Risalamande med Amarena kirsebær. Uhm her får ud opskriften på den dejlige dessert til jul, serveret med luksus kirsebær. Risalamande med Amarena kirsebær opskrift

Amarena kirsebær er bare de bedste kirsebær. Udsøgte luksus kirsebær og selv krukken er smuk.

Sikke nogle lækre bær og jeg har hele to krukker! Også en lækker jordbær-krukke. Det bliver dejligt at eksperimentere med den 🙂Risalamande med Amarena kirsebær opskriftDe lækre Amarena-bær er meget kraftige og intense i smagen, så en krukke er meget drøj i brug. Den er lidt dyr, men den er alle pengene værd.

Mit første eksperiment med kirsebærrene resulterede i lækre knasende sprøde biscotti med mandler, chokolade og kirsebær.

Lækre biscotti og i dag skal du høre om den lækreste risalamande. Uhm – julens bedste dessert.

Risalamande med Amarena kirsebærRisalamande! Det mest indlysende valg. Det var jeg da også nødt til at prøve at lave med de lækre kirsebær bær

Når der skal bruges fornemme luksus kirsebær, skal der da også kræses for dén ris a la mande.

Rigeligt fløde, rigeligt mandler, kogt på sødmælk og med en god “fuldfed” vaniljestang.

Ja den koster spidsen af en jetjager, men én gang om året til juleaften, skal der kun til allerbedste til. Finder du gode billige vaniljestænger, så må man gerne hamstre 🙂DSC_9559

Risalamande med Amarena kirsebær – få en god opskrift på den dejlige dessert her

Risalamande med Amarena kirsebær
Julens bedste risalamande med kirsebær
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 10 minutter
Ret: Risalamande med Amarena kirsebær opskrift
Kategori: Jul
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 dl. grødris Pama ris kan også bruges
  • 1 liter sødmælk
  • 1 vaniljestang+1 spsk. sukker
  • ½ liter piskefløde
  • 50 gram mandler
  • ½ glas Amarena kirsebær anden slags kirsebærsauce kan bruges

Sådan gør du

  • Skrab vaniljemarven ud af vaniljestangen og bland vaniljen med sukkeret (gem vaniljestangen)
    Risalamande med Amarena kirsebær opskrift
  • Jeg koger min risengrød i mikroovnen, men den kan også koges i gryde.
    Hæld grødris, mælk og vaniljeblanding og den tomme vaniljestang i en høj plasticskål. Risengrøden bruser meget op, så brug en skål med høj kant
    Risalamande med Amarena kirsebær opskrift
  • Kog risengrøden ved halv effekt i 10 minutter af gangen og rør undervejs. Hold øje med at grøden ikke bruser over. Grøden er færdig efter ca. 20-25 minutter. Den må ikke koge for tør, men skal stadigvæk være cremet. Risengrød sætter sig altid efter afkøling.
  • Stil risengrøden til afkøling i mindst et par timer. Risengrøden skal være helt kold, før du kan bruge den
    Risalamande med Amarena kirsebær opskrift
  • Skold og smut mandlerne (overhæld mandlerne med kogende vand og lad dem stå 5 minutter)
  • Pisk fløden når risengrøden er afkølet, den må endelig ikke piskes for stift
    Risalamande med Amarena kirsebær opskrift
  • Vend grøden forsigtigt i med en dejskraber eller ske.
  • Smag evt. til med ekstra sukker/vaniljesukker
  • Hak mandlerne groft og tilsæt. Gem 1 mandel til mandelgave
  • Servér risalamanden med Amarena kirsebær. Kirsebærsaucen kan serveres både lun og afkølet
    Risalamande med Amarena kirsebær

Noter

Risengrøden kan også koges i gryde og kan med fordel koges dagen i forvejen. Find en opskrift på risengrød kogt i gryde her
Rislamanden kan holde sig på køl i et par dage
Kan I ikke få spist al jeres risalamande, så put det gerne i boller - risalamandeboller smager skønt. Find en opskrift lige her
Et åbnet glas Amarena kirsebær kan holde sig på køl i flere uger. Kirsebærrene kan bruges i biscotti eller i hjemmelavet is
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Lækker risengrød med vaniljeprikker og flødeskum – julens bedste dessert

Risalamande med Amarena kirsebær opskrift

Sådan så grøden ud da den var cirka halvvejs. Tydelige vaniljeprikker. Der er også kraft og smag i vaniljestangen, så kog den endelig med. Risalamande med Amarena kirsebær opskriftJeg satte min skål til afkøling udenfor. Tak til Margrethe-skålen, der nu er opfundet i en variant med låg på. Du kan også bruge køleskabet. Det er vigtigt at risengrøden er helt kold.

Risengrøden vendes let i det letpiskede flødeskum og smages til med ekstra vaniljesukker. Uhm

Voila! Så er der ris a la mande med lækre Amarena kirsebær. Du kan lune kirsebærsovsen, men det behøves ikke synes jeg.

Risalamande med Amarena kirsebær opskrift Find din smukkeste skål frem og nyd nu din lækre risalamande.

Jeg overdrev vist lidt med bærrene her. Der var mange bær og smagen er meget sød og kraftig.

Med Amarena-bær er det “lidt men godt” – få bær er tilstrækkeligt på risalamanden.

Hvis du flotter dig med et glas Amarena kirsebær, så er glasset drøjt i brug og resten vil kunne holde sig i flere uger i køleskabet. Risalamande med Amarena kirsebær opskrift

Risalamande med Amarena-kirsebær. En fornem juledessert

Synes du Amarena kirsebær er lidt for dyre, så brug bare den kirsebærsauce du synes bedst om.

Min familie synes faktisk at Amarena-bærrene er for kraftige i smagen, så de foretrækker den “almindelige” og noget billigere version. Jeg var fan af bærrene, så jeg kunne næsten få glasset for mig selv. Heldige mig 🙂

Nå men nu har du og jeg vist juleaftens-desserten på plads? 🙂Risalamande med Amarena kirsebær opskrift