Makronmuffins med brombær. Uhm her får du opskriften på de populære makronkager i en version med brombær.
Halløj nogle lækre makronkager jeg bagte i sommerhuset i dag.
Efteråret er begyndt at snige sig ind på os, men en dejlig skovtur afslørede, at der stadigvæk var brombær i skoven.
Vi plyndrede de sidste brombær og det var bare helt perfekt til dagens kageeksperiment: makronmuffins med brombær.
Uhm hvor var det altså bare nogle gode brombærmuffins – de smagte skønt! Dem kan du altså godt glæde dig til at smage. Brombær gav et perfekt syrligt strejf som klæde de søde kager. Det er altså bare en god idé at tilsætte bær/frugt til makronkager. Prøv du også gerne det.
Har du ikke friske brombær at bruge, så kan alle andre bær/anden frugt sagtens bruges. Prøv f.eks. de lækre makronmuffins med rabarber eller makronmuffins med jordbær
Du kan også helt udelade frugt eller måske tilsætte chokolade/nødder i stedet for? Skønne kager vil det være, uanset hvad du putter i.
Få inspiration til lækre makronkager nederst i dette indlæg. Jeg brugte lidt af den gode Amaretto mandellikør til kagerne, men du kan også sagtens bare bruge mandelessens..
Hvad er makronkager?
I makronkager bruger man knuste makroner til dejen. Det giver både kagerne en skøn smag og en lækker sprødhed.
Jeg knuser ikke makronerne helt, for jeg kan godt lide at der er lidt “rustikke” stykker at tygge på, men du bestemmer helt selv konsistensen.
Makronkager er et hit hos både store og små og så er de både nemme og hurtige at lave.
Du kan sagtens eksperimentere med opskriften nedenfor, bare spring på 🙂
Makronmuffins med brombær – få en god nem opskrift på makronkager hér
Ingredienser
- 3 æg
- 250 gram sukker
- 1 spsk mandelessens kan erstattes af 2 spsk Amaretto likør eller 100 gram revet marcipan
- 125 gram smeltet smør
- 125 gram hvedemel
- 125 gram knuste makroner
- 250 gram brombær
Sådan gør du
- Vask brombærrene og lad dem dryppe godt af
- Smelt smørret i gryde ell. 20 sekunder i mikrobølgeovnen
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
- Tilsæt mandelessens eller Amarettolikør
- Rør det smeltede smør i/pisk kun let.
- Tilsæt hvedemel og vend dejen rundt med dejskraber.
- Knus makronerne og rør dem i. Makronerne knuses nemmest i posen
- Vend dejen forsigtigt rundt med en dejskraber
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Læg ca. stor tsk dej i hver muffinform og læg en 1 spsk bær ovenpå.
- Fordel det sidste af dejen på toppen. Jeg fik 24 muffins af denne portion
- Bag muffins'ene ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige, når de er sprøde og gyldne
- Kagerne kan nydes lune, men smager også godt afkølede. De bliver knasende sprøde, når de er helt kolde.
- Opbevares i plastpose. De kan holde sig i flere dage og bliver de for tørre, kan de lunes 10 sekunder i mikrobølgeovnen.
Noter
Skønne makronkager – prøv de nemme lækre makron muffins med brombær
Det var virkelig et hit at putte brombær i de populære makronkager.
Kagerne smagte sødt og lækkert og blev straks runddelt til søde sommerhusnaboer i nabolaget.
Jeg elsker at kunne sende en lille hilsen til søde mennesker fra mit lille kagebageri. At kagerne var bagt med brombær oppe fra vores fælles plantage, var bare en en ekstra prik over i’et.
Makronkagerne med brombær fik mange roser med på vejen, så måske du også skulle kaste dig over en portion?
Makronkager kan bages både som muffins og som hel kage – bare spring på.
Jeg er totalt fan af makronkager, hvor der er knuste makroner i dejen og jeg har efterhånden eksperimenteret en hel del med opskriften.
Kagerne smager skønt både med og uden bær/frugt og så er de mega nemme at lave.
Det er nemt og hurtigt at trylle et fad fyldt med lækre makronkager
Hvis du ikke kan opdrive brombær, så prøv med blåbær, blommer, pære- eller æblestykker eller hvad du nu ellers kan finde på?
God fornøjelse med bageriet til dig 🙂
Få inspiration til flere lækre makronkager eller makronmuffins her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.