Kylling i fad med fløde og bacon. Uhm her får du opskriften på den lækreste ret med parteret kyllinge i ovn.
Er du også vild med paprikakylling, du ved den gode gryderet eller ovnret med bacon og fyldig paprika flødesovs?
I min familie er vi vild med paprikagryde. På bloggen er en af de mest populære opskrifter faktisk også opskriften på denne paprikagryde med svinemørbrad i flødesauce- Uhm en lækker ret!
Alle elsker åbenbart den gode flødesovs med paprika 🙂
Paprikagryde kan laves med al slags kød, svinekød – f.eks. svinemørbrad, kylling eller kalkun.
I dag får du opskriften på kylling i fad med fløde, bacon og porrer.
En dejlig paprikagryde med kyllingekød og den lækreste flødesovs. En skøn ovnret, hvor kød og grønt giver smag til hinanden og hvor saft og kraft bevares.
Uhm – en herlig ret. Paprikakylling er en perfekt simreret. Den er særligt god om efteråret, hvor langsommelig mad kan simre i ovn eller i gryde i timevis.
Servér gerne ris eller nudler til retten. Comfort food af allerbedste slags.
Retten kan laves i støbejernsgryde eller ovn – du bestemmer.
Jeg brugte mit store støbejernsfad, der både kan bruges på komfur og i ovn.
Har du ikke sådan et fad, så svits gerne kød og grøntsager på en pande og hæld det i et ildfast fad f.eks. af glas eller keramik?Opskriften får du lige her. Den er nem 🙂
Kylling i fad med fløde, bacon og porrer – få en god opskrift på paprikakylling her
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 8-10 stykker parteret kylling eller 5-7 store kyllingelår med rygben kyllingefilet, kalkunbryst i skiver eller 2 afspudsede svinemørbrad skåret i stykker kan også bruges
- 4 spsk stødt paprika
- Salt/peber
- 3-4 porrer skåret i tynde skiver
- 125 gram bacon i skiver klippet i små stykker
- 2 hønsebouillonterninger
- 5 fed friskpressede fed hvidløg du kan nøjes med mindre
- 1 ds flåede tomater
- 140 gram dåse tomatkoncentrat
- 0.75 liter vand
- 2½ dl kaffefløde eller gerne anden light fløde. Piskefløde kan også bruges
- Jævning
Sådan gør du
- Svits kyllingen på begge sider på en pande og drys stykkerne godt med salt, peber og paprika. Jeg brugte min Scanpan bradepande, der både kan bruges på komfur og i ovn. Læg kyllingen til side.
- Klip baconen i fine strimler og svits det på panden i stegeskyen fra kyllingen
- Rens porrerne og skær dem i tynde strimler. Svits porrerne med på panden, til væden er fordampet lidt. Hæld porrer og bacon i et ildfast fad (medmindre du bruger en Scanpan bradepande som jeg)
- Læg bouillonterninger på panden. Tilsæt evt. lidt olie. Pres hvidløgsfed og svits med. Tilsæt det sidste paprika
- Hæld flåede tomater og tomatkoncentrat på panden. Rør let. Tilsæt vand og fløde og kog op. Rør jævning ved og smag til med salt og peber.
- Hæld saucen over kyllinge/porrefadet og læg kyllingen øverst. Den skal helst ikke synke helt i. Steg fadet i 1 time v. 175 grader varmluft. Retten kan også færdigsimres i stegegryde - beregn så min 1½ time.
- Serveres rygende varm med ris og grønt f.eks. broccoli.
Noter
Paprikakylling i ovn med bacon, porrer og flødesovs – parteret kylling i ovn. SÅ lækkert og nemt at lave også
Flødesovsen er skøn og der bliver rigeligt af den.
Perfekt med en god portion fyldig sauce, når der serveres ris.
Noget af saucen fordamper under tilberedningen, så du skal ej fortvivle over det ret fyldte fad. Tro mig, saucen smager så skønt, at der vil forsvinde meget af den 🙂
Kyllingen blev super mør og rigtig lækker. 4 spsk paprika er meget, men ikke for meget til retten. Sauce og kylling skal smage godt af paprika.
Bacon giver også en rigtig fin smag til retten, selvom saucen egentlig er fyldig nok i sig selv p.g.a. fløde og stegesky fra kylllingen.
Jeg ville ikke udelade bacon, men brug gerne f.eks. kaffefløde til retten, så den ikke bliver for fed.
Sådan laver du kylling i fad med fløde, bacon og paprikasovs – se billeder af fremstillingsprocessen her:
Så er der serveret. En rigtig lækker paprikagryde med kylling, bacon og porrer.
En ny vindermenu har set dagens lys her på matriklen. Den må du prøve.
Du kan bruge parteret kylling til retten eller kyllingefilet? Svinemørbrad eller f.eks. svinekoteletter vil også være et hit.
Tilpas tilberedningstiden efter den type kød du bruger.
Rigtig god fornøjelse med retten.
Her i sommerhuset var der stor jubel omkring middagsbordet, da retten blev serveret.
Jeg er sikker på, at kylling i fad – retten også vil blive en succes hjemme hos dig 🙂
Få flere opskrifter på kylling i fad her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.