Chokolade muffins – næsten uden sukker – med appelsinjuice og appelsinglasur. Disse muffins er næsten sukkerfrie – prøv dem hvis du gerne vil bage diabetes venlige kager f.eks.
Ideen til kagerne fik jeg, fordi jeg lige havde en rest appelsinjuice, en rest tykmælk og en rest chokolade chunks.
Igen blev der kreeret en kage efter princippet “smid intet ud, brug hvad du har”.
Vi har spist MANGE kager på den konto. 🙂
Denne gang blev det sunde kager, uden sukker. Det skulle prøves. Kunne det mon lade sig gøre? Der var jo både appelsinjuice og chokolade i, så satsede og prøvede forsøget.
Der er dog lidt appelsinglasur med flormelis på toppen, så helt sukkerfrie er de ikke. Glasuren kan du dog sagtens udelade.
Projektet lykkedes! Det blev nogle lækre muffins, selvom de er lidt mere kompakte i konsistensen og lidt fladere også, men pyt!
Her får du derfor næsten en sukkerfri kage opskrift. Måske du gerne vil bage diabetes venligt? Om disse kager kan bruges, til en sådan diæt, må jeg hellere lade dig om at vurdere.
Chokolade muffins’ene kan sagtens bages med sukker også.
Tilsæt f.eks. 150 gram sukker og dine kager vil blive lidt mere som “almindelige” chokolademuffins. De kan sagtens spises uden sukker også – du bestemmer.
Opskriften er nem og du får den lige her:
Chokolade muffins uden sukker – med appelsin – næsten – sukkerfrie. Med chokoladestykker og appelsinglasur
Ingredienser
Muffins dej:
- 1 dl. tykmælk yoghurt, skyr, kærnemælk, mælk kan også bruges
- 1 æg
- 1½ dl. appelsinjuice kan erstattes med f.eks. kold kaffe eller kakaomælk
- 50 gram smeltet smør
- 225 gram mel
- 2½ spsk kakao
- 2 tsk. instant kaffe kan udelades
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 100 gram grofthakket chokolade. kan udelades
- evt. 150 gram sukker?
Appelsinglasur:
- 50 gram flormelis
- 1-2 spsk. appelsinjuice.
Sådan gør du
- Smelt smørret 30-45 sekunder i mikrobølgeovnen.
- Rør tykmælk med juice, æg og smeltet smør. Dejen kan røres med ske. Er den for fast, så tilsæt et par spsk appelsinjuice ekstra
- Bland de "tørre ingredienser" og rør dem i, sammen med chokoladen.
- Put muffinsdejen i siliconeforme. De kan hænge fast i papirforme, så silicone eller metalforme er bedst. Ellers spray formene med sprayfedt. Fyld formene 2/3.
- Bag dine muffins ca. 15-20 minutter ved 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn). De er færdige, når de er gennembagte
- Rør glasuren (den må ikke blive for tynd). Lad kagerne afkøle før du pynter med glasur.
Noter
Kan bages som en hel kage - fordobl bagetiden i så fald.
Appelsinjuice i dejen kan erstattes med kold kaffe eller kakaomælkChokolademuffins uden sukker i dejen – svampede, lækre og nemme at lave. Med appelsinjuice og tykmælk i dejen.
Disse kager kan laves næsten uden tilsat sukker, hvis du udelader appelsinglasuren. Du må lade det komme an på en prøve, om du synes om dem?
De smager jo ikke helt som muffins med sukker og de får heller ikke helt samme konsistens. De er dog gode alligevel og de vil være et hit som et sødt og lidt sundere mellemmåltid.
Måske til børnefødselsdagen i børnehaven eller?
Sådan laver du chokolade muffins næsten uden sukker – se billederne her:
På næsten ingen tid kan du trylle sådan et fad lækre muffins.
Kan man bage muffins’ene med andet end tykmælk?
Har du ikke tykmælk i køleskabet, så kan du bruge al anden frugtyoghurt, kærnemælk eller mælk også. Smid endelig ikke surmælksprodukter ud, heller ikke selvom de har ramt sidste holdbarhedsdato. De kan sagtens bruges alligevel.
Surmælksprodukter gør kager og al anden bagværk svampet og fugtigt. Ekstra plus i muffins.
En rest appelsinjuice er genialt at bruge i chokolademuffins, da chokolade og appelsin går rigtigt godt i spænd.
Det gav chokoladekagerne lidt kant at tilsætte Nescafe/instant kaffe pulver. Det kan dog fint udelades. Kaffesmagen er kun let diskret.
Appelsinglasuren på toppen var prikken over i’et. Den satte lige lidt sukkertrumf på. Den friske syrlige appelsinsmag var en fin kontrast til chokoladesmagen.
Sådan endte endnu et stopmadspilds-projekt som et kageprojekt og endda ét i den næsten sukkerfrie kategori.
Har du lyst til at lave disse chokolademuffins, så kan du lave dem både med og uden sukker.
Indrømmet. Sukker gør noget ved kager, det ved du vist godt, men disse muffins smagte faktisk overraskende godt uden.
Måske du vil prøve den sukkerfrie version først. Du kan også tilsætte lidt kunstigt sødemiddel f.eks. Perfect Fit, flydende sød eller Sukrin?
Rigtig god fornøjelse med de næsten sukkerfrie chokolademuffins 🙂
Hvis du gerne vil se en anden opskrift på næsten sukkerfrie muffins, så klik her.
Se flere lidt sundere muffins opskrifter ved at klikke her eller se med nedenfor:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hej Gitte
Er der vanille eller vanille sukker ?🤗