Menuen byder på kylling. Det er jo fredag. 🙂 Kyllingen vil fint kunne peppes op en hurtig gang bagte grøntsager.

Lækkert. Sundt. Smukt. Slankende. På ingen tid. 🙂

Her kommer lige en lyn-ide til hurtigt lækkert grønt i ovn. Fadet tager under 5 minutter at forberede og kan komme i ovnen imens du f.eks. laver kylling, lasagne, moussaka, pizza som vi gjorde en anden dag. Måske du har en anden ovn-favorit?

Skær snack-pebre eller peberfrugt i grove skiver. Skær rødløg i grove stykker. Dryp med olie og dit yndlingskrydderi (jeg brugte hvidløgspeber og urtesalt). Vend rundt i ildfast fad.

Skær aubergine i skiver. Pensl med olie og drys med krydderier. Put i fad eller på bradepande.

Grøntsagerne bages/grilles i ovn i ca. 20 minutter ved. 175 varmluft. Kig til dem. Når de ser lækre grillede ud er de færdige 🙂

Voila. Hvor kan det være let og smukt at leve sundt. (hm, hm. I kender mig måske efterhånden, men jeg fylder jo så til gengæld kalorierne på med is og kage ;-D)

Grøntsagerne fungerer også fint som frokostmåltid til kold kylling ell.lignende.

Velbekomme 🙂

 


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.