Key Lime Pie er en populær og lækker limetærte med kondenseret mælk.
Her får du en god nem opskrift på en skøn kage, der er fin som dessert også.
Kæmpe succes! Juhuu, jeg har prøvet at lave den cremede tærte med limesmag. Halløj den smagte godt og så er den jo bare super nem at lave.

Vi nød kagen i weekenden med familien og den smagte virkelig godt. Den nemme citrustærte kommer vi helt sikkert til at lave mange gange herhjemme fremover.
Vi var vilde med den alle mand og jeg er sikker på, du også bliver fan.
Hvad er en Key Lime Pie for en kage?
Det er en frisk syrlig limetærte med kondenseret mælk, sprød kiksebund og flødeskum på toppen. En klassisk amerikansk dessert, der er nem at bage selv. En syrlig/sød citrustærte med let skarp limesmag.
Tærten kaldes Key Lime Pie og stammer fra Florida (Florida Keys). Tærten laves med små bitre lime frugter. Jeg brugte 2 lime til denne kage og brugte både limeskal og limesaft i fyldet, der er sødet med kondenseret mælk.
Jeg har ikke tilsat andet sukker. Den kondenserede mælk er nemlig rigeligt sød i sig selv.
En Key Lime Pie smager lidt som en citrontærte eller en citronfromagekage, den er bare meget nemmere at lave og helt uden husblas.
Kagen eller tærten kan du lave med få enkle ingredienser. Faktisk så skal du kun bruge 5-6 ingredienser. Ja det er jo næsten magi! 🙂

Skøn kage, du skal glæde dig til at smage og glæde dig til at prøve at bage.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på lækre citronkager og andre kager med kondenseret mælk
Key Lime Pie – nem opskrift på limetærte

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
Bund:
- 110 g digestivekiks knust - kan erstattes med f.eks. knust Bastogne
- 50 g smør smeltet
Fyld:
- 1 dåse kondenseret mælk 397 g
- 2 æggeblommer
- ¾ dl friskpresset limesaft af 2 lime. Citron kan også bruges
- 2 tsk revet limeskal af øko. lime (1 tsk i fyldet og lidt ekstra til pynt)
Topping:
- 1½ dl piskefløde
- 3 tsk vaniljesukker ca. - smag til.
Sådan gør du
Bund:
- Knus kiks og bland med smeltet smør. (kan smeltes få sekunder i mikroovnen).

- Tryk blandingen ud i lille smurt springform /tærteform (min var 18 cm) ca. 2 cm op af siderne. Brug et glas el. lign. til at trykke kiksemassen fast med (se billede).

- Du kan evt. klemme et stykke bagepapir sammen om springformens bund og bare nøjes med at smøre siderne. Forbag bunden nederst i ovnen i 10 minutter v. 150 grader varmluft (175 gr. alm. ovn). Lad bunden køle lidt af.

Fyld:
- Skyl limefrugterne og riv skallen fint (hvis du bruger øko.lime)

- Pres limesaften af frugterne.

- Pisk æggeblommerne sammen med kondenseret mælk og rør limesaft i.

- Smag til med limeskal

- Hæld fyldet på den forbagte bund.

- Bag tærten i 12 minutter ved samme temperatur eller til fyldet har sat sig, men stadig føles en smule blødt. Afkøl tærten helt og stil den i køleskab i mindst 1-2 timer, så er den bedst. Den er endnu bedre dagen efter.

- Pisk fløden til skum og smag til med vaniljesukker og pynt kagen med flødeskummet på toppen. Brug evt. sprøjtetylle. Du kan også bare smøre fløden på tærten i et tyndt lag. Pynt med lidt revet limeskal. Server tærten iskold.

- Skær forsigtigt stykkerne ud og løsn dem forsigtigt fra springformens bund med en skarp kniv/paletkniv. Kagen er nemmere at udskære dagen efter, hvor bunden har sat sig endnu mere.

Noter

Skøn limetærte med lime frugter – en frisk, syrlig, sød tærte med lime
Kombinationen af sød kondenseret mælk og syrlig lime er rigtig god. Vinderkage!
Denne Key Lime Pie er så fin og nem og hurtig at lave. Faktisk så kan du lave tærten på kun ½ time. Den er dog bedst efter mindst 1-2 timers afkøling, så din tålmodighed kommer på en prøve. 🙂

Den søde syrlige Key Lime Pie kan du servere både på kagebord eller som dessert.
Der bliver kage til ca. 6 pers. i denne kage, selvom det er en lille kage. En Key Lime Pie er nemlig ret sød, så man kan fint nøjes med et enkelt stykke.
Skal du bruge kage til flere, så fordobler du jo bare portionen. Bare tilpas bagetiden i så fald.

Tips og variationer til opskriften:
- Bastognekiks er lækkert som kiksebund. Fuldkornsdigestive kan også bruges.
- Flødeskummet på toppen kan erstattes med flødeostecreme
- Lime kan erstattes med citroner, der er knap så bitre i smagen.
- Drys gerne lidt grofthakket mørk chokolade eller krokant på flødeskummet.

En nem lækker dessert, der smager friskt og syrligt. Perfekt som sommerdessert eller som dessert efter en god middag, resten af året.
En Key Lime Pie er så fin solgul i farven, så den vil også være et hit som kage til påske også.
Spring du bare på et forsøg. Rigtig god fornøjelse med den lille lækre kage.

Hvis du er vild med kager med kondenseret mælk, så prøv også denne brownie eller denne banoffee Pie med karamel.
Få mere inspiration i disse opskrifter på kage med kondenseret mælk:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Prøv også disse lækre citronkager:
1.

2.

3.

4.

5.






