Squash fritter. Uhm vores nye livret her i familien. Lækre sprøde oliestegte squashfritter, du kan stege på pande, i ovn eller airfryer.

Halløj hvor smager disse fritter bare godt og så er de heldigvis super nemme at lave, med få ingredienser og helt uden æg i paneringen.Squashfritter - lækre sprøde squash fritter

Squashfritterne er bare vendt i rasp og revet parmesanost og de blev super gode. Helt knasende sprøde.

Jeg har bare brugt almindelig rasp, men du kan også bruge den noget grovere pankorasp.Squashfritter - lækre sprøde squash fritter

Denne portion fritter stegte jeg i olie på panden, men du kan sagtens også lave dem på en bageplade i ovnen.Skal du kun lave en lille portion, så brug gerne din airfryer.

I opskriften nedenfor har jeg angivet hvordan du tilbereder dem på forskellige måder.
Squashfritter - lækre sprøde squash fritter

Indrømmet, jeg stegte squashfritterne i olie. Det kan du udelade, hvis du laver dem i ovnen, så vil de blive mere fedtfattige.

Disse oliestegte fritter var et kæmpe hit! De smagte helt klart bedre end almindelige pommes frites! Nej og det er ikke lyv. 🙂

Squashfritter - lækre sprøde squash fritter

Fritterne er lidt porøse, så de skal først vendes, så steg dem gerne godt sprøde, før du vender dem forsigtigt.

Squash kaldes også fra courgette (fransk) og zucchini (italiensk) men det er helt den samme grøntsag.

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Squash fritter – få en god nem opskrift på lækre sprøde squashfritter hér

Squashfritter - lækre sprøde squash fritter
Sprøde fritter lavet af squash
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Squash fritter - lækre sprøde squashfritter
Portioner: 3 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Udstyr (reklamelink)

1 Scanpan bradepande kan steges på alm. pande ell i ovn også

Ingredienser

  • 600 gram squash (ca.) I vil kunne spise mange Jeg brugte 2 squash af mellem størrelse. Aubergine ell. lign. kan bruges i stedet
  • 2-3 dl rasp ell. mere. Panko rasp kan bruges
  • 1-1½ dl parmesanost (ca. 50 gram) Helst friskrevet. Kan udelades. Vesterhavsost kan også bruges
  • salt/peber - rigeligt evt. andre krydderier som f.eks. stødt paprika/barbecue/chili
  • Olie til stegning raps- solsikke eller olivenolie. Kan erstattes med smør

Sådan gør du

  • Skyl squashen og skær den i tynde stave.
    Squashfritter - lækre sprøde squash fritter
  • Bland rasp med friskrevet parmesanost, og rigeligt salt og peber. Hæld raspblandingen i en stor skål
    Squashfritter - lækre sprøde squash fritter
  • Vend dine squashstave godt med raps/osteblandingen. Brug hænderne og vend mange gange, til blandingen har fordelt sig godt på grøntsagerne. "Mas" dem gerne lidt, så blandingen klæber godt. Måske der skal tilsættes ekstra rasp
    Squashfritter - lækre sprøde squash fritter

Squash fritter på pande:

  • Varm olie på en pande og læg forsigtigt dine squashfritter herpå. Steg dem nu gyldensprøde på den ene side, før du vender dem forsigtigt. De må ikke ligge i lag. Steg dem evt. af 2 omgange, hvis du ikke kan få plads til alle.
    Squashfritter - lækre sprøde squash fritter
  • Jeg brugte min store Scanpan bradepande, der også kan bruges på komfuret. Drys med ekstra salt/peber. Er der mere panering tilbage, så drys gerne lidt over undervejs. Supplér evt. med ekstra olie undervejs.
    Squashfritter - lækre sprøde squash fritter

Squash fritter i ovn:

  • Vend squash fritter i lidt olie og herefter i paneringen, efter anvisningerne ovenfor. Fordel på bageplade m. bagepapir og bag i ca. 25-30 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) eller til de er gyldne, sprøde og møre.
    Squashfritter - lækre sprøde squash fritter

Squash fritter i airfryer:

  • Vend squash fritter i lidt olie og herefter i paneringen, efter anvisningerne ovenfor. Fordel fritterne på trådkurven, så de ikke ligger for tæt. Bag dem nu ca. 15 minutter v. 180 grader eller til de er gyldne, sprøde og gennembagte.
  • Servér dine squash fritter som tilbehør, evt. i stedet for almindelige pommes frites. De smager skønt med aioli til
    Squashfritter - lækre sprøde squash fritter

Noter

Kan også laves med aubergine i stedet. 
Pres evt. lidt hvidløg over dine squash fritter. De smager også skønt med aioli eller chilimayo til.
Du kan også panere squash i skiver - tjek f.eks. denne opskrift
Squash fritterne skal nydes straks, da de ret hurtigt bliver bløde.
Squash fritter kan også vendes i en panering med æg: 
Vend først fritterne i lidt mel, herefter æg og til slut rasp/parmesanost
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Knasende sprøde squashfritter, stegt på pande eller lavet i ovn / airfryer. Nemme at lave med kun rasp og parmesanost. Squashfritter - lækre sprøde squash fritter

Haps en lækkerbisken! Fritter helt uden kulhydrat / stivelse. Lchf fritter eller keto fritter kaldes de faktisk også. Tænk så lækkert grøntsager også kan smage.

Paneret squash, kun paneret med rigeligt rasp, parmesanost og krydderier. Dine fritter af squash skal krydres godt med salt og peber, så de får god smag.

Du kan sagtens krydre med stødt paprika, røget paprika, chili eller barbecue krydderi? Du bestemmer.

Pres evt. også gerne lidt friske hvidløgsfed over – uhm! Hvidløg på fritterne smager SÅ godt.

Prøv også at dyppe dem i lidt aioli, chilimayo, eller dip med røget paprika og hvidløg.

Få tips til lækre dips og dressinger, du kan servere til squash fritterne, nederst i dette indlæg.Squashfritter - lækre sprøde squash fritter

Kan squash fritter også paneres med æg?

Jep. De blev rigtigt gode bare med rasp/ost, men fritterne får en tykkere panering, hvis du først vender dem i mel, sammenpisket æg og rasp/parmesan til slut.

Nogle skærer den “bløde” indmad fra squash’en, men jeg brugte det hele.

Jeg vil gerne begrænse madspild, så jeg bruger gerne alt fra grøntsagerne, hvis og når jeg kan.

Fritterne bliver lidt “blødere”, men hvis du sprødsteger dem, så betyder det intet. Den væde der afgives, gjorde bare at paneringen klæbede bedre. Smart! 🙂Squashfritter - lækre sprøde squash fritter

Skal man bruge frisk parmesanost eller kan den fra brev bruges?

Den friske parmesanost er SÅ meget bedre at bruge! Det er en helt anden kvalitet og smag. Parmesanost i brev er vi helt stoppet med at købe og nu har vi altid den friske i køleskabet.

Squashfritter - lækre sprøde squash fritter

En parmesanost kan holde sig virkelig længe og vi køber stort ind, når de er på tilbud.  Squashfritter - lækre sprøde squash fritter

Øj nogle lækre fritter! Vi spiste dem til lækre frikadeller og en grøn salat med pærer. De kan spises som tilbehør i stedet for “rigtige” pommes frites. De kan nydes til alt.

Faktisk så smager de også godt bare som “snacks” på en kødfri dag måske?

Squashfritter - lækre sprøde squash fritter

Eneste mangel ved denne opskrift?

Uanset hvor mange squash fritter du laver, så har du altid lavet for lidt, for de smager bare SÅ godt 🙂

Det samme kan siges om disse lækre squash frikadeller. Et kæmpe hit! De smager faktisk også næsten endnu bedre end rigtige frikadeller.

Jeg har også prøvet at lave fyldte squash og de smager også super godt.

Har du mange squash i haven, så få en mange flere opskrifter med squash ved at klikke her

Få opskrifter på dip og dressinger du kan servere til squash fritterne her:

1.

Flødeost dip med purløg - nem dressing
Nem dip med flødeost og purløg
Se opskriften her
Flødeost dip med purløg - nem dressing

2.

Fetacreme med persille og citron - feta dip
Nem opskrift på feta dip med citron og persille
Se opskriften her
Fetacreme med persille og citron - feta dip

3.

Pesto mayo dip - lækker pesto mayonnaise
Nem og lækker dressing dip med pesto og mayonnaise
Se opskriften her
Pesto mayo dip - lækker pesto mayonnaise

4.

Avocadocreme - nem opskrift på avocado dip
Nem dip med avocado, citron og creme fraiche
Se opskriften her
Avocadocreme - nem opskrift på avocado dip

5.

Fetadip - opskrift på fetacreme med hvidløg
Fetacreme med hvidløg - nem og lækkert som dip
Se opskriften her
Fetadip - opskrift på fetacreme med hvidløg

6.

Chilimayo - opskrift på hjemmelavet chili mayo
Hjemmelavet mayonnaise med chili - perfekt til burgere eller pommes frites
Se opskriften her
Chilimayonnaise - nem opskrift på hjemmelavet chili mayo

7.

Aioli nem opskrift på hjemmelavet mayonnaise
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli
Se opskriften her
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli

8.

Mayonnaise dip med røget paprika og hvidløg
Aioli med røget paprika - lækkert dip til pommes frites
Se opskriften her

9.

 Bearnaise mayo - mayonnaise med estragon
Bearnaise mayo med estragon - nem og lækker
Se opskriften her

10.

Hvidløgsdressing af græsk yoghurt
En nem og lækker dressing med hvidløg og græsk yoghurt
Se opskriften her
Hvidløgsdressing af græsk yoghurt - opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.