Grillet kyllingefilet med bacon. Her får du opskriften på saftig og lækker grillet kyllingebryst på grill serveret med rissalat. Så lækkert, sundt, fedtfattigt og nemt at lave.
Denne ret er så nem, at du næsten ikke behøver en opskrift.
Jeg gør det alligevel. Altid godt at blive mindet om, at lækre grill retter også kan være nemme at lave.
Om sommeren elsker vi at grille. Især når vi kan sidde i det fri og nyde det gode måltid, med alle sanser foldet ud.
Duft- og smagssansen ikke mindst. Ahh – hvor er det bare skønt!
Menuen du skal høre om i dag er en lækker og faktisk også rimeligt fedtfattig menu:
Grillet kyllingefilet i baconsvøb med rissalat. En skøn servering.
SÅ nemt, især fordi vi lige havde en risrest i køleskabet. Skønt med hurtige, nemme retter, for så er der mere tid til at nyde solen i det fri. Det kan vi lide.:-)
Til rissalaten kan du sagtens bruge en rest pasta, bulgur, quinoa eller nye kartofler i stedet måske?
Du kan også sagtens bruge andre grøntsager i salaten, lidt afhængigt af hvad du ellers lige har på lager.
Jeg har grillet kyllingebrystet, men har du ingen grill, kan du du sagtens bruge en grillpande eller en almindelig stegepande.
Hvis du undrer dig lidt over kyllingebrystets udseende, så er det fordi jeg har skåret det midtover. Så bliver kyllingekødet hurtigere færdigt, og der er kød til flere.
Grill gerne et helt kyllingebryst, hvis du synes, men så skal tilberedningstiden lige tilpasses lidt.
Retten er nem, overskuelig og sommerlig frisk også. En ide til en sommermenu på din terrasse/altan måske?
Du får opskriften lige her:
Grillet kyllingefilet med bacon & rissalat – få en god nem opskrift her
Ingredienser
Kyllingebryst med bacon
- 3 kyllingebryster eller kyllingeinderfilet
- 125 gram bacon i skiver
- Salt/hvidløgspeber
Rissalat:
- 4-500 gram kogte kolde ris eller den mængde du har. Kartofler eller pasta kan også bruges
- 250 gram cherrytomater i både
- 5 gulerødder i tern
- 600 gram ærter
- 1 rødløg i tern
Marinade til rissalaten:
- 4-5 spsk olie
- 4-5 spsk hvidvinseddike
- 2 spsk dijonsennep
- Salt/hvidløgspeber
Sådan gør du
Kyllingebryst:
- Halvér evt. kyllingebrystet og drys med salt og hvidløgspeber. Steger du et helt kyllingebryst, skal tilberedningstiden forlænges nogle minutter
- Vikl bacon om
- Grill kyllingebrystet 5-7 minutter på hver side ved direkte varme, afhængigt af størrelsen på dine kyllingestykker. Obs: Kyllingekød skal være helt gennemstegt/have skiftet farve. Saften er klar, når kødet er færdigt
Rissalat:
- Bland marinaden. Vend risen i
- Snit grøntsagerne og vend dem i. Drys med rigeligt salt/hvidløgspeber. Smag til
- Servér evt. med en creme fraichedressing til
Noter
Kan også tilberedes på pande, grillpande, i ovn eller airfryer
Prøv også at tilberede en svinemørbrad med bacon omkring. Bruger du kyllingeinderfilet, kan tilberedningstiden forkortes. Tjek evt. denne opskrift.Ris kan erstattes med f.eks. kogte kolde kartofler eller kogt kold pasta
Grøntsagerne kan du sagtens udskifte/variere alt hvad du har på lagerKyllingebryst på grill med bacon og rissalat – en nem, fedtfattig og lækker grillmenu
Gem endelig en pastarest, risrest eller en rest kartofler eller quinoa, når I har noget i overskud.
Så kan du nemlig hurtigt lave en lækker fyldig salat, du kan bruge som tilbehør til alskens retter. Nemt og lækkert grill tilbehør.
Vær obs på at både ris, pasta og kartofler skal køles hurtigt ned, hvis den skal bruges igen.
Vi nød solen i haven til sent. Dovnede den og gad ikke se på uret.
Heldigt nok, så var menuen så nem, at den var færdig på et kvarter. Vi priser os lykkelig for vores gasgrill.
Et tryk på knappen og grillen er klar. Det passer perfekt til vores spontane, impulsive, grilltemperament 🙂
En nem og lækker sommerlig menu. Ja tak til en portion grillet kyllingefilet!
Prøv en gang også at fylde flødeost inde i kyllingebrystet, halløj det smager også godt. Se f.eks. denne opskrift
Grillstegt kyllingebryst smager godt til mange retter og baconskiverne er lige prikken over i’et.
Bacon giver både smag og saftighed til kyllingekødet, der ellers nemt kan blive lidt tørt.
Baconsvøb er et hit til rigtigt mange serveringer, hvis man spørger mig. For nogle er bacon det 6. krydderi. Jeg er helt enig. 🙂
Sådan laver du den nemme grillmenu – se billederne her:
Bruger du kyllingeinderfilet, kan tilberedningstiden forkortes. Tjek evt. denne opskrift.
Prøv også at grille en svinemørbrad med bacon. Det er også super nemt og lækkert.
God fornøjelse til dig med retten, hvad enten du vælger grill eller stegepande. Lad os håbe, at vi har rigtigt mange gode grillaftener der venter forude 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på grillet kylling her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.