Kyllingebryst med marinade – uhm i dag får du opskriften på lækker saftig kylllingfilet stegt på grill, i ovn eller på pande.
Vi var sent hjemme fra job, men vejret var sommerligt. Totalt grillagtigt vejr, selvom det er september og starten på den første efterårsmåned.
25 grader og solskin. Ingen beklagelser herfra – please kære vejrgud, lad du bare det gode vejr fortsætte. 🙂
Jeg købte kyllingebryst på tilbud. 1 kg for 40 kroner – og straks begyndte ideerne at pible. Vi havde frisk pasta.
Hmmm – hvad kunne jeg mon lave med det? Det vigtigste kriterie: Det skal smage lækkert og være hurtigt og nemt at lave 🙂
Det blev til grillet marineret kyllingebryst, lavet med bloggens populære marinade med sød sennep, olie og timian.
Hvis du nu tænker – ejj jamen jeg kan jo ikke lide sennep, så kan jeg bare sige: prøv at lave marinaden alligevel!
Sød fransk sennep, smager ikke stærkt og sennepsagtigt. Det smager mere sødt og honningagtigt? Bare spring på et forsøg.
Jeg tilberedte kyllingebrystet på grillen, men du kan sagtens også bare stege det på panden eller i ovnen, eller airfryer.
Den samme gode smag får du med, uanset hvordan du tilbereder det.
En grundregel, når du steger kyllingebryst er, at du ikke skal stege det for længe eller ved for høj temperatur. Få en opskrift på kyllingefilet i airfryer her.
Det er perfekt at grille kyllingbryst, når/hvis man er lidt utålmodig og gerne bare vil have mad i en fart.
Vær obs på at kyllingekød skal gennemsteges, da det ellers kan indeholde salmonella. Du kan stikke i kødet undervejs. Når saften er klar, er kyllingen fin.
Bare spring på den nemme opskrift. Du skal bare ganske få ingredienser:
Kyllingebryst med marinade på grill – saftig og lækker kyllingefilet med sennepsmarinade

Ingredienser
- 2 kyllingebryster (á ca. 125-150 gram) beregn 1 kyllingebryst pr. person. Kan erstattes med kalkunkød eller svinekød f.eks. koteletter eller helstegt svinemørbrad
Marinade med sennep og timian:
- 3 spsk sød fransk sennep eller dijonsennep med honning
- 3-4 spsk olie raps/solsikkeolie eller olivenolie
- 2 tsk timian tørret. Andre krydderurter kan bruges
- Salt/peber
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser til marinaden sammen. Bliver marinaden for fast, så tilsæt mere olie/lidt vand
- Pensl/marinér kyllingestykkerne i marinaden, så alle sider bliver dækket. Du kan lade kødet marinere i lidt tid, men du kan også bare pensle kødet og tilberede det straks.
- Grill kyllingestykkerne ca. 5-6 minutter på hver side afhængigt af størrelse. Kernetemperaturen skal være ca. 68 grader. Pensl gerne grillen med olie først, så slipper kødet bedre. Pensl kødet undervejs med evt. overskydende marinade
- Kødet kan også tilberedes på stegepande, grillpande, i airfryer eller ovn. Kødet skal steges, til kødsaften er klar og kødet er gennemstegt. Pas på ikke at stege kødet for længe/ved forhøj temperatur så kan det blive tørt
- Jeg tilberedte kun kylling til 2. Er I flere omkring middagsbordet, så fordobl marinademængden. Størrelsen på kyllingebryst kan variere meget, så tilbereden skal måske justeres
- Så er der serveret. Nyd gerne frisk pasta til
Noter
Kødet kan tilberedes uden marinade, men bare pensles med olie og drysses med krydderi
Kyllingebrystet kan tilberedes på pande, på grillpande, i ovn eller i airfryer. Det er så nemtFå opskrift på andre lækre marinader her:
Barbecuemarinade til svinekød eller fjerkræ Marinade med øl
Grillet kyllingefilet er super nemt at lave og det bliver saftigt og lækkert.
Du vil helt sikkert synes om kyllingekødet tilberedt med den lækre marinade.
Spring ud i den dejlige marinade. Den smager virkelig godt og som sagt, slet ikke “stærk senneps-agtigt bittert”.
Marinaden med sennep er rørt sammen på få minutter. Den kan bruges til næsten al slags kød, f.eks. også koteletter, nakkekoteletter eller svinemørbrad?
Nederst i dette indlæg får du mere inspiration til hvad du kan bruge den lækre sennepsmarinade til. Sennepsmarinaden smagte rigtigt godt på kylling.
Marinaden gav både smag og kulør til det ferske kyllingekød, Min mand sagde MANGE gange, “ej hvor smager det altså bare godt!”.
Hermed sender vi anbefalingen på den dejlige ret videre til dig. Prøv også at vikle bacon omkring kyllingen som i denne opskrift. Uhm. 🙂
Opskriften på pastaretten får du her. Den friske pasta med ærter, pesto og mozzarella, smagte skønt til det saftige kyllingebryst.
For mig er det sjovest at gå i køkkenet og udvikle nyt, men opskriftskriveriet er jeg nu også ret vild med. Måske mit døgn bare skulle have flere timer? 🙂
Kast du dig roligt ud i at afprøve dagens opskrift. Jeg håber og tror at den også bliver en succes hjemme hos dig?
Få flere lækre opskrifter med sennepsmarinade her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

Hvis du vil blive inspireret af nogle af bloggens andre opskrifter på grillmad, så klik her