Bagt æblekage med crumble. Uhm her får du opskriften på en dejlig æblecrumble med havregryn, sirup kanel og ingefær.

Skønt med efterårsferie og tid til at invitere gæster og forkæle dem med kager i lange baner. Ahh!

“Jamen kan hun da blive ved med at trylle nye kager og nye æblekager især?” tænker du nok?

Tjo – det er åbenbart muligt og i dag skal du – igen – høre om endnu en ny æblecrumble.

Jeg laver sjældent samme slags kage to gange, og selvfølgelig skulle der også eksperimenteres denne gang også.

Jeg har prøvet at putte lidt sirup i smuldredejen og det var et hit, du sagtens bare kan kopiere 🙂

Bagt æblekage med crumble og kanel

Dagens æblecrumble blev en total succes hos kaffegæsterne og der blev langet til fadet flere gange.

Det holder amatørbageren her altid et vågent øje med. Fedt og en stille jubel lyder der 🙂

Heldigvis havde jeg været forudseende nok og lavet en kæmpe portion.

Vi var ti personer til kaffebordet og vi fik næsten spist op. Der blev serveret iskoldt flødeskum til, af en halv liter øko-piskefløde. Sikke der blev kræset og tallerkenerne blev hurtigt tomme.

NÅ men nu til crumbleopskriften. Det er en stor portion, så halvér gerne mængden, hvis I ikke er så mange. Jeg fik brugt 15 store æbler fra haven.

En crumble er en perfekt måde at få brugt overskudsfrugt i haven på. Man kan spise VILDT mange æbler, når de serveres som crumble. Brug gerne nedfaldsfrugt. Bagt æblekage med crumble og kanel
Jeg er vild med krydderier i æblecrumble, se f.eks. denne hvor der er også er kardemomme i.

Sommerhuskøkkenet er velassorteret, men kardemomme manglede vi dog, da crumblen skulle laves. Pyt, vi havde jo stødt ingefær?

Ingefær smagte skønt i crumblen. Der blev eksperimenteret og æblecrumblen smagte komplet fortryllende. Den kan fint laves med æbler også. 🙂

Du får opskriften lige her:

Bagt æblekage med crumble og kanel – en hurtig æblecrumble med havregryn, kanel & ingefær

Lækker æblecrumble med havregryn, kanel og ingefær
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: æblecrumble
Portioner: 12 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 15 æbler skåret i tern. Anden frugt kan bruges f.eks. pærer, blommer, rabarber
  • 300 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk sirup både mørk og lys kan bruges
  • 250 gram blødt smør i tern
  • 300 gram hvedemel
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk stødt ingefær kan udelades eller erstattes med f.eks. kardemomme.
  • 1-2 spsk kanel Brug 2 spsk, hvis du godt kan lide en god kanelsmag i kager
  • Tilbehør: flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche

Sådan gør du

  • Smør et ildfast fad på ca. 22x30 cm. Ovnens store bradepande kan også bruges, så bliver crumblen bare lidt "fladere".
  • Bland sukker, vaniljesukker, mel, havregryn og krydderier
    Bagt æblekage med crumble og kanel
  • Smuldr smørret i og brug siruppen som "smøremiddel", så går smuldringen lidt lettere. Dejen bliver en smuldredej, der ikke hænger sammen, heraf også navnet "smuldretærte".
    Bagt æblekage med crumble og kanel
  • Skræl æblerne og lad gerne skrællen blive på, hvis den ellers er fin. Der er nemlig god smag gemt i skrællen. Skær evt. stødmærker og skurvpletter af.
    Bagt æblekage med crumble og kanel
  • Hæld æblerne i det ildfaste fad og fordel smuldredejen ovenpå. Sørg for at æblerne er godt dækket.
    Bagt æblekage med crumble og kanel
  • Bag æblecrumblen ca. 30-40 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Æblekagen er færdig, når den er sprød og gylden. Den bliver allerbedst, når toppingen er knasende sprød.
    Bagt æblekage med crumble og kanel
  • Servéres rygende varm gerne med iskoldt flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til.

Noter

Anden frugt kan bruges i æblekagen: Prøv med pærer, blommer, rabarber?
Æblecrumblen er fryseegnet, men den vil skulle fryses i formen.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En nem og lækker crumble med æbler, havregryn, kanel og ingefær – hurtig æblekage med smuldredej

Bagt æblekage med crumble og kanelSmuldrekage er den nemmeste kage i verden at bage.

Jeg har skrevet at kagen samlet set tog 30 minutter at lave. Det kommer an på hvor mange af dine æbler, der skal skrælles helt.

I denne kage fik jeg brugt næsten alle havens nedfaldsæbler. De var helt fine – blot skar jeg lidt stødmærker af.

Det er slet ingen grund til at kassere nedfaldsæblerne, så “Stop madspild” og bag kager af dem. 🙂

Den bagte æblekage kan fryses, både før og efter bagning. Den er dog ret porøs p.g.a. crumbledejen, så du vil skulle fryse den i formen.

Du kan sagtens forberede kagen i god tid, før evt. gæster kommer. Sæt den bare på køl, til den skal bages. Æblestykkerne skal bare være godt tildækkede (ellers bliver de brune).

En crumble kan serveres både som kage og som dessert. Den kan fint bage i ovnen i mens I spiser hovedretten. Perfekt, så passer det med at den er lun, når I er klar til desserten. 🙂

Her ser du den nemme crumbleproces i billeder fra start til slut:

Sådan laver du bagt æblekage med crumble af havregryn, kanel og ingefær – se billederne her:

Jeg beklager altså, men fik ikke taget et foto af crumblen da den blev serveret med flødeskum til.

Det gik rasende hurtigt ved bordet jo, og der var ikke lige tid til at spæne rundt med et kamera, når der var så mange gæster på besøg.

Meget kan man sige om en smuldretærte, men særligt fotogen er den nu heller ikke, så mon bare vi skal nøjes med billederne her? 😉

I crumble sammenhæng er det heldigvis slet ikke udseendet det kommer an på, glem det bare, for smagen er fænomenal!

Denne crumble smagte himmelsk, med et krydderistrejf af både ingefær og kanel. Crumble knas fra havregryn og karamel smag fra smør, sukker og sirup – uhm.

Jeg har angivet at du skal bruge 1-2 spsk kanel i opskriften hér.

Det er helt dine smagsløg der bestemmer mængden her. Hvis du er vild med æblekager med kraftig kanelsmag, så gå gerne op i “dosis”.

Jeg nøjedes med 1 spsk kanel og var helt vild med crumblen, der havde en blød, mild og lækker smag.
Bagt æblekage med crumble og kanelDagens æblekagetip fra mig til dig.

Måske du kan nå at gå på lidt mere æblerov dette efterår? Der er stadigvæk æbler at plyndre derude, så bare kast dig ud i projektet.

Det er også oplagt at få plukket de sidste æbler af træerne, før efterårsstormene for alvor vil rase og kaste æblerne hid og did.

Endnu et crumbletip fra mig til dig. Skøn kage, en dag du skal servere nem kage for mange. Har du ingen æbler, kan pærer, rabarber eller blommer også fint gå an.

Filterkaffen var også god. Det er den nu altid her sommerhuset hvor vi laver kaffe på “camping-maner”.

Kogende vand, lavet direkte i filter og ned i termokanden. SÅ lækkert og meget bedre end alm. kaffemaskinekaffe. Bare lige et tip til dig. 🙂

Fortsat god ferie til dig. Vi presser citronen og får det sidste hygge klemt ud af den.

I morgen kommer der 22 gæster til housewarming og i dag har vi været til 40-års jubilæum hos min far.

Hvis du følger med på bloggens side på Facebook vil du kunne læse hvor stolt og imponeret jeg er over ham. Han arbejder fuldtid som murer endnu og han er 72 år. Helt vildt! Så sej, og hjælpsom og god og….

far

Idag var der reception og jeg holdt tale for ham. Han slap ikke, den stakkel 😉 Læs min lille kærlighedserklæring til min far her.

<3 Far <3

Jeg vil ile i seng og ruste mig til i morgen. Der bliver fuldt hus i sommerhuset og vi skal spise frokostsandwich, kagebord og skrubafsuppe.

Vi glæder os helt vildt til at vise sommerhuset frem for venner og familie. Gid vi kan få havet at se imens vi sidder der og spiser? Havudsigten er druknet i tågevejr denne ferie, men please, bare lidt havudsigt i morgen, ikke? Det er jo bare så smukt. Jeg under så gerne vores gæster det syn <3

Vejrudsigten lover møgvejr, men kryds også lige fingre for at vi kan komme ud på bare en lillebitte gåtur? Please?

Håber du får den skønneste weekend. Det gør jeg, fornemmer jeg <3

Få flere gode opskrifter på bagte æblekager med smuldredej her:

1.

Æblecrumble med brun farin & kanel - opskrift
Æblecrumble med farin, havregryn og mandler - nem og lækker
Se opskriften her

2.

Æblecrumble - nem opskrift med havregryn
Nem og lækker æblecrumble med havregryn og kanel
Se opskriften her

3.

Æblecrumble med kokos & kanel - nem æblekage
Æblecrumble med kanel og kokos - nem og lækker
Se opskriften her
Æblecrumble med kokos & kanel - nem æblekage

4.

Æblecrumble med havregryn og sirup - nem
Æblecrumble med sirup, kanel og kardemomme - nem og lækker
Se opskriften her
Æblecrumble med sirup og kardemomme - nem og lækker

5.

Æblecrumble med marcipan og kardemomme
Lækker sprød æblecrumble med marcipan, kardemomme og kanel
Se opskriften her
Æblecrumble med kardemomme og kanel

6.

Crumblekage med æbler - æblecrumble kage
Krydret æblecrumble med havregryn og farin
Se opskriften her
Crumblekage med æbler - æblecrumble kage

7.

Æblekage med crumble af havregryn & brun farin
En nem og lækker æblecrumble med brun farin og havregryn
Se opskriften her
Smuldre æblekage med havregryn & brun farin

8.

Æblecrumble den bedste crumble kage opskrift
Bagenørdens bedste æblecrumble med farin, kanel og kardemomme
Se opskriften her