrift Squash fritterne skal nydes straks, da de ret hurtigt bliver bløde.Squash fritter kan også vendes i en panering med æg:
Vend først fritterne i lidt mel, herefter æg og til slut rasp/parmesanostKnasende sprøde squashfritter, stegt på pande eller lavet i ovn / airfryer. Nemme at lave med kun rasp og parmesanost. 
Haps en lækkerbisken! Fritter helt uden kulhydrat / stivelse. Lchf fritter eller keto fritter kaldes de faktisk også. Tænk så lækkert grøntsager også kan smage.
Paneret squash, kun paneret med rigeligt rasp, parmesanost og krydderier. Dine fritter af squash skal krydres godt med salt og peber, så de får god smag.
Du kan sagtens krydre med stødt paprika, røget paprika, chili eller barbecue krydderi? Du bestemmer.
Pres evt. også gerne lidt friske hvidløgsfed over – uhm! Hvidløg på fritterne smager SÅ godt.
Prøv også at dyppe dem i lidt aioli, chilimayo, eller dip med røget paprika og hvidløg.
Få tips til lækre dips og dressinger, du kan servere til squash fritterne, nederst i dette indlæg.
Kan squash fritter også paneres med æg?
Jep. De blev rigtigt gode bare med rasp/ost, men fritterne får en tykkere panering, hvis du først vender dem i mel, sammenpisket æg og rasp/parmesan til slut.
Nogle skærer den “bløde” indmad fra squash’en, men jeg brugte det hele.
Jeg vil gerne begrænse madspild, så jeg bruger gerne alt fra grøntsagerne, hvis og når jeg kan.
Fritterne bliver lidt “blødere”, men hvis du sprødsteger dem, så betyder det intet. Den væde der afgives, gjorde bare at paneringen klæbede bedre. Smart! 🙂
Skal man bruge frisk parmesanost eller kan den fra brev bruges?
Den friske parmesanost er SÅ meget bedre at bruge! Det er en helt anden kvalitet og smag. Parmesanost i brev er vi helt stoppet med at købe og nu har vi altid den friske i køleskabet.

En parmesanost kan holde sig virkelig længe og vi køber stort ind, når de er på tilbud. 
Øj nogle lækre fritter! Vi spiste dem til lækre frikadeller og en grøn salat med pærer. De kan spises som tilbehør i stedet for “rigtige” pommes frites. De kan nydes til alt.
Faktisk så smager de også godt bare som “snacks” på en kødfri dag måske?

Eneste mangel ved denne opskrift?
Uanset hvor mange squash fritter du laver, så har du altid lavet for lidt, for de smager bare SÅ godt 🙂
Det samme kan siges om disse lækre squash frikadeller. Et kæmpe hit! De smager faktisk også næsten endnu bedre end rigtige frikadeller.
Jeg har også prøvet at lave fyldte squash og de smager også super godt.
Har du mange squash i haven, så få en mange flere opskrifter med squash ved at klikke her
Få opskrifter på dip og dressinger du kan servere til squash fritterne her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.







Vendt i rasp, så er de vel ikke helt low carb 😉