Bløde cookies. Her får du opskriften på store småkager a la de berømte populære Mrs. Fields cookies.
På mit tidligere arbejde, havde jeg en masse gode kolleger. Jeg havde f.eks. en kollega Paul som kommer fra England.
En dag faldt vi i snak om småkager/cookies.
Paul synes ikke at de danske cookies smager godt. Han synes de er alt for hårde. Hvor er den bløde midte i kagerne? Uh den savner han.
Cookies SKAL jo være bløde, synes Paul. Han savner de gode store engelske cookies.
Var det mon en opfordring til Bagenørden? Den sprang jeg ihvertfald straks på.
I dagens opskrift har jeg prøvet at bage nogle bløde cookies, der forhåbentlig vil komme tæt på, både hvad angår smag og konsistens. Paul vil jo være den perfekte smagsdommer!
Min opskrift kan du se her. Jeg synes de blev rigtigt gode og bestemt konkurrencedygtige.
Nedenfor kan du læse om Paul godkendte kagerne og du får også flere opskrifter på lækre cookies.
Bløde cookies – opskrift på store småkager

Ingredienser
- 100 gram blødt smør
- 100 gram hvidt sukker
- 100 gram brun farin
- 1½ tsk. vaniljesukker
- 1 æg
- 175 gram mel
- 1 tsk natron
- 100 gram chokolade hvidt, lyst eller mørkt
- Evt. grofthakkede nødder/mandler
Sådan gør du
- Rør sukker, brun farin og vaniljesukker godt med det bløde smør. Jeg brugte elpisker.
- Tilsæt æg og pisk/rør godt.
- Vend melet i, iblandet natron. Tilsæt chokoladen og rør godt. Jeg brugte chokoladeknapper
- Tril kugler af cookiedejen og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Brug en dessertske eller isske. Jeg brugte 25 gram dej. pr. cookie. Jo større du laver kagerne, jo blødere bliver de i midten. Jeg kunne få plads til 12 kager pr. plade
- Bag nu kagerne midt i ovnen i ca. 7-9 minutter v. 175 gr. varmluft (200 gr.alm. ovn). Bagetiden afhænger af kagerne størrelse og om du ønsker sprøde eller bløde kager. Jo længere bagetid, jo hårdere/sprødere kager. Hold øje med dem.
- Kagerne skal stadig virke lidt ubagte i midten, men gyldne i kanten, når du tager dem ud. Lad kagerne afkøle helt, før du putter dem i kagedåse.
Noter
Du kan lave endnu større kager, med f.eks. 50 gram dej. Tilpas bagetiden.
Skulle dine cookies være blevet for hårde, så pyt, de smager godt alligevel. Cookies'ene kan holde sig minimum 1-2 uger i tætsluttende kagedåse.Tilsæt evt. nødder/mandler, skumfiduser eller andre lækkerier.
Store småkager a la Mrs. Fields – en rigtig god cookie grundopskrift
Af denne portion fik jeg 24 kager og jeg vejede dejen af – ca. 25 gram dej brugte jeg pr. cookie. Du kan lave endnu større kager, med f.eks. 50 gram dej. Tilpas bagetiden i så fald.
Det kan være lidt svært at vide hvornår bløde cookies har bagt længe nok. Jo kortere bagetid, jo blødere kager. Det er lidt smag og behag, hvad man er til.
Vil du gerne have bløde cookies, så tag dem ud imens de stadig er bløde i midten, men let gyldenbrune i kanten.
Skulle dine bløde cookies være blevet for hårde efter afkøling, så pyt, de smager rigtigt godt alligevel.
Cookies’ene kan holde sig minimum 1-2 uger i tætsluttende kagedåse, men tro mig, de er spist længe før. 🙂
Tilsæt evt. nødder/mandler, skumfiduser eller andre lækkerier.
Paul fortæller at han er vild med de legendariske Mrs. Fields’ kager som skulle være ret berømte i England.
Den “rigtige” Mrs. Fields skulle være en ægte nulevende kvinde, der har gjort cookies bageriet til en levevej.
Ifølge Wikipedia er hendes berømte cookies opskrift en “fabrikshemmelighed”. Mange har igennem tiden prøvet at eksperimentere sig frem til en opskrift der ligner.
Jeg har aldrig smagt de ægte Mrs. Fields cookies, men jeg kan forestille mig, at jeg ville ELSKE dem.
Indrømmet – jeg er nemlig både vild med sprøde og bløde cookies i alle afskyninger.
Nå men tilbage til kollega Paul. Han var ret frustreret over ikke at kunne opdrive vellykkede danske cookies. Hverken hos danske bagere, konditorer eller hjemmebagere.
Altid hårde, tørre, knasende sprøde cookies, man får i Danmark. Hvad blev der af den bløde midte? Hvorfor kan danskerne ikke finde ud af at lave dem?
Det skulle man ikke sige to gange til en bagenørd!
Der var lagt op til kagedyst/kageduel, med bagenørden som testbager og Paul som testsmager.
Jeg var da NØDT til at se om jeg ville kunne gøre Mrs. Fields efter, med Paul som den hårde dommer.
Tricket er rigeligt smør og rigeligt sukker. To slags sukker endda. I de rigtigt gode kager, går man sjældent på kompromis med mængden af sukker og fedsstof.
Størrelsen er også afgørende. Jo større kager og jo kortere bagetid, jo blødere bliver kagerne.
Hvis du er vild med bløde cookies, så prøv også disse chocolate chip cookies. Uhm de er også gode.
Prøv også disse cookies med mandler og chokolade eller disse med hasselnødder. Man kan også lave cookies med skumfiduser?
Paul godkendte kagerne, men han synes lige de mangler de sidste.
Måske jeg skulle nøjes med endnu kortere bagetid? Det kan jo også være, det bare er en snedig måde, at få flere smagsprøver på? Jeg tror jeg har luret Paul 🙂
Få flere opskrifter på cookies og småkager ved at klikke her
Se flere opskrifter på cookies her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Hej Gitte.
Jeg vil lave dejen – x3 – i morgen, køle den ned og bage cookies søndag morgen.
Knægten min mener, at din svampede chokoladekage er den bedste i verden, men nu vil han gerne prøve at have noget andet med til fodboldturnering. Jeg har bagt den hver anden weekend i 1,5 år!
Jeg melder tilbage om konsistens og ikke mindst 11 8-årige fodboldspilleres vurdering. Jeg er spændt på om der der nogle tilbage til forældrene.
Fortsat god aften.
De bedste bagehilsner
Maja
Dem vil jeg prøve, jeg gider heller ikke de hårde versioner! Men vil skifte chokolade ud med nødder… Pecan, hassel, valnødder, mandler… 😉
Hej Gitte, de ser sørme lækre ud – venter spændt på at høre, hvad “Prøve-Paul” syntes om dine Mrs. Fields cookies…!
God weekend!
Hendes opskrift ligger derinde.
Google Mrs. Fields cookies, der er en video .
Det er det kolde smør der gør forskellen .
Cookies bliver kun bedre af, at man lader dejen overnatte på køl – gerne mere end 1 nat. Det er ligesom om, de bliver lidt sejere af det.
Dine cookies ser nu ret fine ud