Pastasalat med skyr, rødløg og agurk – frisk, nem og lækker

  • Pastasalat med skyr, rødløg og agurk - frisk, nem og lækker

Pastasalat med skyr, rødløg og agurk - frisk, nem og lækkerSommersolen brager. Vi tænder for grillen, imens vi nyder solen på terrassen. Alt foregår i luntetempo. Letsind og spontanitet. Vi når det nok altsammen. Sommerferieagtig stemning i kroppen. Løssluppenhed og laissez-faire. Pludselig rammes vi af virkeligheden. Hov, hvad skal vi mon spise til grillkødet? Åh alle disse tunge beslutninger, på en fridag. Life is hard! 🙂

Har du også nogen gange brug for en grilltilbehørs-feberredning, så kig med her. Denne pastasalat er klar på under ½ time, med hjælp fra lidt tricks. Pastasalat med skyr, rødløg og agurk - frisk, nem og lækkerJeg har brugt skyr til den hvide dressing og det var et hit, for dressingen var slet ikke så fed, som en creme fraiche-dressing ellers har en tendens til at blive. Jeg puttede godt med akaciehonning i, som kontrast og citronsaft også. Jeg tilsatte kun agurk og rødløg til denne pastasalat, men tilsæt gerne flere grøntsager, hvis du synes. En peberfrugt måske? Det ville også have smagt godt? Majs og cocktailtomater sikkert også? Pastasalat med skyr, rødløg og agurk - frisk, nem og lækkerVi spiste pastasalaten til en masse lækkert grillkød. Grillede nakkekoteletter og grillede spareribs. Oh hvilken jubel fra alle mand og der var sommersol på terrassen. Sommersol i lange baner. En ustoppelig sol, der helt uventet og udansk bare fortsætter og fortsætter med at skinne.

Hver solskinsdag er en gave og jeg bliver glad, når jeg står op hver morgen og finder ud af, at i dag får vi endnu én af slagsen. Åh – tak kære vejrguder! Keep on going! 🙂Sommersol, tur ud i det blå og dagens vinder i jordbærkageDet er første gang vi har soppet i havet, efter vi købte sommerhuset. Første gang vi har siddet ude i bare ben og kigget på solnedgangen, helt uden at fryse. Første gang, alle døre og vinduer har stået på vid gab hele dagen, uden at nogen klager over træk eller kolde fødder. Skønt! 🙂

Jeg iler med at bringe dig opskriften på pastasalaten, så du hurtigt kan komme i gang. Du vil også sagtens kunne bruge nye kartofler? Uhm – det ville også være en lækkerbisken. Du bestemmer 🙂Pastasalat med skyr, rødløg og agurk - frisk, nem og lækker

Pastasalat med skyr, rødløg og agurk - frisk, nem og lækker
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Pastasalat med skyr, rødløg og agurk - frisk, nem og lækker
Forfatter:
: Kartofler, grønt og andet tilbehør
: Grill og grilltilbehør
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • 500 gram kogt fuldkornspasta (skruer eller penne)
  • 3-400 gram skyr (jeg brugte næsten halvdelen af en 1 kilos bøtte)
  • 2-3 spsk god mayo (f.eks. Hellmanns)
  • 2 spsk citronsaft
  • 1-2 spsk hvidløgspeber
  • Groft salt
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 stort rødløg skåret i fine tern
  • 1 agurk i tern
  • Gerne: 1 rød peberfrugt i tern
Sådan gør du:
  1. Kog pastaen og lad den afkøle.
  2. Har du ikke tid til at vente på at pastaen afkøler, så fyld pastagryden med koldt vand, efter du har hældt kogevandet af.
  3. Gentag om nødvendigt.
  4. Fortviv ej. Smagen forsvinder ikke fra pastaen og synes du det mangler saltsmag, så tilsæt lidt ekstra til dressingen.
  5. Bland først pastasalaten, når pastaen er helt kold.
  6. Bland mayonnaise med skyr og tilsæt akaciehonning, citronsaft, salt og hvidløgspeber.
  7. Smag til. Dressingen skal krydres ekstra godt, som modspil til den ferske pasta.
  8. Snit rødløg og agurk fint og tilsæt til dressingen
  9. Rør pasta i lidt efter lidt, til dressingen er godt fordelt.
  10. Det var den pastasalat 🙂

Pastasalat med skyr, rødløg og agurk - frisk, nem og lækkerDet er virkelig en ultranem pastasalat, og måske du allerede har skyr på lager i dit køleskab? Jeg har jo store børn, og er du vimmer de er skyr-storspisere. Vi har altid skyr i køleskabet og allernådigst, fik jeg lov til at bruge halvdelen af en af skyrbøtterne. Den var ovenikøbet på tilbud i Brugsen til 16 kr. Et fund for 1 kg! Hold lige øje, med disse Skyr-bøtter. Måske de også er på tilbud i din lokale Brugsen-butik?Pastasalat med skyr, rødløg og agurk - frisk, nem og lækkerPastasalaten er klar på under ½ time, men jeg brugte mu også tricket med at gennemskylle den varme pasta med koldt vand. Måske pasta-elskere vil hade mig nu? Det håber jeg ikke.

Har du god tid i dit køkken, lader du jo endelig bare pastaen køle af på den langsomme måde. Der var 25 grader i vores køkken, så jeg ved faktisk ikke hvordan det skulle have afkølet uden vandtricket? Om vinteren er det nemt, for så skal gryden jo bare sættes ud i det fri, men om sommeren er det en anden sag jo.Pastasalat med skyr, rødløg og agurk - frisk, nem og lækkerDet er virkelig en nem pastasalat og du kan se billederne af fremstillingsprocessen lige her:

Pastasalaten smagte skønt og den var frisk, sommerlig, let og lækker. Helt perfekt grilltilbehør!  Tilsætter du ekstra grøntsager, bliver portionen større og du kan være så heldig, at den rækker til to dage. Vær dog obs. på, at den skal hurtigt på køl, for at kunne holde sig til dagen efter.

Pastasalaten vil også være et hit på et buffetbord? Du kan også tilsætte f.eks. kyllingekød i tern og måske lidt ristet bacon på toppen? Så vil salaten snildt kunne gøre det ud for en god og fyldig hovedret. Pastasalat med skyr, rødløg og agurk - frisk, nem og lækkerMine planer var at drysse pastasalaten med lidt friske krydderurter, fra mine nyindkøbte sommerhus-krydderurter. Åh det ville da have pyntet så fint! Planerne gik hurtigt i vasken. Familien var nemlig sultne og råbte i kor: “Må vi godt begynde at tage noget nu, mor?”

“Ja da, kære familie!” 🙂

Ja det er en blogger-madmors største dilemma: At få taget gode og appetitlige billeder, uden at familiemedlemmerne bliver alt for utålmodige og går sultne i seng 😉Pastasalat med skyr, rødløg og agurk - frisk, nem og lækkerGrillkoteletterne blev møre og saftige, uden at være tørre og seje. Måske vi er ved at lære ikke at grille kødet for lang tid? Eeendelig! 🙂

Det var en lækker og sommerlig menu.

Vi nyder udelivet og de gavmilde temperaturer i det fri. Nyder de lange terrassetimer med mange gode snakke. Vi nyder, at der er tid til familiehygge, lækkert mad og tid til at nyde solen gå stille og smukt ned i vandet. At have tid til at se himlen blive turkis og rødgylden. Alle de gange vi allerede har sagt til hinanden: “Ej, har du set himlen? Den har aldrig været flottere!”

Vi stornyder den fantastiske Kr. Himmelfartsferie, og vi ville jo næsten ønske, at den aldrig fik ende.

Håber også du nyder ferien og livet lige så meget som os. Pastasalat med skyr, rødløg og agurk - frisk, nem og lækker

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Bente Truelsen 1. juni 2017 af 20:03- Svar

    Jeg har aldrig anvendt pasta i salater, men jeg prøvede denne i går sammen med din marinerede mørbrad. Død lækkert begge dele. I dag fik vi fridadeller og resten af pastasalaten.

    • Gitte Hansen 1. juni 2017 af 20:25- Svar

      Hej Bente
      Ej det glæder mig da. Dejligt du har fundet dig en ny køkkenfavorit. 🙂 Tusind tak for din tilbagemelding og god fornøjelse i dit køkken fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar