Squashbrud med ost. Jaah – i dag eksperimenterer jeg med en af de helt store favoritter på nogetiovnen.dk, nemlig de populære squashbrud.

På rekordfart er opskriften på de nemme lækre saftige squashboller, blevet virkelig populær på bloggen.
Man siger jo, “gå aldrig til bage til en fuser”, når noget flopper, men det modsætte må jo gælde, med successer?
Jep, jeg fik lyst til at gå tilbage til den succesfulde opskrift og peppe de lækre squasbrud op med ost. Ost i dejen og ost på toppen. Voila! Super nemt.

Elsker du også bare de ostebrød man kan købe hos bageren og i “to-go”-butikker? Det gør jeg, så en osteversion, måtte jeg da absolut prøve.
Hvordan gik det så, mit squashbrud med revet ost projekt? Det gik super godt! De lækre boller forsvandt som dug for solen!
De vil være et hit som madpakkeboller, som mellemmåltid eller som to-go-boller.
Hvis du ikke er begejstret for ost, så er det jo rigtigt nemt, for så kan du bare udlade det.
Du kan tilsætte andre lækkerier i stedet: skinketern, soltørrede tomater, bacon? Kun fantasien sætter grænser.
Disse squashbrud med ost er meget nemme at lave. Dejen skal du bare sætte på bagepladen med en ske. Nemmere bliver det ikke.
Opskriften nedenfor ligner den du kender fra bloggen, den er bare peppet op med ost.
Bare spring på, den er super nem og squashbollerne eller ostebollerne med squash smager skønt!

Opskriften får du lige her:
Squashbrud med ost – på opskriften på lækre saftige boller med squash og ost her

Ingredienser
- 5 dl lunkent vand lunkent. Mælk eller surmælkprodukt kan også bruges
- 25 gram gær
- 50 gram sukker du kan nøjes med mindre - f.eks. 1-2 spsk
- 2 æg
- 1 dl olie raps- solsikkeolie ell. lign. Du kan nøjes med ½ dl
- 100 gram havregryn kan erstattes med 100 gram solsikkekerner
- 100 gram solsikkekerner kan udelades ell. erstattes med andre kerner / havregryn
- 350 gram revet squash kan erstattes med gulerod, æble, rødbede?
- 1 kg hvedemel 1/3 kan erstattes med grovere meltype
- 1 tsk salt
- Pensling: sammenpisket æg
- 200 gram revet ost 100 gram til dejen og 100 gram til toppen. Du kan sagtens bruge mere ost. Ost kan også udelades
Sådan gør du
- Udrør gæren i det lunkne vand. Tilsæt sukker og olie. Rør æggene i

- Riv squashen. Hvis skrællen er fin, så lad den blive på

- Tilsæt squash, solsikkekerner, havregryn og revet ost (gem ost til toppen). Tilsæt hvedemelet lidt af gangen. Tilsæt også saltet her. Dejen bliver som tyk klistret havregrød. Dejen skal ikke æltes, men kan røres bare med ske.

- Tildæk skålen og stil dejen til hævning et lunt sted, gerne i ovnen på 30 grader. Den skal have 20-30 minutter eller ca. til dobbelt størrelse

- Beklæd 2 bradepander med bagepapir og sæt squashbruddene på, med 2 skeer. De hæver godt op, så lav dem ikke for store. Jeg fik 16 stk. Lad bollerne hæve et lunt sted i 20-30 min. eller ca. til dobbelt størrelse (gerne i ovnen v. 30 grader)

- Varm ovnen op til 175 grader varmluft (tag bagepladerne med bollerne ud af ovnen imens, hvis du har ladet dem hæve der). Pensl squashbruddene forsigtigt med sammenpisket æg.
- Bag bollerne ca. 13-15 minutter v. 175 gr. varmluft (200 gr. alm. ovn). Tag bollerne ud og drys den sidste ost på bollerne. Bag dem yderligere ca. 3 min. igen, til osten er smeltet. Bollerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.

- Squashbruddene kan nydes kolde men smager også skønt nybagte med smeltet smør på

Noter
Kan også laves med f.eks. gulerødder, rødbeder, græskar eller kartofler
Holder sig friske i 2-3 dage, men kan også fryses. Tilsæt evt. skinketern og krydderurter som i disse skinkeboller.Saftige og lækre squashboller med gratineret ost på toppen – en perfekt bolle til madpakken. 
Squashbruddene kan sagtens fryses, hvis I ikke kan spise dem alle. Geniale, at tage sådan en bolle op og give med i madpakken.
Du kan sagtens eksperimentere mere med opskriften til dine madpakkeboller.
Prøv også med chorizo, pepperoni, parmaskinke? Uhm jeg glæder mig også til at prøve en bacon-variant!
Prøv også disse lækre gulerodsbrud med skinke og ost. De er også en kæmpe succes.
Du kunne jo prøve at eksperimentere med at tilsætte krydderurter også?
Frisk eller tørret oregano, eller hvad med hvidløg? Jeg er slet ikke færdig med at eksperimentere med de populære squashbrud.

Squashbrud er ekstra nemme at lave og bliver ekstra saftige. Det smarte er, at bollerne bare kan sættes på bagepladen med 2 spiseskeer.
Jeg synes da klart du skulle prøve en portion. Prøv at lave dem til aftensmad en dag, din familie vil juble!
Brødene er perfekte som tilbehør til tapas, til suppe eller bare med lækkert pålæg.
Er du til sprød ost, så drys osten på før bagningen. Er du mere til blød/smeltende ost, så vent til der er 3 minutter tilbage af bagetiden.
Har du ikke squash i haven, så kan disse boller sagtens laves med f.eks. gulerødder, græskar, rødbeder, kartofler eller andre rodfrugter i stedet. Vi har da også til gode at prøve en rødbedevariant, har vi ikke? 😉
Rigtig god fornøjelse med dine squashbrud, hvad enten du vælger versionen med eller uden ost. Du bestemmer – gode og lækre er de uanset 🙂

Hvis du gerne vil se flere opskrifter på madpakkeideer, så klik her eller se med nedenfor
Få flere gode nemme opskrifter på madpakkeideer her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.






