Frikadeller. Uhm i dag får du opskriften på de bedste frikadeller med havregryn.

Frikadeller med havregryn den bedste opskrift Verdens bedste frikadeller. Sådan nogle skal du høre om i dag.

Jep – der køres mormor tema på bloggen for tiden. Der er ligefrem lavet en ny kategori på bloggen: Mormormad – klassiske oldschool retter.

I Bagenørdens køkken er der både blevet lavet stuvet hvidkål, andesteg, grydestegt kylling og flere efterårssimreretter.

Vi fortsætter bølgen, for i dag skal du høre om frikadeller. Helt klassiske og oldschool, men helt perfekte.

Alle elsker dem, børn og voksne.Frikadeller med havregryn den bedste opskrift

Når der serveres frikadeller til aftensmad, spiser alle altid lystigt. Mon ikke mange børn og voksne har friksdeller som livret?

En banal grundopskrift, der bør følge dig i dit køkken. Hvis man spørger mine børn, må der ikke ændres eller pilles for meget ved den opskrift. Den skal være lige præcis sådan. 😉

Jeg har brugt bouillon og havregryn i frikadellefarsen og den er krydret godt. Frikadellerne er saftige og sprøde. Helt perfekte:Frikadeller med havregryn den bedste opskrift

Opskriften er nem og du får den lige her:

Få opskriften på verdens bedste frikadeller med havregryn og bouillon hér

Frikadeller med havregryn den bedste opskrift
Den bedste opskrift på klassiske frikadeller med havregryn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Familiens favoritter
Kategori: Dagens ret
Portioner: 30 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg hakket svinefars hakket kalv/flæsk er også godt i frikadeller
  • dl. mælk
  • 2 dl. svinebouillon lavet på 1 bouillonterning
  • 2 dl. mel du kan erstatte 1 dl med havregryn ekstra
  • 1 dl. havregryn
  • 3 æg
  • 3 fintrevne løg
  • Salt/peber. frikadellerne skal krydres godt
  • Smør til stegning.

Sådan gør du

  • Rør bouillonen ud i kogende vand
  • Riv løgene på dit rivejern eller brug din blender/minihakker.
    Frikadeller med havregryn den bedste opskrift
  • Rør farsen med salt først og tilsæt derefter peber, revet løg, æg og hvedemel.
    Frikadeller med havregryn den bedste opskrift
  • Rør farsen godt evt. med elpisker
    Frikadeller med havregryn den bedste opskrift
  • Tilsæt mælk og bouillon og rør godt. Tilsæt havregryn. Pisk godt.
  • Form frikadeller med en ske og steg frikadellerne i rigeligt smør eller margarine ved middel temperatur ca. 5-7 minutter på hver side. Har du ikke plads til dem alle på panden, så lav første portion klar og hold dem lune i ovnen, imens de andre steger på panden.
    Frikadeller med havregryn den bedste opskrift
  • Vend dem et par gange undervejs.
    Frikadeller med havregryn den bedste opskrift
  • Serveres rygende varme, gerne til kold kartoffelsalat eller stuvet hvidkål Kan evt. fryses.
    Frikadeller med havregryn den bedste opskrift

Noter

Havregryn kan udelades og erstattes af 1 dl ekstra hvedemel. Omvendt kan du også erstatte 1 dl hvedemel med ekstra havregryn
Du kan også stege frikadellerne i ovn. Få en god nem opskrift her. Frikadeller kan også laves i airfryer - få en opskrift her.
Frikadellerne er fryseegnede
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Frikadeller med havregryn den bedste opskrift

Saftige mormor frikadeller med havregryn og bouillon – den bedste opskrift

Frikadeller med havregryn den bedste opskrift

Det er NEMT at lave mormor frikadeller og de bliver altid SÅ gode. De  får en fin konsistens hvis du bruger en el-pisker, har jeg fundet ud af, så bare lige et tip til dig.Frikadeller med havregryn den bedste opskrift

Der bliver frikadeller nok til to dage og dem i ikke kan spise, kan sagtens fryses.

Dagen efter kan de resterende frikadeller lunes i mikroovn eller på panden, i smør selvfølgelig. Frikadellerne kan også spises kolde, i madpakken eller til frokost.

Steg gerne frikadellerne i smør! Det giver den allerbedste smag, synes jeg.

Du kan også tilberede frikadellerne i ovnen. Så kan du spare på fedtstoffet. Få en god nem opskrift på frikadeller i ovn her.

Prøv evt. at stege en frikadelle alene først, for at prøvesmage om der skal tilsættes med krydderi.

En god frikadellefars skal krydres godt med med salt og peber.Frikadeller med havregryn den bedste opskrift

Servér gerne frikadellerne til kold kartoffelsalat eller til endnu en mormorret: stuvet hvidkål med stødt muskatnød.

1.

Kold kartoffelsalat med creme fraiche og purløg
Kold kartoffelsalat med creme fraiche og purløg
Se opskriften her
Kold kartoffelsalat med creme fraiche og purløg

2.

Stuvet hvidkål med fløde - nem opskrift
Stuvet hvidkål med fløde og muskatnød - og en mormor frikadelle
Se opskriften her
Stuvet hvidkål med fløde - nem opskrift

3.

Stuvet spidskål med fløde - opskrift på flødestuvet spidskål
Flødestuvet spidskål - en nem og lækker klassiker
Se opskriften her
Stuvet spidskål med fløde - flødestuvet spidskål

Jeg lavede stuvet hvidkål med fløde forleden, det passer nemlig perfekt til frikadeller.

Der er vist store egnskelle på hvordan man spiser stuvet hvidkål rundt omkring i Danmark. Søde bloglæsere har livligt kommenteret temaet på Bloggens Facebookside.

Nogle mener at stuvet hvidkål skal serveres med kanelsukker (?!), (vi) nogle andre mener hjemmesyltede rødbeder?

Hvor er det altså bare skægt med de forskellige lokale egnsretter.

Hjemme hos os spiser fri rødbeder til frikadellerne, som du kan se 🙂
Frikadeller med havregryn den bedste opskrift

Tænk at stuvet hvidkål kan serveres på så mange forskellige måder, afhængigt af hvor man bor i Danmark? Spændende at høre om alle jeres versioner og forslag til retterne.

Stuvet hvidkål eller stuvet spidskål smager SKØNT til frikadeller, så er det sagt.Frikadeller med havregryn den bedste opskrift

Al den mormormad der serveres på bloggen for tiden. Er det ikke bare skønt? 🙂 Retterne er bare altid en succes og bringer både smil og glæde frem ved middagsbordet.

Jeg håber og tror at disse frikadeller også bliver et hit hjemme hos dig. Rigtig god fornøjelse med dem.