Abrikossyltetøj i mikroovn kan du lave på under 10 minutter. Det smager skønt og se lige en flot farve!
Denne portion syltetøj lavede jeg, fordi jeg lige havde 5 meget modne abrikoser i overskud.
Genialt, at man kan lave en hurtig portion syltetøj/marmelade i mikroovnen, hvis man har en lille smule frugt eller bær til overs. 
Faktisk så kan du lave denne portion abrikossyltetøj på kun 5 minutter. Det er jo nærmest magi!
En fin lille portion, der rakte til morgenbrødet weekenden over.
Abrikossyltetøj – eller abrikosmarmelade – smager også skønt på en ostemad eller på skyr. Du kan også bruge det i kager og desserter.
Jeg er vild med abrikos og i marmelade og syltetøj smager de ekstra godt.

Jeg har brugt friske abrikoser til syltetøjet, men du kan også bruge tørrede abrikoser. Få inspiration i denne opskrift.
Du kan sagtens bruge opskriften nedenfor til syltetøj eller marmelade med anden frugt.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på marmelade du selv kan lave nemt og hurtigt.
Her får du først dagens nemme opskrift
Nem opskrift på abrikossyltetøj i mikrobølgeovn

Ingredienser
- 5 stk friske abrikoser ca. 140 gram. Anden frugt/andre bær kan bruges
- 50-60 gram sukker mængden afhænger af hvor søde/syrlige dine abrikoser er
- 1 tsk vaniljesukker smag til. Kan evt. udelades
- 1 tsk citronsaft smag til
Sådan gør du
- Skyl abrikoserne, befri dem for sten og skær dem i små stykker. Kom dem i en skål, der tåler mikroovn. Jeg brugte en lille skål af glas. Tilsæt sukker, vaniljesukker og citronsaft. Start evt. med 30-40 gram sukker og smag til med mere undervejs.

- Rør godt rundt og læg låg på skålen. Giv syltetøjet 2 minutter ved høj effekt (800-900 W). Omrør herefter.

- Giv nu syltetøjet 1 minut ad gangen i ca. 2-3 minutter eller til syltetøjet er tyknet/kogt lidt ind. Omrør efter hvert minut. Smag evt. til med ekstra sukker, vaniljesukker el. citronsaft. Afkøl. Syltetøjet tykner mere efter afkøling.

Noter
Abrikossyltetøj smager skønt på nybagt brød, på yoghurt eller som fyld i lagkage eller roulade.
Syltetøjet kan også laves med f.eks. hyben, blommer, nektariner, ferskner eller anden frugt/andre bær.
Nem syltetøj med abrikos – klar på 5 minutter
Abrikossyltetøjet smagte skønt! Syrligt, sødt og med et strejf af vanilje og citron.
Sukkermængden, du skal bruge, afhænger af hvor syrlige eller søde dine abrikoser er. Du kan selv styre smagen. Bare smag til med sukker/citron/vanilje undervejs.
Mine abrikoser var meget bløde/modne og ret søde, måske dine abrikoser er syrligere/sødere?

Luksus med nylavet syltetøj på en nybagt bolle.
Når du koger frugter eller bær ind til syltetøj eller marmelade, så bliver smagen ekstra sød, kraftig og intens. Glæd dig til at smage dette syltetøj.
Tips og variationer til opskriften på abrikossyltetøj i mikroovn:
- Er dine abrikoser meget søde, kan du måske godt helt undvære sukker.
- Tilsæt evt. revet citronskal, for en mere syrlig smag.
- Friskrevet ingefær kan også tilsættes. Det giver syltetøjet lidt “kant”.
- Tilsæt evt. appelsiner eller gulerødder – det smager godt i syltetøjet og passer godt i farven.
- Nogle tilsætter også mandler til abrikossyltetøj.
- Blend evt. syltetøjet, hvis du vil lave syltetøj med en glat konsistens uden frugtstykker.

At bruge mikroovnen til at “koge” syltetøj i er virkelig genialt. Det må du prøve. Måske du har noget frugt i frugtskålen eller i køleskabet, der skal bruges?
Mikrobølgeovnen er særligt smart at bruge, hvis du bare skal “koge” en lille portion syltetøj, marmelade eller kompot.
Prøv også disse opskrifter på syltetøj lavet i mikroovn: Brombær, solbær, rabarber, pærer, æbler?
God fornøjelse med det lynhurtige mikroovns syltetøj. Jeg er sikker på, du bliver vild med det.
Uhm, prøv lidt på toppen af en ostemad. Haps 🙂
Få flere opskrifter på marmelade og syltetøj her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.








