Banankage. Uhm her får du opskriften på en dejlig saftig banankage uden æg. Faktisk er kagen næsten et slags bananbrød, som kan nydes som mellemmåltid.
Prøv en sundere banankage, du kan lave med kun lidt fedtstof og ikke så meget sukker.
Endnu en banankage så dagens lys, fordi vi lige havde brune bananer og en rest tykmælk i overskud.
Der var også chokolade og hasselnødder i spisekammeret. Perfekt! Der var basis for en endnu en dejlig saftig banankage. Den kage er bare altid populær.
Jeg hakkede hasselnødderne og dryssede dem på toppen sammen med sukker og lidt smør i skiver. Lidt ekstra kræs på toppen.
Det gav den lækreste sprøde smørristede hasselnøddetopping, som passede perfekt til banankagen. Du kan også bruge mandler eller udelade toppingen.
Banankagen i sig selv er rimeligt fedtfattig, for jeg har kun brugt tykmælk, lidt olie og bananer som erstatning for smør.
Faktisk er det en version af tykmælkskagen, jeg prøvede at lave som banankage. En meget nem banankage uden æg, der er svampet, lækker og rimeligt sund, efter normalt “kage-barometer”.
Jeg iler med at bringe dig opskriften. Du får den lige her:
Banankage uden æg – få en god nem opskrift på sund fedtfattig kage med bananer hér

Ingredienser
- 170 gram sukker du kan reducere i sukkermængden
- ½ dl. olie kan udelades eller erstattes med 50 gram smeltet smør
- 5 dl. tykmælk eller yoghurt skyr, fromage frais, kærnemælk eller andet surmælksprodukt kan også bruges
- 360 gram hvedemel
- 70 gram havregryn ca. 2 dl
- 3 tsk. natron
- 2-3 mosede bananer brug gerne de helt brune, de er sødest
- 150 gram grofthakket chokolade kan udelades
Topping (kan udelades)
- 10 gram smør i tynde skiver. Skær med osteskærer. Smør kan udelades
- 3 håndfulde grofthakkede hasselnødder eller mandler kan udelades
- Perlesukker
Sådan gør du
- Bland tykmælk med olie. Mos bananerne og tilsæt Bland mel, havregryn og natron og vend det i dejen, Dejen kan fint røres bare med ske eller dejskraber. Hak chokoladen groft og tilsæt
- Smør en form og hæld dejen heri.Min form var ca. 25x30 cm. Du kan også bage kage som muffins, men så vil bagetiden ca. skulle halveres. Hak hasselnødder/mandler groft og drys dem på dejen.
- Drys med perlesukker og skær evt. tynde smørskiver og læg øverst. Jeg brugte en ostehøvl til at "høvle" smørret med. Smør kan udelades.
- Bag kagen ca. 45 min. v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn) Bag kagen nederst i ovnen. Banankagen er færdig, når den er sprød, gylden og gennembagt.
Noter
Kagen er fryseegnet
Alle slags nødder kan bruges, men nødder kan også udelades.Dobbelt portion vil række til ovnens store bradepande
En dejlig saftig kage med banan og chokolade – rigtig lækker og meget nem at røre sammen. En sund(ere) svampet bradepandekage med banan – uden æg.
Den nemmeste kage i verden og du kan bage den med ganske få ingredienser.
Børn vil sagtens kunne bage kagen selv. Dejen er så nem at røre sammen, at du kan røre den bare med ske. Det gælder faktisk alle tykmælkskager.
Der er ikke æg i dejen. Smart, hvis du har glemt at købe æg eller hvis I har ægge-intolerance i familien? Det gør også kagen billig at lave.
Banankagen var en perfekt sommerhus kage, da den består af ganske få basis ingredienser. Mon ikke også du har dem alle i dine køkkenskabe?
Opskriften er en videreudvikling af bloggens populære tykmælkskage. En klassiker både i original versionen som kanelkage og i chokoladekage versionen.

Tykmælkskage som chokoladekage
Den traditionelle tykmælkskage fylder en hel bradepande, men denne banankage er kun lavet i halv størrelse.
Bag bare dobbelt portion, hvis du har brug for kage til mange i ovnens store bradepande.
Vi var kun få i sommerhuset, så vi havde ikke lige brug for så stor en kæmpe kage. Det er faktisk adfærdsregulerende at bage mindre kager, bare lige et protip fra mig, der bager meget. 🙂
Totalt lækker kage og skal vi ikke bare sige, at den er rimeligt sund også? En halv deciliter olie og kun lidt smør på toppen.
Der er jo også havregryn i, så fiberholdig er den også. Godt med lidt bid i kagen – en banankage med havregryn er nemlig lækker.
Selvom banankagen er sundere, er det jo stadigvæk kage og du bliver ikke sund af at spise den. Hvis du absolut vil synde, så er denne kage dog ikke den “værste”.
Brug gerne frugtskålens brune bananer. Jo brunere de er, jo sødere er de også. Smid derfor ikke bananer ud, heller ikke selvom de er meget mørke og bløde.
Yoghurt, skyr og tykmælk o.lign. smider vi heller aldrig ud og vi bruger også gerne dét, der har overskredet sidste salgsdato.
Det kan man sagtens. Brug dine sanser. Duft og smag og dufter det fint, så brug det gerne i brød, boller og kage i lange baner.
Surmælksprodukter tilfører al bagværk ekstra fugt og giver en “svampet” konsistens.
Surmælken betyder også, at du kan reducere i fedtstoffet. Rimeligt genialt. Så passer vi lidt på kalorierne og kan måske flotte os og spise et ekstra lille stykke? 🙂
Et stk. stop madspilds-kage er klar til dig, på sommerhusets fineste kagetallerken 🙂
Prøv også denne opskrift på bananmuffins uden sukker eller disse havregrødsmuffins med banan. Du kunne også prøve denne glutenfri banankage uden sukker og mel.
Få flere gode opskrifter på lækre banankager her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

Genialt med de smørristede nødder, det husker jeg næste gang
Super kage, selv uden sukker!