Millionbøf. <3 Uhm i dag får du opskriften på en rigtig god millionbøf med gulerødder, champignon og pølser.
Hverdag og travle menuer, er nu ikke så skidt endda. Dan Turell sagde: “Jeg holder af hverdagen. Mest af alt holder jeg af hverdagen”.
Når hverdagen byder på søde kolleger, gode arbejdsopgaver, en glad familie og en skøn cykeltur? Så er det helt fint.
Ok, det kan godt være at der er ikke er tid til det hele og tid til alt det sjove i timevis. Det kunne være langsommelig mad, krimilæsning, familieture ud i det blå, men pyt. Mindre kan gøre det, på hverdage.
Godt så, at der findes nemme hverdagsretter, for det gør der jo – bloggens nemme opskrifter er alle samlet i kategorien “Mad til de travle“.
Dagens nemme menu blev millionbøf med champignon, pølser og revne gulerødder.
En lidt sundere millionbøf, med grøntsager i. Millionbøffen tog lidt tid at lave, men jeg lavede en KÆMPE portion så der er mad nok til to dage eller flere incl. frokostbøtter.
Mine teenagere ELSKEDE mig for denne tirsdagsservering. Det var helt klart dagens højdepunkt for dem.
Duften fra komfuret sneg sig op af trappen. Døre blev flået op fra værelserne: “Hvad skal vi spise???” “Millionbøf?”……..”FEDT!”:-D
Mine børn elskede dagens millionbøf og der var ingen protester over gulerodsstykkerne.
Faktisk spørger de nu tit om vi ikke skal have salat til, også selvom der er proppet vildt mange grøntsager i retterne.
Mine børn er store nu, men historien var en helt anden da de var mindre. Har du små børn så fortvivl ej. Pludselig vender bøtten 🙂
Snig du gerne gulerødder med i din millionbøf næste gang, det gør alle børns – og voksnes – livret lidt sundere.
Jeg har skrevet om millionbøf før. F.eks om dengang jeg serverede millionbøf som gæstemenu i en 10 liters gryde
Dagens millionbøf fortjener helt klart sin egen opskrift. Den er pimpet op med champignon, gulerødder og pølser – et hit.
6 store gulerødder kunne uden problemer sniges med ind i denne ret. Det gjorde både retten sundere og gav den mere fylde.
Jamen der er jo slet ikke grænser for de grøntsager vi kan putte i en millionbøf? Revet kartoffel, pastinak, selleri eller noget helt fjerde?
Brug endelig gerne din fantasi og dine lagre i grøntsagsskuffen næste gang du laver millionbøf.
Her kommer opskriften på:
Opskrift på millionbøf med gulerødder, champignon og pølser
Ingredienser
- 1 kg. hakket oksekød hakket kalv/svin kan også bruges, svinekød også
- 4 løg finthakkede
- 4 fed hvidløg
- 5-700 gram gulerødder 5-6 store groftrevne. Kan udelades
- 5 oksebouillonterninger hønsebouillon kan også bruges
- 500 gram champignon eller 1-2 glas incl. væde. Kan udelades
- 5 laurbærblade
- 2 liter kogende vand du kan evt. nøjes med mindre
- 500 gram pølser i skiver du kan nøjes med mindre. Kan udelades
- Meljævning
- Salt/peber
- Kulør
Sådan gør du
- Svits oksefars og bouillonterninger.
- Svits revet gulerod, løg og hvidløg med.
- Tilsæt champignon (incl. væde, hvis du bruger champignon fra glas)
- Tilsæt kogende vand.
- Tilsæt laurbærblade
- Lad gryden simre under låg et kvarters tid, gerne længere
- Tilsæt jævning.
- Tilsæt pølser i skiver.
- Tilsæt kulør og smag til med salt/peber.
- Millionbøfgryden skal helst ikke boblekoge efter pølserne er kommet i, men kun simre v. svag varme i 10 minutter ca. (eller til spaghettien er kogt færdig)
- Server gerne kartoffelmos eller fuldkornsspaghetti til.
Noter
Populær kødsovs med hakket oksekød, gulerødder og pølser. Nem og billigt aftensmad – nok til 2 dage.
Hemmeligheden bag en god millionbøf er løg – rigeligt løg, hvidløg og pølser også – hvis man spørger mig.
Du kan sagtens udelade pølser, men den smager rigtigt godt med.
Forbered dig på at blive populær ved middagsbordet – det er en total vindermenu og en ny livret derhjemme måske?
Det er rigtigt nemt at lave millionbøf og det er en god begynderklassiker, hvis du er ny i køkkenet.
Retten er også et hit, hvis du bare en dag vil være særligt populær hos dine børn eller børnebørn.
Millionbøf er også et et hit som skrub-af-mad til mange gæster, og måske også hvis I har inviteret børnehaven eller skoleklassen med hjem?
Sådan laver du millionbøf med pølser – se billederne her:
Det er en billig ret også, og lige nu glæder jeg mig bare over at der er en kæmpe gryde tilbage til imorgen, der blot skal varmes.
Nyd jeres millionbøf med spaghetti eller kartoffelmos til:
Prøv at varme resten af din millionbøf i ovnen med bagt kartoffelmos på toppen – gerne en rest kartoffelmos. Uhm det smager også super godt.
Lav gerne en stor portion og frys ned. Det er dejligt at have nem mad i fryseren, til dage der er særligt travle.
Spring du bare på en portion af dagens millionbøf – jeg er sikker på at den også bliver populær hjemme hos jer 🙂
Jeg kan finde på at komme beluga-linser i. Det er såmænd sjældent, at der er nogen, der opdager, at de er der.
Vi har lige fået millionbøf, super godt. Jeg var barn under krigen, der skulle spares , derfor skar min mor kartofler i skiver og de kogte så helt ud sammen med kødet og jævnede retten. Det gør jeg stadig og det smager rigtig godt. Vi får spejlæg og rødbeder til.