Lækker nem kalkungryde med kalkunbryst, timian, fløde og ost

DSC_1347Kalenderens pendul er indstillet på forår, men vejrbarometret siger efterår. Frysende kulde, blæst og regn. Brændeovn, indehygge og simreretter.

NÅ, men meget apropos, serveres der i aften en lækker simreret, der faktisk er fin hele året  rundt – uden hensyntagen til vejrgudernes humørsyge.

En lækker kalkunsimregryde fyldt med timian, fløde og ost. 

Retten er nem og billig at lave – og din familie vil elske den, og dine gæster lligeså. Portionen bliver gigantisk (hvis I er en familie på 4) og der er rigeligt til to dage+ frokostbøtter til flere i familien. DSC_1344Vi spiste det lækre hjemmelavede grove madbrød til, smurt med iskoldt smør. Det er perfekt at servere lækkert brød til retten, godt som dyppebrød og brødet mætter så fint. Vi er næsten begyndt at leve som franskmænd her i huset, spiser tit og gerne madbrød til alt. Hvorfor mon? Er det mon madmoderens hemmelige kneb? Prøver hun mon at mætte sine altid storsultne teenagere?? Ork nej da  🙂

Du finder opskriften på det lækre madbrød lige her: 

Jeg iler med at bringe dig opskriften på den lækre kalkunsimregryde:

Lækker kalkungryde med timian, fløde og ost
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækker kalkungryde med timian, fløde og ost
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til to dage
Portioner: 8-10 pers.
Det skal du bruge:
  • Smør til stegning
  • 1 kalkunbryst (mit vejede 1 kg) (kyllingeschnitzler eller svinekød i tern kan også sagtens bruges)
  • 4 finthakkede løg.
  • 4 hønsebouillonterninger (eller brug hjemmelavet hønsefond)
  • 5 fed friskpressede hvidløg
  • 500 gram champignon (eller 2 glas incl. væde)
  • ½ liter fløde (gerne Milda light)
  • 250 gram revet ost (gerne en god Danbo med smag. Osten kan udelades)
  • 2 spsk tørret timian
  • 1 spsk tørret oregano
  • Salt/hvidløgspeber
  • 1 liter kogende vand
  • Jævning
  • Tilbehør: Ris eller pasta og grønne ærter (f.eks.)
Sådan gør du:
  1. Hak løgene fint og svits i smør
  2. Tilsæt bouillonterningerne
  3. Skær eller klip kalkunbrystet i små tern og svits kødet med (det er billigst at købe kalkunbryst og skære op selv - kalkun købt i tern kan jo selvfølgelig også bruges)
  4. Tilsæt champignon (gem væden, hvis du bruger champignon fra glas)
  5. Tilsæt friskpressede hvidløg og krydderier.
  6. Lad kødet opsuge krydderierne og tilsæt nu kogende vand og evt. champignonvæde.
  7. Lad retten simre under låg i minimum 15 kvarter ved svag varme.
  8. Tilsæt fløde og ost og kog op.
  9. Tilsæt jævning
  10. Smag til med salt,peber, oregano, timian.
  11. Servér

DSC_1322

Som jeg skriver er det meget billigere at skære et kalkunbryst op selv, fremfor at købe kalkunkød i tern. Hold øje, når der er kalkunbryst på tilbud, Nogle gange kan du være heldig at finde dem til en halvtredser pr.stk. Jeg fylder tit fryseren med kalkunbryst, når der er tilbud, for der er jo uanede muligheder med det lækre fedtfattige kød. Du finder en lang stribe opskrifter  med kalkunbryst på bloggen lige her

Min storfavorit må vist være dette kalkunbryst i baconsvøb (hov, der røg det fedtfattige sig så vist lige en tur 🙂 DSC_1103Synes du det lyder sært, med både ost og fløde i saucen? Det er det såmænd ikke, tro mig. Smager helt fortryllende, men nogen slankeret er det jo ikke så. Osten kan dog undværes, hvis du gerne vil skære ned på kalorierne og lad også blot fløden være Milda ell. lign. lightprodukt – saucen smager helt fint alligevel 🙂DSC_1327

Her ser du fremstillingsprocessen i billeder fra start til slut. En rigtig nem og velsmagende ret. Der bliver en soldatergryde stor portion mad, med mad nok til flere dage. SKØNT – det elsker vi her i huset. SÅ nemt med nem mad på dag 2. Perfekt til lange, sene, travle arbejdsdage.

Retten vil også være fin at servere en dag du skal invitere mange gæster. Måske du er på jagt efter ideer til “skrub-af-mad”? Denne ret vil være fin til det formål. Kan laves klar i forvejen og blot lunes, imens gæsterne snakker og hygger sig. Retten vil være et hit for både store og små, sådan er det i hvert fald her i huset 😉

Jeg brugte en stor pose Mozzarella, fordi den lige var på tilbud. Osten var dog lidt for anonym. Jeg fortrød, at jeg ikke havde revet noget af den gode Danbo fra køleskabet i stedet. Jeg køber faktisk sjældent revet ost, da jeg faktisk altid synes at “køleskabsosten” smager meget bedre.  Faktisk er det også ofte billigere, end at købe færdigrevet ost. Bare lige et tip til dig.DSC_1326Måske den færdigkøbte revne ost også er af lidt tvivlsom kvalitet? Det synes jeg at have læst et sted? Nå men denne mozzarella var ihvertfald ret anonym i smagen, så brug gerne anden favoritost.

Så er der serveret. En lækker og nem kalkungryde med rigeligt kød og rigeligt sauce. Se selv 🙂 
DSC_1325Har du overskud, så skulle du prøve at servere retten med det gode madbrød til.

DSC_1345Det er jo et madbrød uden æltning og hvor det speedhæver i ovnen, så det er ikke komplet urealistisk, ikke engang på en hverdag.  Jeg har eksperimenteret med det nemme brød utallige gange og her finder du f.eks. en drønlækker variant: hvidløgsbrød med havregryn og hvidløgsdrypGroft lynhævet hvidløgsbrød med havregryn

Det er søndag i morgen og hvem ved om det igen bliver vejr til simreretter? Hvis ja, er kalkunretten et godt bud til dig 🙂

Håber du har haft en skøn weekend til nu? Her går det i flyvende-tempo-gear. Vi får lige om snart vores længe ventede sommerhusnøgle og har travlt med at gøre klar, vaske tøj, pakke ting, ordne og gøre ved. Vi har en campingvogn der skal tømmes og som – genialt nok – er fyldt med mange ting vi kan bruge i sommerhuset. Helt perfekt! Campingvognen skal nu sælges – så mangler du en køjevogn, så sig til 🙂

Vi har måttet købe havemøbler og en ny grill og skal på tur til Ikea efter sofa, sofabord og spisebord. Der er nok at gøre. Troede du måske at sådan nogle sommerhusejere havde tid til at drive den af?? (det troede jeg måske, men foreløbigt er jeg blevet klogere. Satser på at driverlivet venter forude 🙂Bagenørden i sommerhuset

Sommerhuset? Det kommer du da til at høre MEGET mere til. Nu nærmer tiden sig, med hastige skridt. Hvor bliver det skønt! Uvirkeligt, vildt, fantastisk, lækkert! 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar