Kylling i fad med grøntsager og kokosmælk. I dag får du opskriften på en lækker ret med One pot pasta i ovn med karry.
Her i huset er vi bare totalt fan af kylling i fad retter og her får du en One pot pasta version. En skøn alt i én ret, hvor alt laves færdigt i ét og samme fad.
Her skal du høre om en ny og helt særligt lækker variant med kylling i karry, kokosmælk, hvor kyllingen er lagt på toppen.
En rigtig cremet version, fyldt med smag fra kyllingen og en masse gode grøntsager. Retten er nem at lave og selv opvasken er nem.
Kylling i fad med karry på nemmeste vis. Nem og lækker aftensmad. 🙂
Retten fungerer rigtigt godt som hverdagsret. Den tager et kvartér at forberede og så klarer ovnen resten af arbejdet.
SÅ nemt og en rigtig lækker ret, hvor alle ingredienser tager smag af hinanden. Uhm <3
Har du ikke lige de grøntsager på lager, som jeg bruger her, så brug gerne dem du har.
Har du ingen porrer, så brug gerne bare ekstra løg? Jeg har brugt kokosmælk i retten, fordi det fungerer så godt i karryretter.
Har du ikke lige kokosmælk på lager, kan lidt ekstra fløde eller mælk sagtens bruges.Jeg iler med at bringe dig opskriften, den kommer lige her:
Kylling i fad med grøntsager & kokosmælk – one pot pasta
Ingredienser
- 2 rødløg i skiver
- 1 alm løg i skiver
- Lidt olie til stegning
- 2 spsk karry
- 2 bouillonterninger
- 3 porrer i tynde skiver i tynde skiver. Brug også den grønne del. Kan erstattes med forårsløg eller ekstra alm. løg
- 4 gulerødder i tern
- 1 rød peberfrugt i tern. Kan udelades eller erstattes med peberfrugt i andre farver.
- Salt/hvidløgspeber
- 1 liter kogende vand
- 500 gram pasta - gerne skruer jeg brugte fuldkornspasta. Pastaen skal være ukogt
- 400 ml. kokosmælk gerne light. Kan erstattes med mælk/fløde
- 2½ dl fløde gerne kaffe- eller madlavningsfløde
- Ca. 1,5 kg parteret kylling (jeg brugte 4 lår og 4 kyllingeoverlår) du kan bruge kyllingebrystfilet, men så skal retten have lidt kortere tid
- Salt, hvidløgspeber og karry
Sådan gør du
- Svits karry og bouillonterninger i lidt olie. Tilsæt løg, porreskiver og svits med. Tilsæt nu også gulerødder og peberfrugter. Rør godt. Drys med salt og peber
- Hæld evt. grøntsagerne i et ildfast fad (hvis du ikke steger i stegefad, der passer både til komfur og ovn). Tilsæt kogende vand, kokosmælk og fløde. Hæld ukogt pasta i. Sørg for, at den bliver godt dækket af væde.
- Krydr kyllingen godt på begge sider med salt/peber og karry. Læg kyllingen på toppen af fadet. Steg fadet i ovnen i 50-60 minutter v. 175 grader varmluft. (200 gr. alm. ovn).Ttryk evt. pastaen lidt ned undervejs og suppl. evt. m. ekstra væske
- Retten er færdig, når kyllingen er sprød og gennemstegt og væden er opsuget
Noter
Du kan bruge kyllingebrystfilet, men så skal retten have lidt kortere tid.
Karry kan udelades og erstattes af andet krydderi. Andre grøntsager kan bruges. Retten er fryseegnetOne pot kylling i ovn med karry, porrer, gulerødder og kokosmælk – en nem og lækker kylling i karry ret
Jeg har et stort stegefad som også kan bruges på komfuret. Her svitser jeg grøntsagerne først. Det er smart.
Har du ikke noget stegefad, så svits bare grøntsagerne på pande og hæld dem i et ildfast fad.
Hæld derefter vand/fløde/kokosmælk ved og kylling på toppen. Så bliver det også “Næsten-One-Pot-Pasta” hjemme hos dig.
Du kan også sagtens bare blande alle ingredienserne i et fad og så tilberede det alt i ét fad.
Kylling i fad a la one pot a er bare en rigtig nem og lækker hverdagsret og den kræver virkelig få anstrengelser.
Denne version bliver særligt cremet og lækker, med smag fra både kokosmælk og fløde.
Der er en masse grøntsager i, og porrer er faktisk genialt at bruge til en karryret med kylling.
Porrer er ofte billige at købe, og giver en rigtig god smag til rigtigt mange retter.
Prøv f.eks. denne lækre kalkunret med porrer og bacon – en af familiens allerstørste favoritter.
Det er perfekt, hvis du har en stegefad der både kan passe til komfur og ovn. Du kan også sagtens også bare bruge en pande og et ildfast fad.
Brug gerne retten som en “Stop Madspilds-ret” hvor du bruger alle køleskabets tiloversblevne grøntsager.
Dagens høst i mit køleskab var porrer, gulerødder, peberfrugt og løg. Disse grøntsager synes jeg er særligt gode i forening.
Karrysmagen er vi ret vilde med til kyllingeretter og jeg var tæt på også at tilsætte ananas også.
Jeg er vild med ananas og karry. Det er ikke længe siden jeg har delt denne opskrift på kylling i karry med ananas med dig, så jeg sprang ananas’en over i dag. Ananas smager ellers rigtigt godt i karryretter.
Kast du dig roligt ud i One Pot Pasta projektet.
Du vil ikke fortryde det og jeg er sikker på, at du vil blive ret så populær omkring middagsbordet.
Både børn og voksne vil være vilde med retten, der er rund og mild i smagen.
Måske retten skal på menuen hjemme hos dig her i denne uge?
Familien her sender dig retten vores allerbedste anbefalinger. 🙂
Få flere opskrifter på mad i fad retter ved at klikke her
Få flere gode nemme opskrifter på One pot / one pan retter her:
1.
2.
3.
4,
5.
6.
7.
8.
9.
10.