Ristede græskarkerner på pande eller i ovn  – her får du en meget nem opskrift på en sprød snack, du kan lave nemt og hurtigt.

Har du også tit en rest græskarkerner til overs i køkkenskuffen? Så prøv at riste dem med olie og salt – de bliver den lækreste snack!

Ristede græskarkerner - nem opskrift til pande eller ovn

Vi bruger tit græskarkerner som drys på brød, og de smager faktisk bedst, og sprødest, når de bliver ristet enten i ovn eller på pande.

Kernerne smager skønt som topping på brød, boller eller ristet på pande eller i ovn med olie og drysset med salt og evt. krydderi.

Ristede græskarkerner er meget nemme at lave og smager rigtigt godt. De hjemmelavede smager bare bedst og så er de også meget billigere end de ristede græskarkerner, du kan købe.

Ristede græskarkerner på pande eller i ovn - nem opskrift

Du kan også bruge dem som topping på salater, på/i granola til morgenmad, supper, som tilbehør til tapas eller bare som en lækker snack. Tro mig, sådan en skål bliver hurtigt tømt.

Når jeg laver dem herhjemme, får jeg altid lavet for lidt, for de bliver rigtigt hurtigt spist.

Ristede græskarkerner på pande eller i ovn - nem opskrift

Faktisk så smager de saltristede græskarkerner også godt som drys på småkager. Det søde, sprøde og salte giver den bedste smag, også til kager.

Du kan riste græskarkernerne på en varm pande eller i ovnen. Begge dele fungerer godt.

Jeg brugte pande denne gang, men  i opskriften nedenfor får du også tips til hvordan du kan riste dem i ovnen. Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på ristede mandler og kerner.

Ristede græskarkerner – nem opskrift til pande eller ovn

Ristede græskarkerner på pande eller i ovn - nem opskrift
En nem lækker snack
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Ret: Ristede græskarkerner på pande eller i ovn - nem opskrift
Portioner: 100 gram
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 100 gram græskarkerner kan erstattes med f.eks. mandler, nødder/ solsikkekerner
  • 1-2 tsk olie smagsneutral olie f.eks. rapsolie eller solsikkeolie
  • Flagesalt eller fint salt smag til

Sådan gør du

Ristede græskarkerner på pande:

  • Varm en pande op ved middel varme og hæld græskarkernerne på. Rist dem ved middelvarme i 3-5 minutter, til de begynder at knække/poppe og skifte farve. Omrør undervejs og hold øje med de ikke bliver for mørke.
    Ristede græskarkerner på pande eller i ovn - nem opskrift
  • Tilsæt olien og salt og rist dem yderligere nogle minutter. Start med 1 tsk olie.
    Ristede græskarkerner på pande eller i ovn - nem opskrift
  • Omrør tit, så de ikke brænder på.
    Ristede græskarkerner på pande eller i ovn - nem opskrift
  • Læg græskarkernerne på fedtsugende papir. Smag til og drys evt. lidt ekstra salt på.
    Ristede græskarkerner på pande eller i ovn - nem opskrift
  • Afkøl græskarkernerne før du putter dem i en tætsluttende beholder, så holder de sig sprøde længere til. Bliver de for bløde, kan de ristes nogle minutter igen.
    Ristede græskarkerner på pande eller i ovn - nem opskrift

Ristede græskarkerner i ovn:

  • Bland græskarkernerne med olie og salt og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Ristes midt i ovnen v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn) i ca. 10-15 minutter, eller til de er sprøde og ristede. Omrør undervejs
    Ristede græskarkerner på pande eller i ovn - nem opskrift

Noter

Kan også ristes i airfryer, få inspiration i denne opskrift.
Opskrift og fremgangsmåde kan bruges til andre nødder eller kerner, f.eks. mandler eller solsikkekerner
Dryp evt. med lidt honning også, det giver også en rigtig lækker smag.
Kan også krydres med f.eks. chili/cayennepeber, paprika, barbecuekrydderi.
 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Ristede græskarkerner på pande eller i ovn - nem opskrift

Græskarkerner ristet på pande eller i ovn er den lækreste snack – gode som salat topping

Kernerne får en lækker nøddesmag, når de bliver ristede, og så får de også en særlig god sprød konsistens. Du kan faktisk høre dem “poppe” eller “knække”, når du rister dem, ligesom når du laver f.eks. brændte mandler – prøv disse med salt – uhm!.

På nogetiovnen.dk finder du også opskriften på ristede mandler med olie og salt og de smager også super godt. Opskriften kan du også bruge til andre nødder og kerner også, f.eks. solsikkekerner.

Faktisk så kan græskarkernerne også ristes uden olie?  Jeg synes dog de smager bedst og bliver sprødest når de ristes i olie. Bare prøv dig frem.Ristede græskarkerner på pande eller i ovn - nem opskrift

Tips og variationer til opskriften
  • Smag evt. til med krydderier som paprika, eller chili
  • De er også rigtigt lækre med lidt honning på. Bare smag til.
  • Du kan også riste dem i soya? Få inspiration i denne opskrift
  • Rist gerne en større portion og brug dem som topping på yoghurt eller grød
  • Kan også bruges som drys på bagte grøntsager / salater/ bagte rodfrugter.

Ristede græskarkerner på pande eller i ovn - nem opskrift

Rigtig god fornøjelse med de lækre snack græskarkerner. Du bliver vild med dem, er jeg sikker på.

Min mand sagde “Bare lad skålen stå her hos mig”. Det må da vist siges at være den allerbedste anbefaling 🙂

Prøv også disse opskrifter på  ristede mandler / kerner:

1.

Ristede solsikkekerner - nem opskrift på saltede kerner
Saltristede solsikkekerner
Se opskriften her
Ristede solsikkekerner - nem opskrift på saltede kerner

2.

Paprika mandler - ristede salt mandler i mikroovn
Ristede mandler er lækre, og nemme at lave i mikroovn. Prøv dem med paprika
Se opskriften her

3.

Ristede mandler i ovn med salt og krydderi
Lækre ovnristede mandler med salt og krydderi
Se opskriften her
Ristede snack mandler med salt og krydderi

4.

Brændte mandler i ovn - honningristede mandler
Lækre brændte mandler med honning lavet i ovn
Se opskriften her
Honningristede mandler - brændte mandler i ovn

5.

Soyamandler salte mandler med soya opskrift
Sprøde, lækre soyamandler. Mandler med soya ristet i ovn eller på pande
Se opskriften her
Soyamandler salte mandler med soya opskrift

6.

Snack mandler med chili og cayennepeber
Sprøde olieristede mandler med chili, paprika og cayennepeber
Se opskriften her
Snack mandler med chili og cayennepeber

7.

Saltmandler på pande - lækre. Nem opskrift
Sprøde lækre snackmandler
Se opskriften her
Saltmandler på pande - lækre. Nem opskrift

8.

Saltmandler i mikroovn - saltede mandler
Lækre lynhurtige saltmandler i mikroovn
Se opskriften her
Saltmandler i mikroovn - saltede mandler

9.

Saltmandler i airfryer - lækre saltede mandler
Nemme saltede mandler lavet i airfryer
Se opskriften her
Saltmandler i airfryer - nemme saltede mandler

10.

Saltede mandler i ovn - opskrift på saltmandler
Lækre, sprøde saltmandler i ovn
Se opskriften her
Saltede mandler i ovn - opskrift på saltmandler

Ristede græskarkerner på pande eller i ovn - nem opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.