Cookies – her får du en god nem opskrift på cookies med lakrids, nødder og sirup. Lækre lakrids småkager.
Sikke nogle lækre cookies, du skal høre om i dag. Alt godt fra skabe og skuffer, brugte jeg til disse kager.
Jeg er vild med lakrids i kage, så denne gang blev det lakridspulver, jeg brugte i kagerne. Vi havde også en rest hasselnødder og lidt sirup, der jo altid er godt i kage. 
De småkager du skal høre om i dag, lavede jeg i weekenden. Sikke nogle skønne småkager! Min familie var vilde med dem og jeg også selvfølgelig. Sprøde og lækre og med den fineste krydrede smag af sirup og hasselnødder.
Lakridssmagen gav en god smag, men lakrids kan selvfølgelig sagtens også udelades.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Cookies – opskrift med lakrids, nødder & sirup – få opskriften her

Ingredienser
- 50 gram smeltet smør
- 3 æggeblommer
- 130 gram flormelis ca. 2 dl
- 1 tsk. vaniljesukker
- 150 gram hvedemel ca. 2½ dl
- 1 nip salt
- ½ tsk. natron
- 3 tsk. lakridspulver kan udelades
- 3 spsk. sirup almindeligt lys eller mørk sirup kan bruges
- 50 gram hakkede hasselnødder kan udelades erstattes med mandler eller andre nødder
Sådan gør du
- Smelt smør (gøres nemmest i mikrobølgeovnen)
- Rør æggeblommer, flormelis og vaniljesukker i. Tilsæt sirup.
- Bland lakridspulver og natron i melet og tilsæt sammen med salt. Dejen kan røres bare med ske
- Hak hasselnødderne med kniv eller i minihakkerne.
- Rør nødderne i dejen
- Rul små kugler cookies og læg dem på en bageplade med bagepapir. Jeg fik plads til 20 kager pr. bageplade og fik 2 bageplader af denne portion
- Bag cookies'ene ca. 10-12 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagerne er færdige, når de er gyldenbrune. Jo mørkere kagerne er, jo sprødere bliver de. Hold øje med kagerne undervejs.
- Lad kagerne afkøle på en bagerist. De bliver knasende sprøde når de er kolde. Er dine kager for bløde efter afkøling, så kan de bages nogle minutter igen
Noter
Du kan bruge alle slags mandler/nødder til kagerne. Nødder kan også udelades
Cookies'ene kan holde sig minimum 1-2 uger i tætsluttende kagedåse.Er dine cookies for bløde efter afkøling, så kan de bages nogle minutter i ovnen igen.
Sprøde lækre småkager med lakrids, hasselnødder og sirup – nemme og hurtige at lave
Det er bare nogle gode småkager og så er de lynhurtige at lave. Dejen kan røres på få minutter.
Cookies’ene er perfekte at lave, hvis man lige har æggeblommer i overskud.
Det har jeg nogle gange, hvis jeg har lavet marengs. Måske du også mangler en ide til, hvad du kan bruge de overskydende æggehvider til, der bliver til overs fra disse cookies?
Sådan laver du de nemme cookies med lakrids og hasselnødder – se billederne her:
- Lakridspulver ligeså
- …og hasselnødder også
- Hak hasselnødderne groft
- Form små cookies-kugler
Sprøde cookies. Opskriften er en videreudvikling af denne opskrift på cookies med hasselnødder og æggeblommer.
Du kan både bruge lys og mørk sirup til kagerne. Mørk sirup har en lidt ekstra krydret smag, men bare brug den sirup du har.
Opskriften er supernem at gå til, og den kan varieres i det uendelige.
Er du ikke vild med lakrids, så lav gerne en anden variant.
Måske en lækker variant med tranebær og hvid chokolade? Prøv også disse med Marsbar, Nutella cookies, eller hvid chokolade og hasselnødder?
Kan du bedst lide bløde cookies eller foretrækker du dine cookies hårde og sprøde?
Hold øje med dine cookies under bagningen. Jo mørkere kager, jo sprødere bliver de. Hvis du er mest vild med cookies der er bløde i midten, så giv dem bare lidt kortere tid.
Bagetiden afhænger også af cookies’enes størrelse og din ovns bageevne, så hold øje med kagerne undervejs.
Er dine kager for bløde efter afkøling, så kan de sagtens bages i nogle minutter igen.
Mine kager blev sprøde i kanten og lidt seje i midten, lige som jeg bedst lide dem.
Spring du bare en portion af de lækre kager. Jeg er sikker på at du også bliver popuælr derhjemme, hvis du tryller en portion. Måske du skulle prøve dem i weekenden?
Få flere gode opskrifter på cookies, ved at klikke her eller se med her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.
