Cookie dough opskrift. Her får du opskriften på de populære Ben and Jerry’s cookies, hvor dejen er den der bliver brugt i de populære is.
Lækre, skønne, sprøde cookies efter original Ben og Jerry opskrift. Det skulle, efter sigende, være denne dej der dannede basis for den legendariske cookie dough. (dough=dej).
Firmaet Ben and Jerry’s blev berømte, fordi de fandt på at tilsætte kagedej til is. Fantastisk idé! Isene er så lækre, min yndlingsis!
Jeg fik selvfølgelig straks lyst til også at prøve at bage cookies af kagedejen. Disse cookies ville da kun blive en succes – tænkte jeg, når dejen nu smager så vidunderligt?
Opskriften fandt jeg på Ben og Jerry’s hjemmeside. Det er nogle meget nemme kager at lave og de smager skønt! Sprøde og lækre.
I forhold til Ben og Jerry’s originale opskrift justerede jeg alligevel lidt. Tilsatte hasselnødder i stedet for valnødder, så helt original er den vist alligevel ikke så.
Jeg er bare mere vild med hasselnødder i kager – derfor. Mandler kan også bruges.
Vi havde lækre Marabou chokolade med saltlakrids, som jeg tilsatte. Det gav altså en rigtig god smag. Al chokolade kan bruges.
Hvis du gerne vil give dine cookies strejf af lakrids, så kan du tilsætte ½ tsk. lakridspulver i stedet.
Jeg iler med at bringe dig opskriften. Den er nem
Cookie dough opskrift – sprøde Ben and Jerry’s cookies
Ingredienser
- 125 gram smør
- 55 gram sukker
- 65 gram brun farin
- 1 æg
- ½ tsk vaniljesukker
- 120 gram mel
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 2 håndfulde grofthakkede hasselnødder kan erstattes med andre nødder eller udelades
- 100 gram grofthakket chokolade al slags chokolade kan bruges. Tilsæt gerne ekstra chokolade
Sådan gør du
- Blødgør smørret 10 sekunder i mikrobølgeovnen
- Pisk sukker og farin ud i smørret. Kan sagtens bare gøres med en gaffel.
- Pisk ægget i. Bland bagepulver, salt med mel og rør det i.
- Hak hasselnødder og chokolade groft
- Rør det i dejen
- Form små dejkugler med en teske og sæt på en bageplade. Der kan være ca. 20 kager pr. plade - de flyder ret meget ud. Jeg lavede ikke kæmpecookies, hvis du gør det, skal de have længere tid.
- Bages ca. 9 +/- minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn). Kagerne er færdige, når de er gyldne og sprøde
- Lad kagerne afkøle på en bagerist. Når de er kolde bliver de helt sprøde.
Noter
Lad småkagerne afkøle helt, før du putter dem i kagedåse.
Er kagerne blevet for bløde, så kan de bages 5 minutter i ovnen igen.Al slags chokolade og alle slags nødder kan bruges
Kagerne kan holde sig 1-2 uger i kagedåse, men de er spist længe førMed Ben and Jerry’s cookies dough, kan du trylle de lækreste Ben and Jerry’s cookies
Det var da godt nok nogle lækre kager, selvom de originale vist er i dobbelt størrelse?
Jeg ved ikke hvordan du har det med cookies, men jeg vil hellere spise to (eller 4) cookies i stedet for 1 kæmpe.
Du bestemmer jo helt selv størrelsen på dine kager.Vær bare lige obs. på, at bagetiden skal forlænges/forkortes, hvis du regulerer på størrelsen. Tjek 🙂
Lækker lækker chokolade den Marabou. Er al Marabou ikke det? Tilsæt endelig gerne mere end de 100 gram, det bliver kagerne faktisk kun bedre af.
Her ser du cookieprocessen i billeder fra start til slut.
Det er altså farligt lette småkager at bage. De tager jo ingen tid at lave, og ingredienserne har man næsten altid i sit køkken jo? Uha 😉
Sådan laver du Ben and Jerry’s cookies – se billederne her:
Hasselnødder var lækre at bruge i kagerne, men det vil valnødder og mandler også være.
Prøv da endelig en version med valnødder, hvis du synes om valnødder i kager.
Kagefadet blev fyldt og der var rigeligt med smagsprøver nu-og-her og rigeligt også til kagedåsen. Vi skulle nemlig have småkagerne med på tur. Perfekte småkager. De var en stor succes herhjemme.
Skønne kager, der stryger direkte ind på familiens favorit-liste. Dem må du da også prøve.
Prøv også denne opskrift på Daim småkager lavet af Ben & Jerrys cookie dough
Få flere opskrifter på cookies og småkager ved at klikke her
Tjek også disse opskrifter på nemme lækre cookies / småkager:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.