I dag skal du høre om Løgbrød med friske krydderurter, oregano og timian. Sundt og kaloriefattigt og perfekte brød som tilbehør til suppe, tapas, chili con carne eller bare som brød til sandwich eller i madpakken.

DSC_3348

De lækre løgbrød er nemme at, da dejen er koldhævet. Dejen skal langtidshæve men hverken æltes eller trilles. Dejen skal bare blandes. Hæve koldt og lægges på bageplade med en ske. Hvor er det nemt at bage brød af en koldhævet dej!

Hvis du ikke har tålmodighed til at vente på en koldhævet dej, så kan du sagtens også bare tilsætte mere gær og så hæve dejen almindeligt. I stedet for 5 gram gær skal du bruge 25 gram gær, vil jeg tro.

Du kan tilsætte de krydderurter, du har i haven eller de tørrede krydderurter du har i dine køkkenskabe.

Opskriften på løgbrødet er nem, og du får den lige her:

Løgbrød med krydderurter – koldhævet brød

Løgbrød med friske krydderurter
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 4 timer
Samlet tid: 4 timer 30 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Brød og kager
Portioner: 20 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 7 dl koldt vand
  • 1 tsk gær ca. 5 gram
  • 1 tsk sukker eller honning
  • ½ kg hvedemel
  • ½ kg fuldkornshvedemel kan erstattes af rugmel, grahamsmel eller havregryn
  • 1 tsk salt
  • 1 løg hakket. Rødløg kan også bruges
  • 1 håndfuld frisk oregano eller ½ spsk tørret
  • 1 håndfuld frisk timian eller ½ spsk tørret.
  • 1 håndfuld frisk rosmarin eller ½ spsk tørret
  • Brug de krydderurter du har. Basilikum? Persille? Rosmarin?

Sådan gør du

  • Gæren udrøres i vandet. Tilsæt sukker eller honning. Rør mel og salt i. Krydderurter hakkes og blandes i.
    Løgbrød med krydderurter - koldhævet brød
  • Et hakket løg tilsættes.
    Løgbrød med krydderurter - koldhævet brød
  • Dejen skal bare have sådan en konsistens, at den kan lægges på bagepladen med to skeer. Måske skal der lidt mere mel til?
    Løgbrød med krydderurter - koldhævet brød
  • Dejen sættes i køleskabet natten over eller alternativt hæver den på køkkenbordet 3-4 timer med film over.
  • Bollerne pensles med olie og drysses med groft salt.
  • Brødene sættes i en glohed ovn i 20 minutter v. 225 grader varmluft
  • Serveres lune med iskoldt smør på
    Løgbrød med krydderurter - koldhævet brød

Noter

Du kan tilsætte 25 gram gær og så kan du hæve bollerne almindeligt - lad dem hæve forhæve og efterhæve 30 minutter. 
Tilsæt de krydderurter du har på lager, både friske og tørrede kan bruges
Løgbrødet kan fryses
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nemme lækre koldhævede løgbrød

Brug de krydderurter du har. Basilikum? Persille? Rosmarin?
DSC_3342Her ser du oregano. DSC_3345 og her ser du timian.
DSC_3347og løg. Rigeligt løg i løgbrødet.
DSC_3349Løgbrødet lægges på bagepladen med ske

DSC_3351Sprødt løgbrød med groft saltDSC_3356

Så er der friske løgbrød med krydderurter og salt

Brødene passer godt til suppe, som madbrød til tunge middagsretter eller som frokostbrød til en ostemad eller med pate. Som madpakkebrød er de geniale! 🙂
DSC_3357Rigtig god fornøjelse med dine løgbrød – jeg er sikker på at de bliver et hit hjemme hos dig 🙂