Pommes frites med paprika – sprøde, krydrede fritter

En skøn Kr. Himmelfarts-ferie fik en brat ferie. Hvem slukkede for solen og skruede ned for de skyhøje temperaturer? Hvad skete der lige der? Nu var jeg jo lige klar, med solbriller, sandaler og bikini-top!

Det er som to forskellige verdener. To forskellige planeter. Som nat og dag. På solskinsdage er der lys og letsind, alle folk smiler og begejstres af selv det mindste.

På gråvejrsdage er alt lidt op af bakke. Søvnige dage. Et ork. Måske fordi det bare er er en mørk og grumset grå mandag i dag, lige efter flere sammenhængende fridage? Måske derfor mit/dit sind rammes af uoverkommelighedsfølelse? Mødte du også lige muren i dag monstro?

Få solskinsdage blev sindet fyldt op, som var det en lang sommerferie. Bare én dag med gråvejr, får os hurtigt ned på jorden igen. Slam! Vejrgudernes helt egen jantelov :”Du skal ikke tro du er noget og har fortjent godt vejr!”

NÅ men ikke mere piberi her.Lad os i stedet beundre lidt billeder fra weekendens smukkeste solskinsdage i stedet for. Det var ikke lyv. Det var ikke blot i vores fantasi. Solen har virkelig skinnet, så fantastisk smukt, så blåt og energigivende. Se selv! 🙂

Vi stornød fridagene. Slappede af, gik ture, tog til stranden og nød god tid til lækkert mad. Vi grillede og spiste f.eks. denne lækre paprikamarinerede svinemørbrad med lækker skyr-pastasalat til.

Vi spiste også lækre sprøde hjemmelavede pommes frites med paprika og dem skal du høre om i dag.

Hvis du er til sprøde, krydrede pommes frites, vil du også elske disse. Opskriften er nem og du får den lige her:Sol, fuglefløjt, det idylliske haveskur og 5 liter maling

Pommes frites med paprika - sprøde, krydrede fritter
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Pommes frites med paprika - sprøde, krydrede fritter
Forfatter:
: Kartofler, grønt og andet tilbehør
: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 2-2½ kilo kartofler skåret i tynde, smalle stave
  • ½-1 dl olie
  • 2 spsk stødt paprika (alm. eller røget)
  • 2 tsk barbecuekrydderi (kan udelades)
  • (er du dristig, kan du blande med ½ tsk chilikrydderi)
  • Salt/hvidløgspeber
  • Evt. : Sesamfrø
Sådan gør du:
  1. Vask eller skræl kartoflerne. Lad gerne skrællen sidde på, hvis den ellers er fin.
  2. Dup kartoflerne tørre.
  3. Skær kartoflerne i tynde, smalle stave og læg dem i en bradepande, gerne af støbejern/aluminium (så kartoflerne bliver sprøde under bunden)
  4. Vend olien i kartoflerne og drys med krydderi.
  5. Rør godt rundt, så olie og krydderi fordeles godt på kartoflerne.
  6. Drys evt. med sesamfrø, smager SÅ lækkert på pommes frites.
  7. Steg kartoflerne ca. 60-80 minutter v. 175 grader varmluft. Fadet stilles nederst i ovnen.
  8. Vend kartoflerne flere gange undervejs.
  9. Pommes frites'ene er færdige, når de er gyldne og sprøde
  10. Smag til og drys evt. med ekstra salt/paprika, når pommes frites'ene er kommet ud af ovnen
  11. Tip 1: Jo mere olie, jo sprødere kartofler
  12. Tip 2: Smager chips-agtigt godt med aioli til.

Totalt lækre pommes frites, der smager fortrinligt til al slags kød, især kylling, kalkun eller svinekød. Vi spiste paprika-fritterne til fredagskyllingen og uhm – en lækkerbisken.

Rør gerne en god aioli til,og prøv gerne denne aioli med røget paprika, den er SÅ lækker og pommes frites’ene smager jo næsten af chips med dip, når de serveres med denne dip. Brug også gerne røget paprika til kartoflerne, men vær lidt varsom, for der er rigeligt med smag – også den røgede – i denne paprika. (Du kan købe røget paprika i de fleste store supermarkeder)

Du bestemmer selv, hvor meget olie du vil tilsætte til kartoflerne. Du kan nøjes med meget lidt, men min erfaring siger mig – desværre – at jo mere olie man bruger, jo sprødere bliver kartoflerne.

Du kan også prøve tricket med at hælde kartoflerne i en pose og så hælde olie ved og ryste posen. Så fordeles olien bedre?

Husk at steg kartoflerne længe; jo sprødere – jo bedre!

Rigtig god fornøjelse med dine pommes frites. Jeg er sikker på, at de vil blive et hit hjemme hos dig 🙂Jeg vil krybe til køjs, imens jeg sukker lidt ved tanken om en af de smukke solnedgange vi nød i sommerhuset i Kr. Himmelfartsferien.

Åh – mere sommer – ja tak! Mon ikke vi er flere der melder os i dette sommer-heppekor? 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar