Æblesirup – her får du en god nem opskrift på hjemmelavet sirup med æbler.
Har du kogt en portion æblesaft eller lavet æblemost, af nogle af dine mange æbler fra haven, så prøv at lave en portion æblesirup.
Det er super nemt og det smager skønt på pandekager, vafler og yoghurt.
Jeg brugte en portion nylavet æblesaft, men most kan også bruges.

Jeg lavede min æblesirup ved at koge en portion hjemmelavet æblesaft ind og tilsætte lidt sukker. Super nemt!
Du kan lave en portion æblesirup på få minutter, når du har kogt saften i forvejen.
Det er lidt smag og behag, hvor syrlig eller sød man ønsker sin sirup. Mængden af sukker, du skal bruge, afhænger også af, hvor sød æblesaften er i forvejen. Bare tilsæt sukker lidt ad gangen, til passende konsistens og sødme.
Min æblesirup har en fin rød farve, for jeg har nemlig kogt mine æbler med skræl. En god måde at få brugt alt fra æblet.
Når du bruger skrællen, får både saft og sirup meget mere æblesmag, vitaminer bevares og det er meget hurtigere, når man slipper for at skrælle æblerne.

Man kan også lave æblesirup af æbleskræller og æbleskrog. Måske du har nogle skræller til overs, når du har lavet æblekage?
Det er også en god måde at få brugt skrællerne på. Du koger bare skræller ind til en saft, sier den og koger herefter saften yderligere ind med sukker. Smart!
Jeg elsker at trylle med æbler fra vores æbletræer i haven.
Nederst i dette indlæg kan du se opskrifter med æbler.
Æblesirup – opskrift på hjemmelavet sirup med æbler

Ingredienser
- 2-2½ dl æblesaft æblemost kan også bruges. Du kan sagtens lave en større mængde end jeg.
- 2-3 spsk sukker ca. Smag til - afhænger af, hvor sød din æblesaft er
- 1 tsk vaniljesukker kan udelades
Sådan gør du
- Kog æblesaften (se opskriften i noter). Hæld 2-2½ dl æblesaft tilbage i gryden og kog op uden låg. Tilsæt vaniljesukker og 1 spsk sukker ad gangen, til siruppen har ønsket konsistens og sødme. Smag til. Saften tykner til sirup efter 10-15 minutter.

- Efterhånden som saften fordamper, vil den automatisk tykne til sirup. Siruppen tykner hurtigere, hvis du tilsætter mere sukker fra starten. Dryp et par dråber sirup på en kold tallerken, så kan du fornemme siruppens konsistens efter afkøling.

- Æblesiruppen tykner mere efter afkøling. Skulle den være blevet for tyk, så kan du koge den op igen med lidt ekstra æblesaft. Din æblesirup er nu klar til brug.

Noter

Nem hjemmelavet sirup med æbler af æblesaft eller æblemost
Se lige en fin sirup, jeg fik lavet her. Helt perfekt i konsistensen og i smagen.
For mig gør det ikke noget at æblesiruppen er lidt syrlig, da jeg tit bruger den på søde lækkerier, der er søde i forvejen.
Du bestemmer selv smagen på din sirup med æbler – skal den være sød, syrlig eller krydret?
Hvad kan du bruge æblesirup til?
- Som topping på yoghurt, skyr eller grød.
- På pandekager, vafler eller is. Oplagt på æblepandekager og æblevafler.
- Til ostebord med f.eks. hård ost, blød ost, blåskimmel eller brie.
- Som sødemiddel i en dressing eller marinade til salat.
- Som smagsgiver i flødeskum til kager?
- I drinks eller cocktails?
Kun fantasien sætter grænser.

Tips og variationer til opskriften på æblesirup:
- Prøv at tilsætte krydderier som f.eks. kanel, stjerneanis eller hele nelliker under kogningen, så kan du lave en krydret sirup.
- Du kan lave siruppen med anden frugt, evt. blande æbler og pærer i en saft.
- Opskriften kan du også bruge til sirup med f.eks. brombær, syren, rabarber, jordbær, eller hyldeblomst.
- Smag evt. din sirup til med citronsaft eller vaniljesukker alt efter, hvor sødlig eller syrlig du ønsker den.

Hvor længe kan æblesirup holde sig?
Siruppen kan fint holde sig længe i køleskabet, i mindst et par uger eller måneder. Skold opbevaringsglasset godt og brug altid rent bestik, når du tager fra glasset.
Lav gerne en større portion end jeg. Jeg lavede kun en lille portion, som jeg var sikker på, vi kunne nå at få brugt.
Vi var vilde med den herhjemme. Den smagte skønt på pandekagerne og se da lige den farve!
Den må du prøve. Rigtig god fornøjelse med din hjemmelavede æblesirup.
Har du fortsat mange æbler i haven eller i din frugtskål?
Så prøv også denne æblemarmelade, suppe med æbler eller du kan lave æblegelé, efter inspiration fra denne opskrift.
Få flere opskrifter med æbler her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.






