Chilimayo. Her får du en god nem opskrift på hjemmelavet chili mayo.
Hjemmelavet mayonnaise er en fryd og mayo med smag, er en endnu større fryd. Du kan godt glæde dig:-)
Uhm i dag skal du høre om en lækker hjemmelavet chili mayonnaise – uhm den er lækker!
Her i huset er vi fan af aioli, den populære hvidløgsmayonnaise. Uhm – den er skøn til hjemmelavede pommes frites eller måske de gode sesamfritter?
I mange år troede jeg at det var svært at lave mayonnaise selv. Det er det jo slet ikke!
Jeg troede det var en større videnskab, der krævede en stor portion flid, lykke og held. Men næh, da jeg prøvede denne opskrift, fandt jeg ud af at det var SÅ nemt og at opskriften er skudsikker.
Den kan ikke gå galt. Det eneste der er ærgerligt er, at jeg har levet SÅ langt et liv, uden at have lavet min egen mayonnaise før.
Sikke da et komplet mayonnaise-spild, men det betyder jo så bare at jeg – og måske også du? – må tage revanche nu? 🙂
Man kan eksperimentere meget med den hjemmelavede mayonnaise og tilsætte lige den smag/de smage man synes allerbedst om.
Få inspiration til lækker mayonnaise nederst i dette indlæg.
Aioli – den gode hvidløgsmayonnaise – er nok den mest populære. Prøv også en god pesto-mayo, paprika-mayo, bearnaise mayo eller en bacon-mayo?
I dag skal du høre om en lækker chilimayonnaise. Den er rigtig god, fordi der er “knald” på smagen.
Denne mayo er netop derfor rigtig god til pommes frites eller måske som mayo i en burger/smørelse i en sandwich.
Jeps, det er ikke lyv, når opskriften angiver, at en portion mayonnaise kan laves på under 5 minutter. Det passer altså. Det er SÅ nemt:-)
Hjemmelavet mayonnaise er et hit og du får opskriften den lige her:
Chili mayo – få en god nem opskrift på hjemmelavet chili mayo hér
Ingredienser
- 1 helt æg både æggeblomme og æggehvide skal bruges
- 1½ dl smagsneutral olie jeg brugte solsikkeolie, rapsolie kan også bruges
- 1 tsk dijonsennep. dijonsennep med honning er god at bruge
- 1 tsk hvidvinseddike
- ½ tsk chilipulver pulver eller knuse chiliflager. Kan erstattes med f.eks. krydderurter, estragon eller hvidløg
- Smag til med salt gerne krydderurte-salt og evt. ekstra chili og måske lidt hvidløg?
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienser i høj glasskål (brug gerne den høje plastbøtte der følger med din stavblender)
- Lad stavblenderen køre ca. 5 sekunder på bunden, til mayonnaisen begynder at tykne. Kør herefter stavblenderen op og ned, til massen har en passende konsistens.
- Smag til med salt og chili og evt. hvidløg. Vær forsigtig med chilien og tilsæt kun lidt af gangen.
- Serveres straks, eller opbevares på køl til servering. Hvis mayonnaisen opbevares under tætsluttende låg, vil den kunne holde sig 1 uges tid, vil jeg tro.
Noter
Hjemmelavet chili mayonnaise er nemt at lave og det smager skønt. Chilimayo er også et hit
Vær gerne lidt forsigtig med chili’en i mayonnaisen. Chili kan jo være rygende stærkt, så start gerne med lidt af gangen.
Der er også meget stor forskel på chili, noget er mildt og andet HOT – jeg tænker du kender din chili bedst? Vær varsom 🙂
Jeg brugte en god krydderurte-salt og den var god at bruge i mayo’en, men alm. salt kan sagtens også bruges.
Du kan også dryppe lidt sød chilisauce i mayo’en, det vil også smage godt.
Glæd dig til den nemme og lækre mayonnaise. Den er et hit til rigtigt mange retter, pommes frites især. Uhm 🙂
Få flere lækre opskrifter på mayo / mayonnaise dips her:
1.
2.
3.
4.
5.
Bruger du bare alm æg? Underforstået at man altså ikke behøver bruge past. æg? 🙂