I dag skal du høre om Løgbrød med friske krydderurter, oregano og timian. Sundt og kaloriefattigt og perfekte brød som tilbehør til suppe, tapas, chili con carne eller bare som brød til sandwich eller i madpakken.
De lækre løgbrød er nemme at, da dejen er koldhævet. Dejen skal langtidshæve men hverken æltes eller trilles. Dejen skal bare blandes. Hæve koldt og lægges på bageplade med en ske. Hvor er det nemt at bage brød af en koldhævet dej!
Hvis du ikke har tålmodighed til at vente på en koldhævet dej, så kan du sagtens også bare tilsætte mere gær og så hæve dejen almindeligt. I stedet for 5 gram gær skal du bruge 25 gram gær, vil jeg tro.
Du kan tilsætte de krydderurter, du har i haven eller de tørrede krydderurter du har i dine køkkenskabe.
Opskriften på løgbrødet er nem, og du får den lige her:
Løgbrød med krydderurter – koldhævet brød
Ingredienser
- 7 dl koldt vand
- 1 tsk gær ca. 5 gram
- 1 tsk sukker eller honning
- ½ kg hvedemel
- ½ kg fuldkornshvedemel kan erstattes af rugmel, grahamsmel eller havregryn
- 1 tsk salt
- 1 løg hakket. Rødløg kan også bruges
- 1 håndfuld frisk oregano eller ½ spsk tørret
- 1 håndfuld frisk timian eller ½ spsk tørret.
- 1 håndfuld frisk rosmarin eller ½ spsk tørret
- Brug de krydderurter du har. Basilikum? Persille? Rosmarin?
Sådan gør du
- Gæren udrøres i vandet. Tilsæt sukker eller honning. Rør mel og salt i. Krydderurter hakkes og blandes i.
- Et hakket løg tilsættes.
- Dejen skal bare have sådan en konsistens, at den kan lægges på bagepladen med to skeer. Måske skal der lidt mere mel til?
- Dejen sættes i køleskabet natten over eller alternativt hæver den på køkkenbordet 3-4 timer med film over.
- Bollerne pensles med olie og drysses med groft salt.
- Brødene sættes i en glohed ovn i 20 minutter v. 225 grader varmluft
- Serveres lune med iskoldt smør på
Noter
Nemme lækre koldhævede løgbrød
Brug de krydderurter du har. Basilikum? Persille? Rosmarin?
Her ser du oregano. og her ser du timian.
og løg. Rigeligt løg i løgbrødet.
Løgbrødet lægges på bagepladen med ske
Så er der friske løgbrød med krydderurter og salt
Brødene passer godt til suppe, som madbrød til tunge middagsretter eller som frokostbrød til en ostemad eller med pate. Som madpakkebrød er de geniale! 🙂
Rigtig god fornøjelse med dine løgbrød – jeg er sikker på at de bliver et hit hjemme hos dig 🙂