Julens bedste rustikke pebernødder á la Lagkagehuset

Julens bedste rustikke pebernødder – á la Lagkagehuset

Julens bedste rustikke pebernødder á la LagkagehusetAltså jeg har jo sådan set sværget på, at jeg ikke bringer flere nye pebernødde-opskrifter denne jul. Først skrev jeg om julens allerbedste pebernødder . Så prøvede jeg pebernødde-opskriften fra Den Gamle By anno 1884 – jamen de var jo OGSÅ gode.Så kom jeg til at love min gode ex-kollega Inger, at NU ville der altså ikke komme flere pebernøddeopskrifter på bloggen. Det løfte har jeg holdt, lige til i dag. 😉

Der skulle bages en ny portion pebernødder til vores familie-pebernødde-nisse, for den var TOM . Ingen jul med en tom nisse!Julens bedste rustikke pebernødder á la LagkagehusetHer i huset er det ikke rigtigt jul før julenissen er blevet fyldt med lækre pebernødder, og tømt og fyldt flere gange. Nu er den fyldt igen.  Så kan julefreden begynde at sænke sig 🙂Julens bedste rustikke pebernødder á la LagkagehusetJeg afprøvede en ny opskrift i dag. Hvorfor bage de samme pebernødder hver gang? Nej vel? Dagens pebernøddeopskrift har jeg læst anbefalet flere steder. Pebernødder ligesom Lagkagehuset laver dem…..

Alle gode gange tre. Jeg stemmer helt klart for disse pebernødder! Øj hvor er de gode. Tak til Lagkagehuset for den gode inspiration 🙂Julens bedste rustikke pebernødder á la LagkagehusetHer kommer opskriften på:

Julens bedste rustikke pebernødder – á la Lagkagehuset (over 100 stk.):

Julens bedste rustikke pebernødder - á la Lagkagehuset

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 100 stk

Julens bedste rustikke pebernødder - á la Lagkagehuset
Det skal du bruge:
  • 250 g blødgjort smør
  • 250 g sukker
  • 1 dl piskefløde/mælk eller tykmælk
  • 500 g mel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. kanel
  • Et knivspids salt
  • 1 tsk. stødt hvid peber
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. bagepulver & 1 tsk. natron
Sådan gør du:
  1. Pisk sukker med det blødgjorte smør. Brug gerne en køkkenmaskine eller din el-pisker.
  2. Tilsæt mælk/fløde eller tykmælk. Jeg brugte tykmælk, fordi jeg havde en rest. Det gik fint.
  3. Bland krydderier, bagepulver/natron med melet og tilsæt.
  4. Rør godt. Virker dejen for smuldrende, så saml den ved at ælte godt med hænderne til sidst (håndvarmen blødgør smørret).
  5. Tril dejpølser og skær pebernødderne ud. Rigtigt rustikke pebernødder behøver du ikke trille.
  6. Læg pebernødderne på en bageplade. De hæver ikke meget op, så der er plads til mange på en plade.
  7. Jeg fik tre fyldte bageplader. Der er til MANGE kagedåser og mange julesultne slikmunde.
  8. Bag pebernødderne 7-8 minutter v. 175 grader varmluft.
  9. Pebernødderne skal ikke være for brune, men heller ikke for lyse. Hold øje med dem til sidst.

Julens bedste rustikke pebernødder á la LagkagehusetDSC_1649Julens bedste rustikke pebernødder á la Lagkagehuset

Her kan du se pebernødde-processen i billeder fra start til slut.

Julenissen blev fyldt – igen.Julens bedste rustikke pebernødder á la LagkagehusetDer blev også fyldt en lille pose til min mands gode kollega Morten, der er en flittig læser på bloggen. Hej Morten, du har en pose pebernødder til gode 🙂Julens bedste rustikke pebernødder á la LagkagehusetKagedåsen på mit kontor på arbejdet trængte også til en refill – hvorfor mon mit kontor er blevet døbt “kagekontoret”? Ja det forstår man ikke 🙂Julens bedste rustikke pebernødder á la LagkagehusetJeg er ked af at sige det, men hvis du er hoppet på nogle af de andre pebernøddevarianter her på bloggen, så er du altså alligevel nødt til at bage en ny og tredie variant. DISSE er nemlig julens bedste! Kombinationen af kardemomme, kanel, ingefær og lidt salt. Uhm! Mon tykmælken også gjorde “nødderne” ekstra gode?

Jeg skal ikke kunne sige det, men julens bedste pebernødder…DET er det 🙂

Rigtig god fornøjelse – og fod “for-hjul” 🙂

Julens bedste rustikke pebernødder á la Lagkagehuset
Fine julesmåkager anrettet på dit fineste fad
Mere inspiration

2 tanker om "Julens bedste rustikke pebernødder – á la Lagkagehuset"

  1. Enig – bare de bedste pebernødder.
    Det med de er det bedste startede allerede hos os sidste år.
    Første hold blev bagt tidl. på måneden, de er spist og givet væk.
    I dag er dåsen igen blevet fyldt op, de fleste er nu betænkt andre.
    Næste weekend skal der passes børnebørn her, så mon ikke der skal trilles endnu en af de gode pebernødder.

    1. Hej Solvejg
      Ej hvor lyder det skønt og jeg er da sikker på at børnebørnene vil elske at trille pebernødder sammen med dig. Opskriften fra Lagekagehuset er bare den allerbedste. jeg tilsætter lidt mere kanel og kardemomme end opskriften anviser og så bruger jeg almindeligt peber, da jeg ikke bryder mig om hvidt peber (det har så mystisk en lugt synes jeg?).
      Er der andre julekager du har måttet bage ekstra portioner af? Måske du har en favoritopskrift jeg skal afprøve? 🙂
      Dejligt med en hilsen fra dig – tak for den 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *