5 minutter cookies med mandler, chokolade og kirsebær

DSC_7262

En håndfuld mandler, en håndfuld lækkert gourmet chokolade fra Konnerup og Co og de sidste 4 kirsebær i kirsebærskålen.

Kan man mon trylle nogle hurtige torsdagscookies af disse lækkerier? Hvad med en portion af de hurtige? Dem med sirup og smeltet smør? Jeg har lavet dem flere gange før i forskellige varianter, f.eks. disse med havregryn, mandler og tranebær.

JA det blev de hurtige cookies, i dag med chokolade, mandler og gourmet-chokolade.

Jeg er da NØDT til at eksperimentere lidt mere med den lækre chokolade fra Konnerup og Co. Kunne ikke dy mig. Har ikke bagt søde sager hele ugen og har haft en kolossal energi hele dag. Forstå det hvem der kan. Lige fra vækkeuret ringede kl. 6.00 i morges. Kunne godt bruge at være så godt kørende på energibarometret HVER dag!  Hvad med at trylle energien om til kager på et fad? Ja da! Det blev de gode cookies og lækker gourmet-chokolade kan vel kun gøre de lækre cookies endnu lækrere?

DSC_7290

Opskriften har jeg tyvstjålet fra Claus Meyers lækre kogebog : Meyers Kager. Fantastisk inspirende kage/bagebog Jeg ELSKER den! Indbydende og meget lettilgængelige opskrifter.

De lækre smørcookies kalder Claus Grovsmåkager. Hm, hm. Jeg synes bedre om cookies. Smørcookies eller havregryns cookies. Grovsmåkager lyder sådan lidt……;-)

Opskriften på havregryns cookies kommer her: Den er nem, kræver få ingredienser, skal ikke rulles, trilles eller formes og der er ingen æg i dejen.

125 gram smør

150 gram sukker

1½ spsk sirup

1 spsk vand

½ tsk natron.

125 gram hvedemel

125 gram havregryn

Sådan gør du:

Smelt smør og tilsæt sukker, sirup, vand og natron. Bland de tørre ingredienser. Hæld smørblandingen heri. Bland dejen.

DSC_7258 DSC_7268 Find og hak fyld til kagerne og tilsæt det blandingen. Disse lækkerier var lige hvad jeg kunne trylle ud af skabe og skuffer. Kun 4 kirsebær var der tilbage i kirsebærskålen. Sønnike passerede lidt tit forbi den, og pludselig var der kun 4 kirsebær tilbage.

Smukt ser det ud. 🙂DSC_7264 Fyldet hakkes groft. DSC_7266Rør fyldet i dejen og form små kager på en bageplade med bagepapir med en ske. Dyp evt. fingrene i vand og form små kager. Pres dem lidt flade til sidst. Dejen er lidt smuldrende, men saml den så godt du kan. 
DSC_7286Kagerne bages ca. 6 minutter ved 175 varmluft. De bliver sprøde og lækre men er vist ikke verdens smukkeste kager?

De ligner nogle tørre brændte….. tja…

Til gengæld benytter jeg lejligheden til at fremvise mit seneste nyindkøb. Endnu et kagefad fra Keramikladen. Jeg ELSKER keramik fra keramikladen.dk, men altså hm hm. Man BEHØVER jo ikke købe keramik hver gang der er lagersalg vel? 😉
DSC_7293Jeg prøvede at tage nogle flatterende billeder af kagerne tæt på. Hm, hm. Jeg ved ikke om det blev meget bedre? Synes ikke de cookies sælger sig selv særligt godt på billeder? Men til gengæld vinder de på smagen, så fortvivl ej..;-)

DSC_7296 DSC_7300

Selvom de måske ikke ser så indbydende ud, så er disse cookies anbefalelsesværdige. Jeg tror heller ikke at de er de allermest usunde?. Jeg fik to bageplader fyldt med kager. Ca. 40 stk i alt,af i alat 125 gram smør? Jeg tænker ikke det er meget til så mange kager? Og så er der jo herligt mange mættende kostfibre i. disse havregrynscookies Lidt sundere cookies?

Samvittigheden det lidt bedre hvis vi kalder dem “Grovsmåkager” tror jeg? Ja! Efter at have spist 5 stk. har jeg nu lyst til at sige, at det er grovsmåkager jeg har spist 😉DSC_7302Knasende sprøde havregrynscookies med karamelagtig smag og et strejf af lækker chokolade. Uhm!

Sender de hurtige cookies mine bedste anbefalinger!

Mere inspiration

Læg en kommentar