Vaniljeboller. Uhm her får du opskriften på lækre søde bløde boller med vanilje.
Sikke nogle lækre vaniljeboller! Ideen opstod fordi jeg lige havde en rest vanilje yoghurt i overskud.
Det er så lækkert at bage med. Bollerne bliver ekstra saftige og holder sig friske i flere dage. Vaniljesmagen klædte også bollerne virkelig godt.

Kan bollerne bages med andet end vaniljeyoghurt?
Jeps. Du kan også bruge vanilje skyr eller andet yoghurt/surmælksprodukt. Bollerne kan også laves med mælk. Tilsæt så bare lige lidt ekstra vaniljesukker.
Jeg brugte vaniljesukker, men vil du flotte dig, så kan du bruge en vaniljestang. Uhm disse vanilje boller skal du altså glæde dig til at smage. De er super nemme og hurtige at lave.
Bollerne penslede jeg med smeltet smør og vaniljesukker – uhm sikke en lækker sød sprød overflade de fik.
Bollerne kan selvfølgelig også laves uden vanilje. Så bliver de bare almindelige hvide boller. Perfekte boller.

Bløde hvide “bamseboller” med vanilje, der vil smage godt som fødselsdagsboller eller til varm kakao med flødeskum.

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Vaniljeboller – opskrift på bløde boller med vanilje hér

Ingredienser
Vaniljeboller - dej:
- 25 gram smør smeltet
- 5 dl vanilje yoghurt / vaniljeskyr kan erstattes med andet surmælksprodukt/mælk og 1 spsk ekstra vanilje
- 25 gram gær
- 3 spsk sukker
- 1 spsk vaniljesukker el. marven fra 1 vaniljestang. Vanilje kan udelades
- 550 gram hvedemel ca. Du kan evt. erstatte 100 gram med grovere meltype
- ½ tsk salt
Vaniljeboller - pensling og drys:
- 20 gram smør smeltet
- 1 spsk vaniljesukker kan erstattes med alm. sukker/perlesukker
Sådan gør du
- Smelt smørret i mikroovn eller gryde. Tilsæt vaniljeyoghurt el. lign. sammen med sukker og vaniljesukker. Smuldr gæren ud heri.

- Rør mel og salt i. Ælt dejen og tilsæt kun mel nok, til dejen kan slippe fad og fingre. Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted i ca. 30 min, gerne i ovnen v. 25-30 grader

- Beklæd en bageplade med bagepapir. Form boller. Jeg fik 15 af denne portion. Stil bollerne til hævning tildækket et lunt sted i ca. ½ time, gerne i ovnen på 30 grader

- Smelt smør i mikroovn/gryde og pensl nu forsigtigt bollerne. Tryk ikke for hårdt, så kan bollerne falde samme. Drys med vaniljesukker/sukker/perlesukker

- Bag nu bollerne midt i ovnen i ca. 13-15 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn), afhængigt af størrelse. De er færdige, når de er gyldenbrune og lyder hule, når du banker dem under bunden

- Nyd gerne bollerne lune med smør på, eller pynt dem med f.eks. glasur efter afkøling

Noter
Du kan tilsætte f.eks. marcipan tern eller grofthakket chokolade til bollerne
Fryseegnede Kan bages som et helt brød, beregn ca. den dobbelte bagetidVaniljebollerne kan bages i airfryer. Beregn ca. 15-17 minutter v. 200 grader. Vend bollerne efter ca. 10 minutter

Lækre søde bløde hurtige vanilje bollerboll – et hit til børnefødselsdagen eller som fastelavnsboller
Uhm sikke en succes. Vaniljebollerne smagte så godt. Dem må du prøve.
Bollerne er super nemme at lave. En rigtig god nem grundopskrift på boller, hvad enten du laver dem med eller uden vanilje.

Vaniljeboller som fastelavnsboller?
Jeps hvis du pynter bollerne med f.eks. glasur, så kan de nydes som fastelavnsboller uden fyld. Du kan også flække bollerne og putte f.eks. flødecreme i.
Det er er ikke alle, der er vilde med fyld i fastelavnsbollerne, så hér vil disse boller med vanilje være et hit.
Børn vil elske dem, så prøv dem gerne til børnefødselsdagen. De vil også være populære at dele ud i f.eks. skole eller børnehave.

Man kan også lave en fordybning i bollerne og lægge fyld i. Prøv f.eks. marcipanremonce som i disse åbne fastelavnsboller eller vaniljecreme som i disse cremeboller. Brunsvigerboller med kanelremonce er også så lækre.
Du kan også forme bollerne som en kagekone eller kagemand? Få inspiration i denne opskrift

Få inspiration til flere opskrifter på søde boller nederst i dette indlæg.
Vaniljebollerne smager også lækkert lune, bare med smør.
Tips til opskriften: Prøv også vaniljeboller med marcipan eller grofthakket chokolade.
Prøv at tilsætte f.eks. marcipan i tern til bolledejen, eller grofthakket chokolade. Så bliver det endnu sødere boller. Chokolade boller er jo også bare så lækre.
Du kan også tilsætte tørret frugt som f.eks. tranebær eller abrikos? Kun fantasien sætter grænser. 
Kan man lave vaniljebollerne med groft mel?
Ja du kan godt erstatte 100 gram hvedemel med f.eks. fuldkornshvedemel, havregryn eller lignende. Jo mere groft mel du tilsætter, jo tungere bliver bollerne. Hvedemelet gør dog bollerne ekstra luftige.
Spring du bare på en portion af de lækre boller. De bliver helt sikkert et hit hjemme hos dig.

Få flere gode opskrifter med lækre søde bløde boller her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.






