Karamelsnitter – nemme, sprøde og SÅ lækre

  • Karamelsnitter - nemme, sprøde og SÅ lækre

Karamelsnitter - nemme, sprøde og SÅ lækreLækre, nemme karamelsnitter skal du høre om i dag. Sprøde og med den skønneste sirupsmag.

Jeg tror måske egentlig at kagerne er blevet opfundet i Sverige? Derovre hedder kagerne “kolakager”. Kola for karamel. Er det ikke skægt? 🙂

Var kagerne blevet opfundet i DK var navnet nok blevet til sirupssnitter? Karamelsnitter er bedre. Skal vi ikke bare sige det? 🙂

Er du vild med karameller, vil du også elske disse. Kombinationen af sukker, smør og sirup er jo en total karamel-kombi og konverteret til kage, halløj hvor er det lækkert. Karamelsnitter - nemme, sprøde og SÅ lækreKagerne smager ustoppeligt godt og de vil være et hit både til jul og resten året. Her er de allerede blevet et fast indslag på kagebageprogrammet. En total familie-favorit der stryger direkte ind på hitlisten 🙂
Jeg er spændt på om du og din familie vil elske kagerne ligeså højt?

Jeg iler med at bringe dig opskriften. Jeg ved jo at du og måske flere andre på Facebook sidder og venter på den. Skøn kommentar- og billedudveksling vi har haft på Facebook i dag ellers. Jeg nyder det! 🙂 Dejligt jeg/vi må kigge med i dine småkagedåser. Hvor er I altså kreative og flittige derude. Så sødt af jer at dele så mange opskrifter med mig.

Har du også lyst til at følge med på bloggens Facebook-side så kig forbi og synes godt om her  🙂Karamelsnitter - nemme, sprøde og SÅ lækre

Karamelsnitter - nemme, sprøde og SÅ lækre
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Karamelsnitter - nemme, sprøde og SÅ lækre
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: Ca. 60 stk.
Det skal du bruge:
  • 160 gram blødt smør
  • 1½ dl sukker, gerne rørsukker
  • ½ dl lyst sirup (evt. et par spsk mere)
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 5 dl hvedemel
  • 1 tsk natron
  • Et knivspids salt
  • Perlesukker
Sådan gør du:
  1. Rør smørret med sukker og vaniljesukker. Brug elspisker eller køkkenmaskine
  2. Tilsæt sirup. Der sidder en måleenhed på sirupsflaskerne.
  3. Bland natron og salt i hvedemelet og rør det i.
  4. Rør kun forsigtigt rundt med køkkenmaskinen, til melet fordeles godt.
  5. Ælt dejen sammen med hænderne.Tilsæt evt. lidt ekstra sirup, til dejen hænger godt sammen og kan formes som en kugle.
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir
  7. Del dejen i 3 og form aflange dejpølser, så godt du kan.
  8. Rul dejpølserne flade og drys med perlesukker
  9. Bag stængerne 10-12 minutter v. 175 grader varmluft.
  10. Stængerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.
  11. Stængerne skæres i snitter, efter 1-2 minutters afkøling. Et pizzahjul er godt at bruge.
  12. Lad snitterne afkøle på bagepladen eller på en bagerist.
  13. Kan puttes i kagedåse, når de er helt afkølede. Snitterne bliver først helt sprøde, når de er helt kolde

Måske du synes dejen virker for smuldrende? Fortvivl ej. Put bare sirup i, til den hænger fint sammen. Jeg tror jeg tilsatte 2-3 spsk udover den halve deciliter jeg  har anført i opskriften.

Varmen fra dine hænder luner smørret, så det er først når du begynder at ælte, at dejen vil komme til at hænge rigtigt sammen.

Det er rigtigt smart at der er en måleenhed på sirupsflaskerne, for det er enormt besværligt at måle sirup af i et dl-mål. Vær obs på at siruppen klæber fast i flasken, så det kan være lidt svært at se hvor meget man egentlig har brugt. dsc_3105Dejen skal hænge så godt sammen, at du kan forme og udrulle stænger som vist her.
Karamelsnitter - nemme, sprøde og SÅ lækre Kagerne er færdige når de er gyldne og sprøde. Hold godt øje med dem de sidste minutter. Det er nemt at skære snitterne ud med et pizzahjul, når de har afkølet et par minutter.Karamelsnitter - nemme, sprøde og SÅ lækreEn-to-vupti. Så er der et fad karamelsnitter klar til dig. Nemt synes du ikke? Det er da bare slet ikke nemt at styre, for os der i forvejen har svært ved at styre vores småkagelast, vel? …og nu frister jeg os begge igen….

Jeg har en totalt uimodståelig småkagedåsetrang og jeg bliver igen-og-igen fristet over evne af mig selv og af min trang til både at fylde småkagedåserne og tømme dem igen.  Godt jeg har søde kolleger der vil hjælpe mig af med kagerne og godt at familien snart kommer på julevisitter 🙂

NÅ men nu har jeg så fået karamelsnitte-trangen til at smitte af på dig. Kan du mon modstå den?  🙂
Karamelsnitter - nemme, sprøde og SÅ lækre

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Maria Silje 19. december 2016 af 15:52- Svar

    De ser super lækre ud! Ligner lidt bastogne kiks? ?

    Jeg må prøve at lave dem ?

  2. mormormedstiletter 18. december 2016 af 21:01- Svar

    Åhhhh, dette indlæg giver mig mindelser om min barndom, hvor min mor altid bagte kanelkanger til jul og vi dyppede i the’en og råhyggede:-)

    • Gitte Hansen 18. december 2016 af 21:37- Svar

      Åh hvor lyder det hyggeligt, Du må da i gang med at bage dig en omgang 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar