Peanut cookies – nemme, sprøde og lækre

  • Peanut cookies - nemme, sprøde og lækre

Peanut cookies - nemme, sprøde og lækreI weekenden blev der bagt til den store guldmedalje. Der blev køkkenkreeret og forkælet om familien. Flere slags småkager og kager og mad og brød og…..

ELSKER køkkentid i weekenderne, når tiden er til det.

I de kommende dage får du alle opskrifterne. Har griflet og skrevet huskenoter og kameraet er fyldt med billeder. 🙂

I dag er vi nået til de lækre peanutcookies. Knasende sprøde. Søde og salte. Nemme at lave. Vindercookies 🙂Peanut cookies - nemme, sprøde og lækreEr du ikke fan af salte peanuts i kage, så kan du fint bruge mandler eller hasselnødder.

Mig? Jeg elsker salte peanuts i cookies og du skulle da næsten vove pelsen også? Peanut cookies - nemme, sprøde og lækre

Jeg iler med at bringe dig opskriften her. Den er nem 🙂

Peanut cookies - nemme, sprøde og lækre
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Peanut cookies - nemme, sprøde og lækre
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 50-60 stk
Det skal du bruge:
  • 1 æg
  • 75 gram blødt smør
  • 100 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 5 spsk sirup (lyst eller mørkt)
  • 175 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ dl havregryn (kan erstattes af 50 gram mel ekstra)
  • 200 gram saltede peanuts (eller Guldkorn - også et hit)
Sådan gør du:
  1. Blødgør smørret 30 sekunder i mikrobølgeovnen
  2. Rør sukker og vaniljesukker i. Brug gerne elpisker, men gaffel eller ske kan også bruges
  3. Rør ægget i.
  4. Tilsæt sirup.
  5. Bland bagepulveret i hvedemelet og rør det i.
  6. Tilsæt havregryn
  7. Rør peanuts'ene i til sidst.
  8. Sæt små dejtoppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav god afstand. Der kan være ca. 25-30 cookies pr. plade
  9. Bag kagerne 7-9 minutter v. 175 grader varmluft (bagetiden afhænger af kagernes størrelse).
  10. Kagerne er færdige når de er gyldne og sprøde
  11. Lad afkøle på en bagerist, før du putter dem i en kagedåse.
  12. Er kagerne for bløde, også efter afkøling, så bag dem yderligere 3-5 minutter

En-to-vupti-kager kunne vi næsten kalde dem. Rasende nemme at bage.

Jeg puttede en lille portion havregryn i, mest fordi jeg synes det tit giver sprødere kager. Erstat det blot med hvedemel hvis du synes. Sirup tilsatte jeg for smagens skyld og fordi siruppen blødgør dejen og samlet set giver flere kager i sidste ende.

Peanut cookies - nemme, sprøde og lækreMin familie siger at jeg har levet under krigen. Gud ved om husmødre fra en svunden tid også brugte sirup i småkagerne, for at få dejen til at række længere?

Har du ikke lige peanuts, nødder eller mandler på lager, så prøv at erstatte med et par 2-3 dl. Guldkorn,  du ved de små sukkerristede, poppede hvedekerner.

Guldkornskager er bare det største hit her i familien, selvom Guldkorn efterhånden er en sjælden spise herhjemme. Med store børn er Guldkorns-alderen jo for længst et overstået kapitel, men bare tanken vækker dog stadigvæk gode minder.

Da børnene var små bagte vi tit Guldkornskager til fødselsdage. Åh suk. Bare lige et tip til dig. Måske du stadigvæk har små børn….eller børnebørn? Peanut cookies - nemme, sprøde og lækreKagerne kan sagtens varieres med fyld efter eget valg. Tranebær, Snickers, Marsbar, nødder, rosiner….fortsæt selv listen 🙂

På under en halv time kan der være et fad lækre kager klar til jer. Dejen tager 10 minutter at røre sammen og med under 10 minutters bagetid, giver det super hurtige kager. Perfekt til den hurtige lækkersult.

Måske det bliver til peanutcookies hjemme hos dig, eller måske Guldkornskager eller en helt tredie version? Har du Guldkorn i køkkenskabet, skulle du da næsten prøve denne variant. En vaskeægte småkageklassiker

Åh alle de kagefristelser – kan vi modstå dem allesammen? Jeg kan ikke og nu har jeg kastet dig ud i fristelserne. Sikke en redelighed. Håber du kan tilgive mig? 🙂
Peanut cookies - nemme, sprøde og lækre

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Jenny 17. november 2016 af 19:51- Svar

    Guldkorn i småkager? Det har jeg aldrig tænkt på, får næsten lyst til at købe en pakke, bare for at prøve. Ellers er jeg peanut fan.

    • Gitte Hansen 17. november 2016 af 20:57- Svar

      Hej Jenny
      Åh ja de guldkornskager må du da prøve Jenny. De smager af guld 🙂
      Peanuts er et hit, men guldkorn næsten et endnu større hit. De skal også snart på bageprogrammet herhjemme.
      God fornøjelse med bageriet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar