Grødboller. Her får du opskriften på lækre grovboller du kan lave med al slags grød.

Jeg kogte en hurtig portion havregrød til bollerne i mikroovnen, men det kan også være du har en rest grød til overs fra morgenmaden?
Hvorfor bage boller med grød?
Når du bruger grød i dej, så bliver bagværket ekstra saftigt og svampet. Grøden tilfører fugt til dejen og gør den ekstra fugtig. Bollerne er også friskere i længere tid, så det er virkelig smart at bage med grød.
Jeg må indrømme, at det giver et andet resultat, end hvis du bare bruger havregryn og vand. Gem du derfor gerne en rest grød, hvis du har. Den bedste måde at stoppe madpild på.
Grød med fibre er jo også super sundt, så det bliver også nogle sunde grovboller du får lavet her.

Kan man bage med al slags grød?
Her har jeg brugt en rest havregrød, men prøv dem også med risengrød, byggrød eller hvad du lige har?

Du kan sagtens pifte bollerne op med f.eks. revet gulerod, revet æble og kanel, rødbeder. Du kan også bruge div. kerner som f.eks. hørfrø, chiafrø, solsikkekerner? Bare sæt dit eget præg på bollerne.
Jeg lavede disse grødboller hurtigt, men du kan også langtidshæve eller koldhæve dejen, enten på køkkenbord eller i køleskab natten over. Brug kun 5-10 gram gær i så fald.
Nemme æltefrie grødboller – og en stor anbefaling fra mig til dig.

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Grødboller – få en god nem opskrift på grovboller med grød her

Ingredienser
Havregrød i mikroovn - eller gryde:
- 100 gram havregryn
- ½ liter vand
- 1 nip salt
Bolledej:
- 7 dl vand
- 25 gram gær
- 2 tsk sukker kan erstattes med honning
- 1½ kg hvedemel ca.
- 2 tsk salt
Sådan gør du
Havregrød i mikroovn:
- Hæld havregrød i en mikroovns fast skål og tilsæt vand og salt. "Kog" nu havregrøden ca. 2½-3 minutter v. fuld effekt

- Hæld den lune havregrød i en skål og hæld de 7 dl vand ved, så havregrødsmassen bliver lunken og du kan røre gæren i. Tilsæt sukker. Bruger du kold grød, så lun vandet til fingervarmt.
- Rør nu melet i sammen med saltet. Det bliver en hård fast dej. Du behøver ikke ælte dejen. Brug røreske eller røremaskine. Stil nu dejen til hævning et lunt sted ca. 45 min. (kan speedhæves 30 min. i ovnen på 30 grader - ikke varmluft)

- Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt nu boller på pladen med to skeer. Jeg fik 18 boller af denne portion. Du kan også bruge dejen til 2 franskbrød eller du kan få 10 boller og 1 franskbrød.

- Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter, til dobbelt størrelse. De kan f.eks. hæve i ovnen v. 30 grader. Drys evt. bollerne med havregryn. Du behøver ikke pensle dem.

- Når bollerne er færdighævede, så varm ovnen op til 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn).

- Bag nu bollerne ca. 15-17 min. De er færdige, når de er gyldne og sprøde og lyder hule, når du banker dem under bunden

- Nyd bollerne lune, gerne med smør på

Noter
Al slags grød kan bruges
Dejen kan bruges til 2 franskbrød eller 1 brød og 10 boller. Bollerne kan fryses Bolledejen kan også langtidshæves eller koldhæves - brug kun 5-10 gram gær i så fald.Svampede boller med grød – nemme at lave og friske i dagevis. Disse er lavet med havregrød, men anden grød kan bruges.
Store, bløde, luftige boller blev det – et kæmpe hit faktisk! Grødbollerne var saftige og friske i dagevis. Skønt med lækre hjemmebagte boller i flere dage.
Det smarte ved denne dej er, at du også kan bruge den til franskbrød, flutes eller andet bagværk. Bare tilpas bagetiden.

Der blev 18 boller af denne portion, så vi havde grovboller nok til flere dage.
Bollerne var et hit både som morgenbrød, som boller til frokosten, og som madbrød til aftensmaden. De vil også være rigtigt gode at tage med i madpakken? Faktisk så kan de også bruges som burger boller.

Næste gang du har en rest grød, så brug den i bolledejen, i stedet for at kassere den. Du kan også bruge en rest kogte kolde kartofler? Få opskrift på kartoffelboller her.
Når vi har risengrød til overs, så bager jeg også disse risengrødsboller. Du kan også bruge en rest risalamande? Få opskrift på boller med risalamande rester her.


Stop madspilds boller kan vi lide og især når de smager så godt!
Hvis ikke du har en rest grød, så er det jo nemt at koge en hurtig portion i mikroovnen eller gryden.
Bare spring på en portion af disse lækre boller. Dem må du prøve. Rigtig god fornøjelse med bageriet til dig.

Få flere gode nemme bolle opskrifter her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.







