Frikadeller. Uhm i dag får du opskriften på de bedste frikadeller med havregryn.
Verdens bedste frikadeller. Sådan nogle skal du høre om i dag.
Jep – der køres mormor tema på bloggen for tiden. Der er ligefrem lavet en ny kategori på bloggen: Mormormad – klassiske oldschool retter.
I Bagenørdens køkken er der både blevet lavet stuvet hvidkål, andesteg, grydestegt kylling og flere efterårssimreretter.
Vi fortsætter bølgen, for i dag skal du høre om frikadeller. Helt klassiske og oldschool, men helt perfekte.
Alle elsker dem, børn og voksne.
Når der serveres frikadeller til aftensmad, spiser alle altid lystigt. Mon ikke mange børn og voksne har friksdeller som livret?
En banal grundopskrift, der bør følge dig i dit køkken. Hvis man spørger mine børn, må der ikke ændres eller pilles for meget ved den opskrift. Den skal være lige præcis sådan. 😉
Jeg har brugt bouillon og havregryn i frikadellefarsen og den er krydret godt. Frikadellerne er saftige og sprøde. Helt perfekte:
Opskriften er nem og du får den lige her:
Få opskriften på verdens bedste frikadeller med havregryn og bouillon hér
Ingredienser
- 1 kg hakket svinefars hakket kalv/flæsk er også godt i frikadeller
- 1½ dl. mælk
- 2 dl. svinebouillon lavet på 1 bouillonterning
- 2 dl. mel du kan erstatte 1 dl med havregryn ekstra
- 1 dl. havregryn
- 3 æg
- 3 fintrevne løg
- Salt/peber. frikadellerne skal krydres godt
- Smør til stegning.
Sådan gør du
- Rør bouillonen ud i kogende vand
- Riv løgene på dit rivejern eller brug din blender/minihakker.
- Rør farsen med salt først og tilsæt derefter peber, revet løg, æg og hvedemel.
- Rør farsen godt evt. med elpisker
- Tilsæt mælk og bouillon og rør godt. Tilsæt havregryn. Pisk godt.
- Form frikadeller med en ske og steg frikadellerne i rigeligt smør eller margarine ved middel temperatur ca. 5-7 minutter på hver side. Har du ikke plads til dem alle på panden, så lav første portion klar og hold dem lune i ovnen, imens de andre steger på panden.
- Vend dem et par gange undervejs.
- Serveres rygende varme, gerne til kold kartoffelsalat eller stuvet hvidkål Kan evt. fryses.
Noter
Saftige mormor frikadeller med havregryn og bouillon – den bedste opskrift
Det er NEMT at lave mormor frikadeller og de bliver altid SÅ gode. De får en fin konsistens hvis du bruger en el-pisker, har jeg fundet ud af, så bare lige et tip til dig.
Der bliver frikadeller nok til to dage og dem i ikke kan spise, kan sagtens fryses.
Dagen efter kan de resterende frikadeller lunes i mikroovn eller på panden, i smør selvfølgelig. Frikadellerne kan også spises kolde, i madpakken eller til frokost.
Steg gerne frikadellerne i smør! Det giver den allerbedste smag, synes jeg.
Du kan også tilberede frikadellerne i ovnen. Så kan du spare på fedtstoffet. Få en god nem opskrift på frikadeller i ovn her.
Prøv evt. at stege en frikadelle alene først, for at prøvesmage om der skal tilsættes med krydderi.
En god frikadellefars skal krydres godt med med salt og peber.
Servér gerne frikadellerne til kold kartoffelsalat eller til endnu en mormorret: stuvet hvidkål med stødt muskatnød.
1.
2.
3.
Jeg lavede stuvet hvidkål med fløde forleden, det passer nemlig perfekt til frikadeller.
Der er vist store egnskelle på hvordan man spiser stuvet hvidkål rundt omkring i Danmark. Søde bloglæsere har livligt kommenteret temaet på Bloggens Facebookside.
Nogle mener at stuvet hvidkål skal serveres med kanelsukker (?!), (vi) nogle andre mener hjemmesyltede rødbeder?
Hvor er det altså bare skægt med de forskellige lokale egnsretter.
Hjemme hos os spiser fri rødbeder til frikadellerne, som du kan se 🙂
Tænk at stuvet hvidkål kan serveres på så mange forskellige måder, afhængigt af hvor man bor i Danmark? Spændende at høre om alle jeres versioner og forslag til retterne.
Stuvet hvidkål eller stuvet spidskål smager SKØNT til frikadeller, så er det sagt.
Al den mormormad der serveres på bloggen for tiden. Er det ikke bare skønt? 🙂 Retterne er bare altid en succes og bringer både smil og glæde frem ved middagsbordet.
Jeg håber og tror at disse frikadeller også bliver et hit hjemme hos dig. Rigtig god fornøjelse med dem.
Hos er de sønderjydske deller de absolut bedste, altid halv af hvert fars, ingen mælk, men vand i rasp, æg, salt og peber godt med løg, og så håndæltes de, og formes i hænderne. Men en smag sag, hvad man bedst kan li’.
Herhjemme hos os spiser vi ikke ret ofte frikadeller! Men guud hvor er den fantastisk denne opskrift… Så mon ikke snart at der skal laves deller igen ? Tak for en fantastisk blog Gitte..
frikadellerne bliver mere smagfulde hvis svinefarsen blandes med kalvefars evt. lidt oksefars. økologisk grøntsags bouillon synes jeg er bedre end svinebouillon
Hej Gitte Uhm en lækker ret – det skal da vist også snart på menuen her 🙂 En nem på måde du laver din stuvning – det har jeg aldrig tænkt på til kål, bruger metoden til ærter og gulerødder, til kål er det den gode gammeldags opbagte hvide sovs hvor den kogte kål kommer i og smages godt til med salt og peber, evt. også revet muskat nød. Du spørger til ideer med spidskål, jeg bruger det til alt hvor jeg ville bruge hvidkål da jeg som enlig synes det er for meget med et helt hvidkål. Kan også… Læs mere »
Hej Gitte, er vild med frikadeller og stuvet hvidkål. Foretrækker salt og Peper på kålen.
Jeg kommer andefond bouillon Oskars den sorte dåse i, mine frikadeller, prøv det også i kødboller.
Fantastisk.
Gode frikadeller. Slog opskriften op til min kæreste en dag hun skulle lave dunser. Ja, rør farsen sej med salt først, så trækker salten bedre ind og dellen bliver saftigere. Prøv dog næste gang du skal lave dem at tilføre hønsefond i stedet en svineboulion (går ud fra at der her hentydes til nettos det bedste) Det giver ganske enkelt det ekstra.
Mormor opskrifter skal man nu ikke kimse af, tænk hvis vi sagde det om klassikere som esterhazy, saute stroganoff eller marengo, som jo også er aldrende retter :—)
Jeg har læst noget med, at frikadeller skal røres seje med salt først. Er det det der sker i punkt 2? 🙂
Du har ret igen?. De er bare super gode!
Mmmmmm. Stuvet hvidkål med kanelsukker 🙂 Nogle gange bager jeg frikadeller i ovnen – men de smager bedst fra panden. Og dog – spørger du min ældste, så er de bedste dem fra mormor (minifrikadeller købt i Netto)
God dag til dig