Pastafad med hakket kylling og grøntsager, hvor alt bliver færdig i ét og samme fad, er nemt lækkert aftensmad. Alle ingredienser skal bare svitses sammen, også pasta, og gratineres færdigt i ovnen. En ret der passer sig selv i ovnen.
Hakket kylling er ofte billigere at købe og så er det fedtfattigt og svinder ikke under tilberedningen. Jeg elsker retter med hakket kyllingekød!
Sikke et skønt pastafad, du får opskriften på her. En rigtig god nem stop madspildsret, hvor du kan få tømt godt ud i grøntsagsskuffen. 
Vi havde et par porrer, grønne peberfrugter og et halvt glas grøn pesto. Denne pastaret bliver derfor “grøn” og halløj en skøn smag! Du kan dog sagtens bruge andre grøntsager til retten end jeg.
Retter med hakket kyllingekød skal krydres godt og det blev denne ret også. Udover pesto, har jeg også brugt bacon, oregano og en masse peber, salt og bouillon.
Skøn smag og den er lidt i luksus ligaen også. Jeg har nemlig flottet mig og gjort pastaretten ekstra cremet med 2½ dl fløde og 200 gram mozzarella på toppen.
Vil du gerne gøre retten lidt mere fedtfattig, så kan fløde udelades eller ersattes med mælk eller kokosmælk? Ost kan selvfølgelig også udelades.
Du kan bruge al slags pasta til retten. Denne gang brugte jeg små makaroni/suppehorn, for de er nemlig hurtigt tilberedt.
Det er genialt at pastaen kan “koge” færdig i fadet i ovnen. Dette er også forklaringen på at der skal bruges en del væde i retten, for pastaen opsuger det nemlig undervejs.
Jeg elsker mad i fad retter, hvor alle ingredienser giver god smag til hinanden. Selv opvasken går som en leg. 🙂
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her. Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på nemme mad i fad retter.
Pastafad med hakket kylling og grøntsager – nem opskrift
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 100 gram bacon du kan sagtens bruge mere
- 4-500 gram hakket kyllingekød der var 450 gram i min pakke. Hakket oksekød og hakket svinekød kan også bruges.
- 2 løg i tern
- 3 bouillonterninger gerne hønsebouillon.
- 3 fed hvidløg friskpressede
- 2 porrer i skiver (brug også det grønne fra porren)
- 1-2 grønne peberfrugter i tern. Du kan nøjes med 1 - kan erstattes af f.eks. gulerødder i tern?
- 2 spsk oregano kan udelades eller erstattes med andre krydderurter f.eks. basilikum eller rosmarin
- 100 gram pesto kan evt. udelades eller måske erstattes med f.eks. 1 dåse flåede tomater? Jeg brugte grøn pesto
- salt/peber rigeligt. Smag til undervejs. Retter med hakket kylling skal krydres godt
- 500 gram pasta - ukogt pasta al slags kan bruges, jeg brugte makaroni/suppehorn.
- 1 liter kogende vand
- 2½ dl fløde creme fine el. lign. kan også bruges. Kan erstattes med ekstra vand, mælk el. kokosmælk
- 200 gram revet mozzarella kan udelades eller erstattes med anden ost, f.eks. lidt revet parmesanost?
Sådan gør du
- Svits bacon på en pande sammen med bouillonterninger. Jeg brugte min bradepande på 27x34 cm (kan også bruges i ovn. Skræl løg, skær i tern og svits med sammen med hvidløg og skyllede porrer i skiver. Brug evt. lidt olie/smør.
- Tilsæt hakket kyllingekød og krydr godt med salt/peber og oregano. Svits til løg og kød har skiftet farve. Skyl peberfrugterne, skær dem i tern og svits dem med. Hæld pesto ved og "skyl" evt. glasset, ved at ryste det med olie/vand.
- Steg fadet, til kødet har fået god bruning. Du kan nu prøvesmage, om retten er krydret nok. Obs: Kødet skal være godt krydret, da der senere skal tilsættes både pasta, vand og fløde, der vil opsuge smag.
- Vend nu pasta i. Pastaen skal ikke koges først. Vend godt, så alle ingredienserne blandes sammen. Har du ikke plads på panden, så brug et ildfast fad eller lign.
- Hæld kogende vand og fløde ved og vend godt rundt. Steg nu fadet ca. 20-30 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn), eller til pastaen er gennembagt og væden næsten opsuget. Tjek og omrør undervejs. Tildæk gerne fadet med staniol eller låg.
- Drys osten på, når pastaen er færdig og gratinér fadet ca. 10 minutter i ovnen. Jeg brugte makaroni, der er hurtigt kogte, så mit fad skulle kun have ca. 20 minutter før jeg puttede ost på.
- Dit pastafad er færdigt, når osten er blød, gylden og gratineret og pasten gennemkogt.
- Servér gerne et lækkert madbrød eller flutes med hvidløgssmør.
Noter
En nem lækker pastaret i ovnen med porrer, pesto, bacon, fløde og ost – nem mad i fad aftensmad
Sikke en skøn ret! Den var hurtig færdig, fordi jeg brugte de nemme pastahorn/makaroni. Bare tilpas tilberedningstiden, til din pasta er færdig.
Du kan evt. tildække fadet med staniol/låg, så går det lidt hurtigere og så bliver pastaretten lidt mere cremet, når væden ikke så nemt fordamper. Omrør gerne retten undervejs, så ingredienserne blandes godt.
Retten tilberedte jeg i min bradepande, der både kan bruges på komfur og i ovnen.
Har du ikke sådan en bradepande, så kan du sagtens bruge en almindelig pande og så tilberede retten i et ildfast fad i ovnen.
Lækkert pastafad! Håber ikke du bliver helt svedt, når du ser ingredienslisten? Fortvivl ej. Bare brug de grøntsager du har.
Det var en ægte tøm køleskabet ret, hvor jeg fik brugt ud i vores rester. De peberfrugter jeg brugte, var godt runkne. Dem skal du endelig ikke smide ud, for de kan nemlig sagtens bruge i madlavningen.
Tit er de grønne peberfrugter lidt bitre at spise på en ostemad, men i gryderetter og mad fad retter, er de perfekte at bruge. Måske du også har nogle grøntsager, der trænger til at blive brugt, du kan bruge i retten?
Vi spiste et lækkert foccacia brød med tomat til retten og faktisk også gulerodsstave. Skøn ret og faktisk var det også nem aftensmad. Min mand og jeg havde mad til 3 dage, så jeg tænker portionen rækker til 6 personer.
Smart at du kan nøjes med en at lave mad i enkelt bradepande? Mon ikke også retten vil kunne laves i gryde?
Det tænker jeg. Så bliver retten bare ikke bagt/gratineret og du bliver snydt for den smeltede/gratinerede ost på toppen. 🙂
Hvis du vil prøve en anden nem one pan ret med kylling (mad i fad med kylling) så prøv denne.
Prøv også denne pastaret med kylling i ovn, også en lækker ret.
Hvis du gerne vil se flere opskrifter på nemme mad i fad retter, så klik her
Tjek også disse opskrifter på mad i fad retter eller one pot retter med kylling ud her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Den anden aften lavede vi din pastaret med kylling og grønsager, vi brugte kyllingestrimler og kun 250 g suppehorn, det blev bare så godt, vi havde mad til 5 dage af denne portion, fortsæt endelig med den slags opskrifter, vh Susanne