Nemme sprøde cookies med kanel, kardemomme og chokolade

  • Sprøde cookies med kanel, kardemomme og chokolade

Sprøde cookies med kanel, kardemomme og chokolade

Torsdag og nemme sprøde cookies med kanel, kardemomme og chokolade på kagemenuen:

I dag havde jeg nemlig ud af det blå fået en friformiddag. Jeg havde aftenvagt og tja, pludselig betyder det jo så at der er formiddagstimer  til fri disposition. Så skønt og solen skinnede! Fantastisk – jeg sneg mig ud i solkrogen med bog og te.  Skønt, og der var også tid til at bage…

Hurtigt fik jeg lagt planer. Jeg ville bage lækkerier til sønnike der udmattet pruster over lange skoledage p.g.a. den nye skolereform. Onsdag og torsdag kommer han hjem 16.30 og jeg tror da nok lige, at der er en dreng der godt kunne bruge en småkage og et glas mælk så. 🙂

Sprøde cookies med kanel, kardemomme og chokolade

Planen var egentlig kanelsnegle, men jeg har det jo lidt svært med udrullede deje ved du nok. Orker ikke rigtigt det klisteri. Gruble, gruble. Hvis nu man er vild med kanelsnegle-fyld, så må man da kunne bage cookies med kanel-snegle-krydderi og smag? Det prøver vi da! 🙂

Igen var det det cookies-grundopskriften der blev eksperimenteret med. Det er så nem en grundopskrift og den er blevet transformeret og forvandlet til et utal af lækre cookies. Kagerne bliver sprøde og knasende lækre og er supernemme at bage. Cookie-grundopskriften har f.eks. ført til disse med kakao og Nutella og disse cookies med mandler og marcipan.

Dagens version med kanel-snegle-smag blev også rigtigt lækre, sprøde og velsmagende. Julesmag næh, kanelsnegle-smag ja lidt? 🙂

Sprøde cookies med kanel, kardemomme og chokolade

Her kommer opskriften på  nemme sprøde cookies med kanel, kardemomme og chokolade (60 stk.):

Du skal bruge: 

100 gram blødt smør

2 bægre æggeblommer (4 stk.)

2 dl. flormelis

2 dl farin

1 spsk. kanel

½ spsk. kardemomme

2 tsk. vanillesukker.

1 tsk. natron

3 dl. mel

Evt.: Chokoladechunks/100 gram grofthakket chokolade. Jeg havde en pose chokoladechunks fra Odense Marcipan på lager. Lækkert og hurtigt i kager, men har du anden chokolade på lager kan du bare bare bruge det.Sprøde cookies med kanel, kardemomme og chokolade

Sådan laver du nemme sprøde cookies med kanel, kardemomme og chokolade:

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Blødgør smørret i mikrobølgeovnen.
  • Rør flormelis, farin og æggeblommer i smørret. Tilsæt vanillesukker. Dejen kan røres med en ske.
  • Bland natron, kanel og kardemomme i melet og rør det i smørblandingen. Tilsæt chokolade.
  • Voila – that’s it. Nemt ikke?
  • Sæt kagerne på en bageplade med god afstand med to teskeer. Der kan være 25 småkager pr. bageplade.
  • Bag kagerne 7-8 minutter og lad dem afkøle på en bagerist.
  • Dine cookies bliver sprøde og lækre når de er helt afkølede, men der må godt prøvesmages imens de er varme. 😉

Der breder sig den lifligste duft af kanel og kardemomme når du bager disse cookies.

En lækker variant der smager næsten som en vaskeægte Bastogne-kiks.

Så bliver det næsten ikke større. Bastogne er toppen 🙂

Sprøde cookies med kanel, kardemomme og chokolade

Fra start til slut kan et par plader cookies laves på en halv time. Hurtige nemme cookies, så nemme at du sagtens kan lade dine børn gå i køkkenet og bage en portion alene. Brug gerne, som jeg, pasteuriserede æggeblommer, så slipper du for æggehvideoverskud og så kan børnene jo også slikke dejskålen ren. Dejen smager FANTASTISK og vil også kunne bruges som cookie dough i Ben-og Jerry-lignende is.

Der var et fad lækre småkager til den sent hjemvendte udmattede skoledreng. Jeg tror gerne han ville have en mor der kunne trylle hjemmebagte småkager hver dag, men det er vist godt han ikke har det. Han må nøjes med en mor der bager hver weekend 😉
Sprøde cookies med kanel, kardemomme og chokoladeTo plader cookies kunne skoledrengen da ikke spise???

Næh der er varslet kollegasmagsprøver i morgen. Dåsen er fyldt, selvom lækkersultne fingre har sneget sig deri flere gange  i løbet af eftermiddagen.

GODT jeg har sådan nogle gode kolleger der ALTID gerne vil lege testsmagere. Skal vi vædde? Inden en time er dåsen tom 🙂

DSC_8777

Vi sender disse cookies vores allerbedste anbefalinger og vælger da også lige at de skal i kategorien “Jul hos Bagenørden”-kategorien. Man må da godt tage forskud på glæderne ikke? 😉

Mere inspiration

3 Kommentarer

  1. Easy Crisp Cookies with Cinnamon, Cardamom, and Chocolate (Nemme sprøde cookies med kanel, kardemomme og chokolade) | Translations of Danish Recipes 28. september 2014 af 13:34- Svar

    […] This recipe was found on Noget i Ovnen Hos Bagenørden […]

  2. La Cucina Nada 23. august 2014 af 10:26- Svar

    Synes der er cookies alle vegne pt … bliver da nød til snart at bage en omgang!
    Lækkert med både kanel og kardemomme, kan ikke få nok kardemomme.
    – Hvordan kan det være du bruger de der chokolade chunks? Er det ikke lige så let at bruge en god kvalitets chokolade og hakke den? Eller de kan måske noget særligt?

    Hilsen La Cucina Nada

    • Gitte Hansen 23. august 2014 af 21:59- Svar

      Hej
      Ja cookies kan vi da ikke få nok af vel?
      Jeg brugte chokoladechunks her fordi jeg lige havde en pose jeg havde fået fra Odense Marcipan jeg skulle have brugt. Nemt, hurtigt og lækkert. Har du andet chokolade på lager kan du endelig bare bruge det. Det forhåndenværende søms princip, you know 😉
      God weekend til dig fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar