Tærte med rødløg og bacon. Uhm her får du opskriften på en nem, sprød og lækker rødløgstærte med rødløg, bacon og timian som tærtefyld.
Halløj, sikke en lækker tærte familien spiste i dag. Helt utrolig lækker altså. Tærten stryger straks ind i kategorien Familiens favoritter på bloggen.
Det var en lækker grov tærte med rødløg, bacon og timian serveret med ovnbagte timian-gulerødder og creme fraiche-dressing med timian
En overdådig timian-menu! Lækkert, med timiansmag til den ferske dressing og den lidt ferske løg bacontærte. Helt genialt faktisk!
Rødløg er sødere og giver en rigtig god smag i tærte, men almindelige løg kan sagtens også bruges.
Der er brugt MANGE rødløg i tærten og MEGET bacon. Vi havde overskud i køleskabet og vi elsker at få tømt ud i vores rester.
Vi er også vilde med at have mad nok til to dage. Der bliver rigeligt til flere dage i denne tærte, for den er ret stor.
Af denne opskrifter bliver der to almindelige tærter eller en kæmpestor tærte i firkantet form.
Jeg brugte mit store støbejerns stegefad fra Scanpan, men du kan også sagtens bruge almindelige tærtefade.
Her kommer opskriften, Den er nem og fyldet kan du sagtens udskifte/variere:
Tærte med rødløg og bacon – grov tærtedej med sprød tærtebund. Få en god opskrift hér

Ingredienser
Tærtedej:
- 200 gram hvedemel
- 200 gram rugmel
- ½ tsk salt
- 2 dl vand
- 1 dl olie
Tærtefyld:
- 10 rødløg i skiver i skiver. Almindelige løg kan bruges
- 2-300 gram bacon i skiver eler tern skiverne klippes i små strimler
- 100 gram ost revet eller i tern
Æggeblanding:
- 14 æg
- 2 dl fløde eller tykmælk eller creme fraiche
- 3 dl mælk du kan også bruge 5 dl mælk i stedet og springe fløden over
- Salt/peber
- 1 spsk tørret timian kan udelades eller erstattes med anden krydderurt
Tilbehør: Ovnbagte gulerødder:
- ½ kg gulerødder
- 1 spsk akaciehonning eller anden honning
- 1 spsk timian tørret
- ½ tsk salt
Tilbehør:Creme fraiche dressing med timian:
- ½ liter creme fraiche cheasy fraiche, fromage frais, skyr ell. lign. kan også bruges
- 1 tsk akaciehonning ell. anden honning/sukker/sirup
- ½ tsk salt
- 2 tsk timian tørret
Sådan gør du
Tærtedej:
- Bland de tørre ingredienser og slut af med olie og vand. Dejen kan røres sammen med ske. Brug hænderne til at ælte dejen med til sidst. Virker dejen for tør og smuldrende, så tilsæt lidt ekstra vand eller olie (1 spsk af gangen) til dejen kan samles til en kugle.
- Fordel dejen i to tærtefade eller et stort firkantet ildfast fad. MIt fad målte 28x38 cm
- Pres dejen ud i fadet/fadene med håndroden. Det er meget nemmere end at rulle den ud.
- Prik dejen med en gaffel og forbag tærtebunden 10-15 min v. 150 grader varmluft
Tærtefyld:
- Klip bacon i små stykker med en saks og svits på en pande. Du behøver intet fedtstof.
- Skær rødløgene i skiver og svits dem med, sammen med bacon, når det er blevet brunet lidt. Der kan bruges MANGE rødløg, for væden fordamper under tilberedningen. Brug gerne flere end 10.
- Fordel bacon/løgblandingen i tærten/tærterne
- Skær osteresten i små tern og fordel den på fyldet. Alternativt, drys revet ost over
Æggeblanding:
- Bland æg med fløde
- Tilsæt krydderier
- Fordel æggeblandingen over tærtefyldet
- Sæt tærten/tærterne i ovnen og bag v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn) i ca. 40- 45 min. (hvis du bager en stor tærte - og 30 minutter hvis du bager små). Timiangulerødderne skal bage ca. 30 minutter
- Tærterne er færdige når æggemassen er stivnet.
- Servér gerne grøn salat til eller måske ovnbagte gulerødder
Noter
Rødløgstærten er frysegnet
Tærten kan bages i et stort ildfast fad eller to tærtefadeEn sprød og lækker grov rødløgstærte med rødløg og bacon – saftig løgtærte med tærtebund af grov tærtedej 
Sikke en lækker tærte! Det er lidt snyd, for tærte gør sig jo faktisk ikke særligt godt på billeder.
Det er timian, der gør den mørk på toppen. Genialt krydderi, til en fersk tærte, men erstat det gerne, hvis du er mere vild med en anden krydderurt.
Grøn salat ville have passet godt til tærten, men de bagte gulerødder var nu også et hit.
Synes du arbejdsprocessen lyder lidt omfattende? Tjo måske, men tænk på, at der er mad til en familie på 4 i to dage.
På dag to, skal tærten blot lunes. Dejligt nemt.
Er du ikke vild med rødløg, så erstat dem gerne med gulerødder, spinat, broccoli, porrer? På bloggen finder du opskrifter på en stribe madtærter.
Vi er VILDE med madtærter. Få inspiration til flere lækre tærte opskrifter nederst i dette indlæg.
Det er taknemmeligt at lave tærter, for du kan få brugt lige dét du har i dit køleskab og grøntsagsskuffe.
Tærterne er perfekte at servere for gæster, til buffet- eller frokostborde.
Tærter er nemme at lave og kan forberedes i god tid og så blot lunes, når gæsterne kommer.
Jeg har brugt mange år på at eksperimentere mig frem til den helt perfekte grove tærtedej, og NU har jeg fundet den.
Denne tærtedej, der er brugt her, med rugmel og hvedemel, er helt perfekt synes jeg. Den bliver lige som jeg synes en tærtedej skal være. Sprød og knasende, uden at være hård. Prøv den 🙂
Sådan laver du en grov tærte med rødløg og bacon – se billederne her:
Her kan du se arbejdsprocessen i billeder fra start til slut:
Har du ikke fløde eller creme fraiche, til æggeblandingen, kan du fint nøjes med mælk.
Vi havde en rest fløde til overs og en osteskorpe kom også i. Intet ryger ud. Min familie siger at jeg har levet under krigen. Det passer vist meget godt. 🙂
Jeg glæder mig allerede til i morgen, hvor der er tærterester til aften. Nemt og lækkert.
Spring du bare på den gode løgtærte med bacon.
Få flere gode opskrifter på tærter og madtærter her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

Åååh, den opskrift skal jeg da godt nok prøve, ser så lækker ud.
Du har altid nogle gode ideer.
Hej Gitte. Jeg har her i dag “opdaget ” din skønne mad side. Den ser rigtig spændende ud og jeg , som ellers er en gammel erfaren husmor på 68, og troede jeg kunne det meste ( ha ha) glæder mig meget til at udforske dit univers. Lige nu hygger der sig et par andelår med hasselbak kartofler, efter din opskrift, glæder mig. !
Mange hilsner Annette
Hej!
Hvorfor er der så mange æg i denne og kun 8 i den opskrift hvor det også er til 2 tærter men med broccoli eller rødløg og bacon? Kan se der er en dl mere tykmælk i men det går vel ikke op for 6 æg…
Hej Anne-Mette
Tusind tak for din søde besked. Dejligt du har fået lyst til at prøve opskriften af – jeg kan kun ønske dig rigtig god fornøjelse. Det er en superlækker tærte.
Godt nytår også til dig og god fornøjelse med tærterne 🙂
Mange hilsner
Gitte