Mandeltærte. Uhm her får du opskriften på en rigtig nem og lækker kage med mandler og marcipan. En enkel mandelkage, hvor du skal bruge få ingredienser.
Haps en dejlig kage. Knasende sprød og meget hurtig at lave. Se lige hvor fin den er! En lille kage, du sagtens også kan bage i airfryer.
Der er sprøde mandler på toppen på kagen. Mandlerne karamelliserer sammen med marcipantern og perlesukker.
Alt går op i en højere enhed med denne kage.
Mandeltærten smager så godt, som den er, men den smager endnu bedre med vaniljeis eller flødeskum til.
Den kan du altså godt glæde dig til at smage.
Mandelkagen er en nem sukkerbrødskage, med ekstra luksus på toppen. En knasende sprød mandeltop, helt crunchy.
Du kan sagtens eksperimentere med opskriften. Prøv f.eks. med andre nødder på toppen. Man kan også tilsætte chokoladestykker i kagedejen, eller frugt eller bærmåske?
Hvis du gerne vil bage en glutenfri version, så kan du sagtens erstatte hvedemel med mandelmel.
Der er ikke bagepulver i kagedejen og det er ikke en fejl.
Kagebunden bliver derfor svampet, på den lidt klæge måde, næsten som en god brownie eller som den populære svenske kladdkaka.
Min mand, der ellers ikke er så vild med kage, sagde:
“Ej hvor er den bare god, den her kage! De er jo helt sprøde mandlerne! De smager som brændte mandler. Det skal du altså skrive på bloggen!”.
Han er særligt vild med sprøde kager, så denne mandeltærte var et stort hit.
Jeg vil hermed skynde mig at sende anbefalingen videre til dig. Den gode nemme opskrift får du lige her.
Mandeltærte med marcipan – få en god nem opskrift på mandelkage her

Ingredienser
- 2 æg
- 200 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 75 gram smeltet smør
- 175 gram hvedemel kan erstattes med mandelmel
- 1 nip salt
- 75 gram mandler grofthakkede. Kan udelades eller erstattes med andre nødder
- 50 gram marcipan i små tern. Kan udelades
- 1-2 spsk perlesukker kan udelades eller erstattes med alm. sukker
Sådan gør du
- Smelt smørret, gerne på få sekunder i mikroovnen. Lad det afkøle lidt.
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Tilsæt smeltet smør
- Sigt melet i dejen og rør dejen med en dejskraber. Tilsæt salt
- Smør et tærtefad eller springform og fordel dejen heri. Min form målte 18 cm i diameter. Du kan bruge en større, men så skal bagetiden tilpasses
- Skær marcipanen i små tern
- Hak mandlerne groft og drys dem på toppen, sammen med marcipantern. Pres fyldet godt ned i dejen. Drys med perlesukker
Bagetid i ovn:
- Bag kagen nederst i ovnen ca. 25-30 minutter, nederst i ovnen v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Hold øje med at mandlerne ikke bliver for mørke - tildæk evt. kagen med stanniol undervejs og sænk evt. temperaturen lidt
- Kagen er færdig, når den er sprød/gylden og gennembagt. Den må gerne være klæg/fugtig indeni. Tjek den undervejs og forlæng/forkort evt. bagetiden. Lad kagen afkøle og løsn den forsigtigt fri af springformen med en kniv.
Bagetid i airfryer:
- Sæt formen ned i trådkurven/skuffen i airfryeren og bag nu kagen ca. 20-25 minutter v. 160 grader. Tjek den undervejs. Kagen er færdig, når den er gyldensprød, men stadig svampet og klæg. Pas på mandlerne ikke bliver for mørke - sænk evt. temperaturen lidt
- Servér gerne kagen med vaniljeis eller flødeskum til og gerne friske bær
Noter
Du kan tilsætte 2-3 spsk kakaopulver og så kan kagen laves som chokoladekage. Tilsæt også gerne f.eks. æbler, pærer, kirsebær og måske grofthakket chokolade?
Ovne varmer forskelligt, så bagetiden er kun vejledende. Konsistensen skal være lidt klæg/lidt svampet.Mandeltærten kan nydes lun men er også lækker serveret kold. Kagen er fryseegnet.
Mandelkage med sprøde mandler, marcipan og perlesukker – en lækker sukkerbrødskage, der er nem at lave
Heldige mig. Jeg havde marcipan til overs fra julen, så jeg toppede lige kagen med lidt ekstra luksus.
Uhm bagt marcipan på toppen, gjorde kagen ekstra god og smagfuld.
Marcipan kan dog sagtens udelades, hvis du ikke lige har det på lager.
Se lige hvor fin den er. Helt sprød på toppen og med en blød konsistens indeni.
En dejlig nem opskrift på kage af sukkerbrødsdej med smør. En opskrift du sagtens kan eksperimentere med. Prøv f.eks. at tilsætte frugt som æbler, pærer, kirsebær?
Denne kage er en meget nem kage at bage. Den er nem og enkel at lave og du skal bruge ganske få ingredienser.
En god kage grund opskrift, hvor jeg vil tro, at du har alle ingredienserne i dit køkken.
Tjek kagen undervejs, for at se hvornår den er færdig. Det gælder jo faktisk alle kager, da ovne varmer forskelligt. Måske skal bagetiden forlænges/forkortes i din ovn. Hold lidt øje med denne mandeltærte og pas på, at mandlerne ikke bliver for mørke. Tildæk evt. kagen med stanniol undervejs.
Jeg bagte kagen i min lille springform på 18 cm, men du kan også bage den i et tærtefad f.eks. Tilpas evt. bagetiden, hvis du bruger en større form.
Smart at kagen er så lille. Så fristes man jo ikke til at spise ALT for meget kage. 🙂
Mandelkagen er så lille, at du derfor sagtens bage i airfryer, hvis du har sådan én. Læs mere om airfryer og se opskrifter her.
Vi nød mandeltærten eller mandelkagen med flødeskum til, en dejlig stund i sommerhuset i forårssol. En helt perfekt søndag.
Uhm en dejlig kage, der smager skønt både lun og afkølet. Den vil være rigtig fin at servere på et kagebord, men vil også være god som dessertkage.
Prøv også denne nemme mandelkage med nem mandel remonce eller denne mandelkage med karamel. Uhm.
Hvis du er vild med mandler og nødder i kager, så kan du få inspiration til flere lækre opskrifter her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.
