Æbletærte med marcipan. Uhm her får du opskriften på en rigtig nem og lækker kage med æbler, kokos og marcipan – en skøn æblemazarin.
Uhm – i dag skal du høre om en rigtig lækker æblekage. Se da lige hvor fin den er også.
Her i huset har vi næsten altid æbler på lager, enten i haven eller i frugtskålen. Herligt at det er så nemt at trylle en æblekage, når og hvis den impulsive kagebagetrang skulle komme over én.
Det er jo helt oplagt, når det er æblesæson, men ellers kan æbler jo købes nemt og billigt året rundt.
Kagebagetrangen kom over mig i dag. Jeg var så heldig at have fri i dag – solen bragede og jeg solede mig på terrassen under uldtæppet.
Det var den skønneste dag og ud af det blå – himmelblå? – fik jeg frigjort en mængde god energi. Skønt! 🙂
Vupti – blev der både tryllet hjemmebagte boller, æbletærte og kartoffelpizza. Total skøn køkkenenergi og skønt med god køkken-tid. Jeg elsker det! 🙂
Jeg tippede om kagen på bloggens Facebook-side og flere af jer sidder og venter på den, ved jeg. Her kommer den så endelig – opskriften.
Nu har vi prøvesmagt – og her i familien har vi godkendt den alle mand.
En rigtig god æbletærte, og især god med flødeskum til, men den vil også være et hit med creme fraiche. Uhm. Et hit <3
Har du ikke lige æbler på lager, så kan du sagtens bruge al anden frugt eller andre bær
Opskriften får du lige her:
Æbletærte med marcipan og kokos – opskrift på nem, saftig og lækker æblekage
Ingredienser
- 3 æg
- 150 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 125 gram smeltet smør
- 1 dl mælk
- 200 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 100 gram kokosmel kan erstattes med lidt ekstra hvedemel
- 3 æbler i både. Lad gerne skrællen blive på. Kan erstattes med f.eks. pærer eller blommer
- 100 gram marcipan Kan udelades
- Drys: Perlesukker ell. alm. sukker/rørsukker/kanesukker. Kan udelades
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende.
- Tilsæt mælk og smeltet smør
- Bland hvedemel og bagepulver og vend det i dejen sammen med kokosmel
- Skær marcipan i tern og vend i dejen
- Pensl/smør en høj tærteform eller anden bageform/springform. Min målte 28 cm i diameter. Fordel dejen i formen
- Vask æblerne, skær dem i smalle både og stop dem ned i tærten i et fint mønster.Tærten bliver smukkest, hvis du lader skrællen blive på. Drys med perlesukker
- Bag tærten ca. 35-40 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagen er færdig når den er sprød, gylden og gennembagt
- Nydes lun, med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis
Noter
Kagen kan også laves med pærer eller anden frugt/andre bær
Æbletærten kan drysses med kanelsukkerTærten kan også laves som muffins - beregn ca. den halve bagetid
Kan frysesÆblekage med kokos og marcipan – en saftig svampet æblemazarin, der smager så godt
En nem og lækker æbletærte og kokos var et godt strejf, der klædte kagen. En saftig og lækker æblekage -uhm. Du kan dog fint lave kagen uden kokos, hvis du ikke er fan.
Tilsæt også gerne lidt kanel. Æbler og kanel smager nemlig bare SÅ godt sammen.
Kan æbletærten laves uden marcipan?
Jeg elsker marcipan i kager! Er du ikke vild med marcipan, eller synes du det er for dyrt at bruge, så smager kagen rigtig fint uden.
Der var en lille stump til overs i mit køleskab, som passede perfekt i dagens kage. Jeg synes altid at marcipan tryller kager bedre, men det er jo smag og behag.
Tærten vil også smage godt med al anden frugt eller andre bær.
Kagen bliver sprød, saftig og lækker og selve dejen er rørt sammen på få minutter. En god frugttærte-basisopskrift. Brug den gerne igen og igen med eller uden kokos.
Sådan laver du æbletærten – se billeder af arbejdsprocessen fra start til slut:
En skøn æbletærte – måske en oplagt weekendkage for dig og familien? Kagen er nem at lave og vil gøre sig godt på ethvert kagebord. Faktisk vil den også være fin som dessert kage med vaniljeis til måske?
Æblekagen var en succes herhjemme og jeg er sikker på, at den også vil blive populær hjemme hos dig.
Rigtig god fornøjelse med æblekagen til dig.
Få flere gode opskrifter på muffins, æblekager og æbletærter med marcipan her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hej jeg undre mig over det ikke fremgår hvornår i processen der skal mælk i. Jeg valgte at vente til dejen var blandet og tilsatte så mælk til sidst, men om det ændre på resultatet ved jeg jo ikke ;-hilsen Jens
Jeg er stor fan af dit bagværk 😁
Jeg bager så mange kager som muligt (læs: som mit SU budget tillader) og jeg elsker derfor dine opskrifter, da de bare er hammer lækre, men oftest også uden alverdens svine-dyre ingredienser. Hos de fleste andre inspirations-blogge jeg følger, ender jeg med aldrig at få bagt kagen, da der skal et ton dyre ting i (som bloggeren selvfølgelig har fået sponsoreret..) Tak for en lækker opskrift på æbletærte. Den skal på bordet i morgen eftermiddag – dog uden marcipanen, selvom det utvivlsomt ville klæde den afsindigt (jeg ELSKER marcipan, men det er altså liiiidt pebret 😀 )