Blomme crumble. Uhm her får du opskriften på en nem lille blommecrumble du kan lave i både ovn og airfryer.
På min gåtur forleden kom jeg pludselig forbi et blommetræ og på ingen tid kunne jeg plukke en fin pose blommer.
Blommerne var lækre at spise, men jeg tog straks en lille portion fra til en lille crumble. Vi er kun 2 herhjemme nu, så den lille kage var perfekt til os.
Har du brug for en større kage, hvis I er flere derhjemme, så ganger du jo bare op. Det kan også være du har plukket flere blommer end jeg?
Blommecrumblen var så lille, at den fint kunne bages i min airfryer. Den kan selvfølgelig sagtens bages i en almindelig ovn også. Få tips til bagetid i opskriften.
Disse blommer er ret små, så måske det i virkeligheden er mirabeller? Det kan godt være ret svært at se forskel synes jeg.
Pyt! Uanset hvilken frugt/bær du plukker, så kan du nemlig bruge den til en crumble. Nederst i dette indlæg får du link til opskrifter på flere lækre crumble kager.
En crumble er den nemmeste kage i verden. Den er så fin at servere som kage eller dessert med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Blomme crumble – få opskriften på en god nem kage med blommer bagt i ovn el. airfryer
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 250 gram blommer eller mirabeller. Anden frugt eller andre bær kan bruges
- 2 spsk sukker
Crumble dej - smuldredej:
- 50-60 gram sukker afhænger af, hvor syrlige dine blommer er. Smag på frugten først
- 1 tsk vaniljesukker
- 35 gram smør
- 35 gram hvedemel kan erstattes med mandelmel
- 35 gram havregryn kan erstattes med hvedemel/mandelmel
Sådan gør du
- Skyl blommerne og befri dem for sten. Fordel dem i et lille tærtefad/ildfast fad. Min form målte 14x13 cm. Drys 2 spsk sukker over blommerne. Smag på blommerne. Er de meget sure, skal du nok bruge mere sukker
- Lav crumbledejen ved at smuldre alle ingredienserne sammen
- Fordel smuldredejen over blommerne.
Blomme crumble i airfryer:
- Jeg bagte denne lille crumble i airfryer. Bagetid 18-20 minutter v. 170 grader. Bagetiden afhænger af den form du bruger. En bageform af metal eller silicone leder varmen bedre end et ildfast fad.
- Crumblen er færdig, når blommerne er møre og crumblen sprød og gyldenbrun på toppen. Hold øje med den undervejs.
Blomme crumble i ovn:
- Bag blommecrumblen ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Den er færdig, når den er sprød og gyldenbrun
- Nyd blomme crumblen lun med f.eks. flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til
Noter
Fryseegnet - skal fryes i formen.
Bruger du frosne blommer?
Vend lidt kartoffelmel/majsstivelse i sukkeret du drysser på. Det vil opsuge noget af væden.Sikke en fin lille blomme kage, du kan lave nemt og hurtigt. En nem smuldrekage du kan lave med al slags frugt
Min første crumblekage smagte jeg hos min veninde, da jeg var barn. Hendes mor havde én favoritkage hun elskede at bage året rundt – nemlig crumble kagen.
Gode minder med venindesludder og nybagt crumble til teen. Kagen blev jeg totalt fan af og siden har jeg bagt den i utallige afskygninger. Det kunne være en crumble med brun farin og kanel eller én med sirup?
På bloggen finder du crumble kager med næsten al slags frugt. Man kan f.eks. lave både æblecrumble, brombærcrumble, pærecrumble, figencrumble, rabarbercrumle.
Bare brug den frugt/ de bær du har i haven og som er i sæson lige nu.
Bruger du frosne blommer?
Vend lidt kartoffelmel/majsstivelse i sukkeret du drysser på. Det vil opsuge noget af væden.
Blommer er så lækre at bruge i kager og desserter. Søde, store, bløde blommer, der vokser i haverne, i skoven eller som kan købes billigt, når de er i sæson.
Prøv også at tjekke opskriften på disse lækre bagte blommer ud eller denne blommekage med kokos eller denne blommetærte med marengs? Få tips til flere nemme lækre opskrifter med blommer nederst i dette indlæg.
Du kunne også prøve disse blommemuffins med crumble? En mellemting med en blommecrumble og blommekage.
Kan man lave crumble med al slags frugt?
Jeps det er nemlig det geniale ved denne kage. Jeg laver den tit, hvis jeg lige har lidt frugt der skal bruges eller når haven bugner af en særlig frugt/bær. Rabarber, runke nedfaldsæbler, overmodne pærer? Alt kan bruges i en crumble kage.
Prøv også denne æblecrumble i airfryer. Den er også super god.
Hvad er en crumble kage?
En crumble kaldes også for en smuldrekage. Dejen kan laves på få minutter og den skal bare smuldres sammen. Kagen kaldes derfor også tit for en smuldrekage / smuldretærte og dejen for en smuldredej.
Jeg bruger tit havregryn i en crumble, men du kan også sagtens nøjes med mel. Havregryn giver en særlig god sprødhed og lidt ekstra “bid” i kagen.
Prøv også disse blommesnitter med crumbletopping. De er også super gode.
Hvis du gerne vil bage en større bradepandekage med blommer, så prøv en amerikansk blommekage.
Vil du gerne bage en glutenfri crumble kage?
Du kan sagtens erstatte hvedemel med f.eks. mandelmel i denne kage og hvis du bruger glutenfrie havregryn, så kan du bage denne crumble helt glutenfrit. Tjek f.eks. også denne opskrift på glutenfri rabarbercrumble med mandelmel ud.
Rigtig god fornøjelse med den hurtige lille blomme crumble. Måske du skulle prøve den som dessert i aften? 🙂
Få flere gode opskrifter med blommer her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Dejlig opskrift, tak for det 🙂
Jeg lavede en dobbelt portion til min 20x20cm airfryer, det passede så fint og smagte godt. Dejligt at få brugt de mange blommer til noget 🙂