Appelsinsmørcreme til kage – uhm her får du opskriften på en god frisk smørcreme med appelsin.
En perfekt smørcreme til f.eks. honningkage, chokoladekage, sirupskager eller som topping på muffins. Uh den ville også være skøn på en ølkage eller lagt sammen med havregrynskager?
Appelsinsmørcremen kan du lave med få ingredienser og den smager super godt.
Appelsiner gør smørcremen ekstra frisk i smagen. Prøv også at lave smørcreme med citron?
Frugtsmag i smørcreme klæder den lidt smørtunge creme, så får den et ekstra pift friskhed.
Man kan også lave smørcreme med kaffesmag eller du kan selvfølgelig også lave smørcreme kun med vanilje.
Nederst i dette indlæg kan du få flere opskrifter på smørcreme. Du kan også se opskrifter på lækre kager du kan bruge appelsinsmørcremen til.
Appelsinsmørcreme til kage – opskrift
Ingredienser
- 80 gram smør blødt. Kan erstattes med flødeost naturel
- 2 tsk appelsinsaft kan udelades eller erstattes med f.eks. citronsaft
- 1 tsk vaniljesukker smag til
- 60 gram flormelis
- 2 tsk appelsinskal fra øko. appelsin
Sådan gør du
- Put smørret i en skål og tilsæt flormelis og vaniljesukker. Skyl appelsinen og riv appelsinskal. Tilsæt sammen med 1-2 tsk appelsinsaft.
- Rør smørcremen og smag evt. til med ekstra vanilje/appelsin. Er den for tynd, tilsæt ekstra flormelis. Er den for tyk, tilsæt ekstra appelsinsaft. Opbevar smørcremen på køl til den skal bruges. Den kan holde sig 1-2 dage på køl.
Noter
En frisk appelsin smørcreme med en skøn appelsinsmag
Smørcremen kan du bruge som en slags appelsinsmør på en ølkage.
Den vil også være rigtig god at bruge i disse ølkage muffins, denne honningkage eller i en juleroulade.
Appelsinsmag passer også rigtigt godt sammen med chokoladekager. Måske vi også skulle prøve den i denne chokoladeroulade med smørcreme?
Smørcreme kan man lave på mange måder. Man kan f.eks. også lave en version med flødeost eller du kan lave smørcreme med æggeblommer? 
Hvad er forskellen på frosting og smørcreme?
Man bruger lidt begge navne i flæng for smørcreme. Begge slags, kan bruges som glasur på kager og som pynt med cupcakes f.eks.?
Som jeg forstår det, er en frosting mere luftig i konsistensen, hvor en smørcreme er mere fast. Du kan sagtens piske denne smørcreme op, så den bliver mere luftig, men den er også fin som den er.
Det er en lille portion, men skal du bruge en større mængde, så lav bare en større portion.
Rigtig god fornøjelse med smørcremen. Glæd dig, den smager skønt. Både i kager til jul og resten af året. 🙂
Få flere opskrifter på smørcreme og frosting her:
1.

2.

3.

4.

5.

Få opskrifter på kager med frosting eller smørcreme:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.
