Sennepskylling i ovn. Her får du opskriften på saftig lækker kyllingebryst med baconsvøb og sennepsmarinade, tilberedt med ovnbagte grøntsager.

For filan en lækker fredagsmenu der blev serveret her på matriklen i dag.
En menu der egentlig skulle have været en grillmenu, men som endte med at blive en lækker ret med kylling i ovn. Wow en lækkerbisken!
Kylling stegt med ovnbagte grøntsager. Vi spiste bulgursalat og en dejlig creme fraiche dressing til. En nem og næsten sommerlig menu.
Kyllingen kan sagtens tilberedes på grill også. Få en god nem opskrift på marineret kylling på grill her.Kan også laves i airfryer, hvis du kan få plads.

Halløj – helt ud af det blå opstod en ny favorit herhjemme. Min familie elskede den! Sennepskylling retten er ovenikøbet en ret der er nem og hurtig at lave, også som nem aftensmad til hverdag. Kylling og grøntsager i ovn med den lækreste smag. Den ret må du prøve!
Sennepskyllingen stegte jeg sammen med grøntsagerne, men du kan selvfølgelig også sagtens tilberede kyllingen alene uden tilbehør.

Du får opskrift nedenfor. Spring bare på hvis du er på jagt efter en let sommerret, en let hverdagsret, en gæstemenu? Glæd dig. Det er en skøn ret. I vil elske den hjemme hos dig.
Få tips til flere opskrifter med kylling nederst i dette indlæg.
Sennepskylling i ovn med bacon & tilbehør – få en god nem opskrift her

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 4 stk kyllingebryst 8 stk. kyllingeinderfilet kan også bruges
Sennepsmarinade:
- Salt/ hvidløgspeber
- 1-2 spsk tørret timian
- 3-4 spsk sød fransk sennep kan erstattes med 1 spsk Dijonsennep og lidt honning
- 4-5 spsk olie
- 125 gram bacon i skiver
Grøntsager:
- 2 store rødløg i både
- 5-6 gulerødder i stave
- 1 peberfrugt i skiver
Timian/cremefraiche-dressing som tilbehør:
- ½ liter creme fraiche fromage frais, ylette eller græsk yoghurt kan også bruges
- 1 dl tykmælk
- 1 spsk akaciehonning
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk tørret timian smag til
- Salt/hvidløgspeber
Sådan gør du
Grøntsager som tilbehør:
- Skræl rødløg og skær dem i både. Skær gulerødder og peberfrugt i tynde stave

- Fordel grøntsagerne i et ildfast fad/bradepande.
Sennepsmarinade:
- Rør marinaden sammen ved at blande alle ingredienser

- Smør/pensl striber marinade på alle sider af kyllingestykkerne.
- Vikl baconskiver omkring og fordel kyllingebrysterne på af grøntsagerne.

- Sæt kyllingefadet i ovnen og steg ved 30 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Vend kyllingebrystfileterne undervejs og rør også godt rundt i grøntsagerne. Kan også tilberedes i airfryer.
- Retten er færdig, når grøntsagerne er møre og kyllingen gennemstegt og baconskiverne sprøde udenpå.

- Vi spiste kyllingen med bulgursalat, creme fraiche dressing til, men du kan også servere retten bare med grøntsager som tilbehør.

Noter
Den søde franske sennep er skøn i en marinade og den smager så godt sammen med timian
Retten kan også fint laves på grill eller i airfryer, hvis du kan få plads.Saftige kyllingebryster i baconsvøb med den lækre sennepsmarinade med timian
Dagens menu blev sennepsmarineret kyllingebryst i baconsvøb og med timiandrys. Vi spiste en lækker bulgursalat og fik timian-creme fraiche-dressing til. Uhm! Alt gik op i en højere enhed med den lækre menu.
Sennepsmarineret kyllingebryst med baconsvøb og timian – familiens favorit!
…og hvorfor nu sennepskylling med sennep i marinaden?
Tjo fordi sennep giver en sød, let krydret smag.
Er du fan af dressinger med sennep, vil du også være vild med denne kyllingeret. Hader du sennep, skulle du tage chancen og prøve alligevel.
Sød fransk sennep, som jeg har brugt her, er slet ikke stærkt og bittert. Prøv det i både salatmarinader, i bagte rodfrugter og som marinade til kød som her.
Prøv også denne ret med kylling i sennepssovs med hvidvin og estragon – uhm den er altså også bare god.

Du kan finde mange flere opskrifter hvor jeg har eksperimenteret med sennep lige her.
En af bloggens mest populære sennepopskrifter er nok denne – sennepsbagte rodfrugter med timian.

Eller hvad med sennepsmarineret mørbrad med timian. Uhm <3

Dagens sennepskylling med kyllingebryst i baconsvøb og sennepsmarinade er en ret der er rigtig nem at tilberede.
Jeg lavede bulgursalat til, men rissalat, kartoffelsalat eller pastasalat vil også være perfekt.

Cremefraichedressingen med timian smagte perfekt til.
Den passer så godt til kylling, til alt. Jeg rører gerne lidt tykmælk i, for at få dressingen lidt mere lind. Brug gerne en fedtfattig creme fraiche, hvis du gerne vil spare på kalorierne.
Det blev et noget festligere kyllingefad, for jeg fandt nemlig “regnbuegulerødder” i supermarkedet. Økologiske, flerfarvede. Gule, røde, hvide og orange. Wow!
Så vidt jeg kan smage, er der ikke smagsforskel men farvemæssigt er det så fint med variation. Sjovt også.
Det er sjældent man ser de flerfarvede gulerødder i butikkerne, men prøv at hold øje med dem…For spændingens og variationens skyld 🙂
Et lækkert fad med kylling så dagens lys. Sennepskylling med bacon er ny favorit herhjemme.
Uhm! Genialt og alt gik op i en højere enhed, og en rimeligt sund ret, er det faktisk også, især hvis du kan nøjes med en light dressing, måske med tykmælk, skyr eller fromage frais?
Jeg snuppede lige et foto af kyllingen i dagslys også.

En-to-vupti-kylling der kan laves på ingen tid.
Skal det gå stærkt i din køkken en dag, hvor I alligevel gerne vil spise lækkert, så er denne ret et rigtigt godt bud. Sundt hjemmelavet fastfood er det allerbedste!
Et godt kyllingetip fra mig til dig. Prøv også opskriften på fyldt kyllingebryst med pikantost. Alle de lækkerier man kan lave med kylling.
Få flere opskrifter med kylling her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.








Kyllingebrystet med sød sennep pakket ind i bacon er så lækkert ?.
I stedet for timian brugte jeg herbs de Provence.
Vi vidste det ikke sådan, men vi er helt vilde ? og nu gør vi det oftere.
Vi stegte den dog i airfryeren.
Tusind tak for denne lækre idé, kære Gitte❣️