Hjemmelavet tomatsuppe med løg, basilikum og tomatpure

  • Hjemmelavet tomatsuppe med løg, basilikum og tomatpure

Hjemmelavet tomatsuppe med løg, basilikum og tomatpureSuppesæsonen er skudt i gang og der er tæppe om fødderne om aftenen. Septembermørke og råkulde, når solen går væk. Jep – det er suppetid, og lad os se lyst på det. Alle de gode suppevarianter vi har i vente. Minestronesuppe, kylling-karrysuppe, kartoffelsuppe, for blot at nævne nogle få af mine yndlings.

I dag blev der serveret den lækreste tomatsuppe.

Rygende stærk og varm. Suppen gav kraft og energi og den blev serveret med nybagte boller til, med en god klat hvidløgssmør på. Suppebrød med kryddersmør er obligatorisk her i huset når vi spiser suppe. Det er næsten det bedste! At dyppe brød med lækkert smør i suppen. Åh altså. <3Hjemmelavet tomatsuppe med løg, basilikum og tomatpureDet er faktisk slet ikke svært at lave suppe. Det passer altså 🙂

Hvis du tror at det kræver en suppehøne eller et godt stykke langtidssimret oksebryst hver gang, så tro bare om. Ingen tvivl om, at “suppe kogt på mormor-manér” er det bedste.

Hjemmelavet hønsekødssuppe – åh suk, det ELSKER jeg, men altså man kan sagtens springe over hvor gærdet er lavest, og lave rigtigt fine supper bare på almindelig bouillon.dsc_2329Du kan bruge alverdens grøntsager i suppe. Brug gerne retten som en “Stop spild af mad-ret”, hvor du får tømt ud i grøntsagsskufferne. Hvordan nu det? Tjo suppen blendes bare før servering og smages til med krydderi, fløde eller flødeost.

Flødelegeret suppe er bare toppen og en stavblender er guld værd i suppesammenhæng. Alle grøntsager vil kunne suppe-slubres efter en blende-tur med den. Hjemmelavet tomatsuppe med løg, basilikum og tomatpureJeg skynder mig at springe til tomatsuppe-opskriften. Måske du  allerede venter frysende utålmodigt? 🙂Hjemmelavet tomatsuppe med løg, basilikum og tomatpure

Hjemmelavet tomatsuppe med løg, basilikum og tomatpure
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Hjemmelavet tomatsuppe med løg, basilikum og tomatpure
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 8 pers.
Det skal du bruge:
  • 10 gram smør
  • 3 løg i tern
  • 4 fed hvidløg i små tern
  • 4 grøntsagsbouillonterninger
  • 3 ds. flåede tomater
  • 2 store ds. tomatkoncentrat
  • 1 glas rød pesto af soltørret tomat
  • 1 spsk tørret basilikum
  • 1 spsk hvidløgspeber
  • Salt
  • 2 tsk sukker
  • 2½ dl. fløde (gerne Milda light). En fløde-pikantost er også et fint alternativ. Hvis du ønsker en luksus-suppe, så tilsæt både fløde og flødeost.
  • 1.5 liter kogende vand
  • Tilbehør: Nybagt brød med hvidløgssmør
Sådan gør du:
  1. Svits løg og hvidløg i smørret
  2. Tilsæt bouillonterningerne - svits dem godt med til de bliver opløst
  3. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat og rød pesto
  4. Tilsæt salt, sukker, peber og basilikum
  5. Tilsæt kogende vand og læg låg på gryden
  6. Lad suppen simre i et kvarter eller gerne længere tid
  7. Blend suppen.
  8. Tilsæt fløde og smag suppen til. Tilsæt evt. ekstra salt/peber, sukker eller ekstra tomatkoncentrat. En sjat ketchup kan også være fin som smagsafrunder.
  9. Nydes rygende varm med lækkert brød og smør til.

Hjemmelavet tomatsuppe med løg, basilikum og tomatpure

Synes du ikke suppe-fremstillingsprocessen virker rimeligt nem og overskuelig?

Jamen skal der slet ikke bruges rigtige tomater i tomatsuppe, kunne du sikkert finde på at spørge? Det kan du sagtens gøre, og stop endelig gerne alle dem i du har.

Jeg har bare bedst erfaring med koncentreret tomatpure og gode italienske flåede tomater på dåse. Koncentreret tomatsmag og gode tomat-smagsgivere, Så fin og helt i top.dsc_2323Suppen blev tryllet endnu lækrere med denne skønne røde pesto fra Gestus. En rigtig fin pesto til prisen og den tryller på ingen tid suppen SÅ meget bedre. Bare lige et tip til dig 🙂

Pestoen er også perfekt som dip eller som topping på en pizza i stedet for tomatsauce – så bliver pizzaen bare underskøn og lækker. Det må du prøve engang. Find inspiration til en lækker pizza, hvor der er brugt rød pesto lige her 🙂DSC_5138

Så er der serveret. Rygende varm og stærk suppe, serveret med lækre nybagte boller. Opskriften på bollerne får du i morgen satser jeg på. Bollerne er af den ultrahurtige slags, der bare er bare lagt på bagepladen med en ske. Så nemt!

Dagens suppeportion er så stor, at der var rigeligt til dag 2 for familien på 4.

Suppen er også fin som “skrub-af-suppe” en dag du skal invitere mange gæster. Den er også god som frokostservering med godt brød til eller bare som en simpel og hurtig hverdags-aftenservering?

Hvidløgssmørret er bare smør rørt op med 2 fed hvidløg, salt og 1 spsk tørret eller frisk persille. Uhm – altid en lækkerbisken, især på nybagt brød 🙂
Hjemmelavet tomatsuppe med løg, basilikum og tomatpure

Bom appetit. Så er der suppeservering 🙂

Håber ellers du har haft den skønneste weekend? Min weekend smuttede pludselig imellem fingrene på mig, imens jeg var på arbejde eller imens jeg var travlt optaget af at lave marmelade. Jep- jeg har fejret “marmeladesøndag” 🙂

I dag har jeg lavet både blommemarmelade og rabarbermarmelade – til de nybagte boller. Aktiv og travl weekend med gode lækkerier, lige som jeg foretrækker det allermest.

Madkurven blev fyldt med de gode sager og så kørte jeg og Kalle ellers i sommerhus, hvor gode unge mennesker havde holdt weekend. Vi blev mere end populære da vi nåede frem og tryllede lækkerierne frem til kaffen og hov ja, der var jo også lige den lækre banankage med Nutella fra i går?Lækker banankage med Nutella chokoladecremeJeg skal love for at der er nogen der forstår at score nemme og billige points, både hos teenagerne og deres venner? 🙂

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. peter 19. september 2016 af 13:24- Svar

    Jeg husker min mors tomatsuppe. Fik den altid efter kogt fisk dagen før, så jeg formoder fiske kogevand har indgået.*mums*
    Har ikke prøvet at gøre den efter og har ingen opskrift.
    Men mit forslag er at bruge lidt fiskefond.

    Mht tomatkoncentrat: Det har jeg altid prøvet at undgå.
    I pirokker, der ikke må være for våde, er det ok.
    Ellers bruger jeg tomat pure ( pt. i brik fra rema1000 )
    og dåse flåede tomater.

    • Gitte Hansen 20. september 2016 af 21:51- Svar

      Hej Peter
      Tak for din feedback – fiskefond? Det lyder interessant. I min barndom fik vi serveret tomatsuppe med fiskeboller i. Det betyder at jeg nu er blevet kureret for den menu – 100%. Tak for dit tip om fiskefond’en alligevel – måske andre får lyst til at prøv 🙂
      Tomatkoncentrat har jeg slet ingen problemer med. Jeg putter det også indimellem på pizzabunde, i kødsauce eller? Kun fantasien sætter gærnser 🙂
      Tak for din hilsen Peter – altid lærerigt at høre fra dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar