Æblekage med marcipan. Uhm her får du opskriften på den dejligste mazarinkage med æbler.
Heldige mig. Med hele 2 æbletræer i haven, så har vi overflod af den søde frugt.
Er du vimmer, hvor det stimulerer kreativiteten at have 1000 kilo æbler i haven. Alle de nye kager man kan bage. Det gører til mange nye æbleeksperimenter hver eneste sæson.I dag blev der kogt æblemos til æblekage som skal med ud til bedstemor i morgen.
Resten af dagens æblehøst brugte jeg en lækker lækker æblemazarin med masser af smør, mandelstykker og masser af marcipan.
Lutter gode sager! Sådan en kage kan kun blive god. Det er denne dejlige kage, du skal høre om i dag.
Glæd dig! Kagen var rigtig lækker.
Æbletærten vil være et hit på et kagebord, men er også fin som dessert. Prøv den med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum til. Uhm
Her får du den nemme opskrift på smørbagt æblemazarin.
Luksus æblekage med marcipan – få opskriften en nem og lækker æblemazarin hér
Ingredienser
- 150 gram smeltet smør
- 150 gram rørsukker eller almindeligt sukker
- 3 æg
- 250 gram revet marcipan kan udelades
- 100 gram mel
- 1 tsk. bagepulver
- 100 gram mandelstykker grofthakkede eller mandelsplitter/flager. Kan udelades
- 5 æbler skåret i både gerne med skræl. Kan erstattes af anden frugt/andre bær
- Perlesukker til drys. kan erstattes med almindeligt sukker
Sådan gør du
- Smelt smør og bland med sukker.
- Rør smør og sukker godt og tilsæt æg et af gangen. Pisk godt efter hvert æg.Dejen kan fint røres sammen blot med ske eller dejskraber
- Riv marcipanen og bland den i æggeblandingen sammen med mel, bagepulver og mandelstykker.
- Smør dit smukkeste tærtefad og fordel dejen heri. Mit fad målte ca. 28 cm i diameter
- Vask og skær æblerne i smalle både. Er de fine og uden stødmærker, så lad bare æbleskrællen blive på. Stop æblerne ned i dejen i et smukt mønster.
- Drys med perlesukker på toppen.
- Så er kagen klar til ovnen. Bag den ved. 175 grader varmluft i 35-40 minutter nederst i ovnen. Kagen er færdig, når den er sprød, gylden og gennembagt
- Servér gerne kagen med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum til
Noter
Kagen kan også bages som muffins, halvér bagetiden i så fald
FryseegnetÆbletærte med marcipan – den skønneste æblemazarin
Marcipan gør underværker i frugttærter, men har du det ikke på lager, så kan det fint udelades.
Æblekagen kan sagtens bages med al anden frugt og andre bær også. Den vil også kunne bages med pærer.
Stik æblebådene ned i kagen i et smukt mønster.
Så er der lækker kage med æbler. Den smager himmelsk! Man kan tydeligt smage at den består af lutter gode sager. En luksus æblekage!
Nyd kagen med en klat vanilleis, cremefraiche eller en klat flødeskum.
Det er en kage der er så fin og fornem, at den sagtens vil kunne spises som dessert til gæstemiddage f.eks.
Lækkert! Så var det måske alligevel sliddet værd at ordne æbler 😉
Den kage må du prøve. Rigtig god fornøjelse med bageriet til dig 🙂
Har du flere æbler i haven, så klik hér og få mange flere opskrifter med æbler
Få flere gode opskrifter på æblekager her:
1.
3.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hej Gitte
Den må jeg prøve.
Ser så lækker ud.
Bliver skrællen ikke sej når den bliver siddende på?
Hvor mange personer rækker kagen til?
Kh Lene
Hej Gitte Som altid, er jeg stor fan af dine opskrifter – og det er mine kollegaer også… At bage til tyve kollegaer en gang om ugen kræver altid at det er en bradepandekage. Da jeg er på cykel på vej til arbejdet, skal kagen kunne skæres ud og lægges i en kagedåse. Denne gang har jeg en udfordring og har brug for lidt sparring. Jeg har fået leveret lækre æbler fra en kollega, marcipan fra en anden kollega og masser af smør fra en tredje. Alle ønsker sig æblekage. Både som denne mazarin men også som æblecrumble. Det sidste… Læs mere »
Super laekker kage! Den blev slugt i loebet af nul komma fem sidste gang jeg lavede den.:) Tusind tak!!
Hej Gitte
Hvor ser den æbletærte bare lækker ud. Har faktsik været på æblerov idag, så nogle af æblerne skal da bruges på den. ☺
Jeg har prøvet at hente din app (nogetioven med og uden mellenrum) men den kan ikke finde den. ?
Hilsen Mie
Hvor ser de bare lækre ud 🙂
Hvor er den bare fin! Sådan én må jeg også lave en af dagene 🙂