Majsboller. I dag får du opskriften på sprøde og lækre koldhævede boller lavet med majsmel.
Smukke morgenboller i solskin. Ja tak!
Solgule majsboller, der smager skønt. Sprøde, lækre og så er de nemme at lave.
I dag får du opskriften på gode koldhævede boller bagt med majsmel.
Hvis du aldrig har prøvet at bage med majsmel før, så kig med her.
Majsbollerne med majsmel er nemt lavet med en koldhævet dej.
Det er rigtigt smart med en langtidshævet dej, for dejen kan forberedes dagen før bollerne skal laves.
På bagedagen, skal dejen bare lægges på bagepladen med to skeer. Det er SÅ nemt.
Bollerne kan bage imens du er i brusebad. Måske det er derfor de også kaldes brusebadsboller? Så lækkert, at der e rlune boller efter badet. 🙂Dejen kan holde sig 2-3 dage i køleskab, så det er smart at lave en portion dej op til en weekend.
Bare lav de boller I skal bruge hver dag og gem resten.
Nemt og lækkert morgenbrød og hurtigere end at køre til bageren. Bare lige et tip til dig 🙂
Opskriften er rigtig onem og du får den lige her:
Majsboller – få en god opskrift på koldhævede boller med majsmel hér

Ingredienser
- 1 liter koldt vand
- 1 lille klump gær (ca. 5 gram) på størrelse med en lillefingernegl
- 2 tsk. honning
- ½ tsk. salt
- 250 gram majsmel der er ikke gluten i majsmel, så mængden skal helst ikke være større. Kan erstattes med anden meltype
- Supplér med hvedemel - til konsistensen er som tyk havregrød ca. 800-1 kg
- Drys: solsikkekerner, sesamfrø eller græskarkerner
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vand og tilsæt honning og salt.
- Tilsæt majsmel og supplér med hvedemel, til konsistensen er som tyk havregrød. En god test. Røreskeen skal kunne stå af sig selv. Påregn ca. 1 kg eller deromkring, måske lidt mere/mindre
- Tildæk skålen med låg/film/stanniol og sæt den i køleskabet natten over.
- Næste morgen sætter du dejklatter på en bageplade med to spiseskeer.
- Drys gerne lidt sesam, græskarkerner eller solsikkekerner på toppen. Du kan lægge lidt solsikkekerner på bagepapiret, og lægge dejen ovenpå. Så får du sprøde solsikkekerner i bunden af dine boller (ligesom bagerens skagenslapper).
- Bollerne skal bages ved 200 grader temperatur i ca. 20-25 minutter. (225 grader alm. ovn). De er færdige, når de er sprøde, gyldne og lyder hule når du banker dem under bunden.
Noter
Sæt en skål med vand i bunden af ovnen imens du bager. Så hæver dine boller flottere op, og skorpen bliver mere sprød.
Dejen kan holde sig 2-3 dage i køleskabet, så du kan bage friskbagt morgenbrød hver dag i 2-3 dage eller lige til dejen er brugtMajsmel kan erstattes af anden meltype
Bollerne er fryseegnedeSprøde, solgule boller med majsmel – lækre og nemme at lave
Majsmel giver en god smag til brød og så har det den fineste gule farve.Jeg synes at majsboller er sprødere boller end ellers og så får bollerne den fineste solgule farve.
Nyd gerne majsbollerne med en god ost og måske lidt hjemmelavet hindbærsyltetøj?
Prøv dem også gerne med honning, Nutella eller måske den gode hjemmelavede dulce de leche karamel smørepålæg?
Goudaost på majsbollen smager særligt godt og cheddarost også 🙂
Majsbollerne bliver anderledes i konsistensen end almindelige boller.
De er lidt mere kompakte og seje i det, men på den gode måde. Sprøde udenpå og seje i krummen. Helt perfekte boller.
Er spændt på om du er af samme mening? Skriv gerne din kommentar herunde;-)
Majsbollen er serveret og om lidt er kaffen klar.
Solskin på din tallerken håber jeg du selv du kan sørge for? 😉
Få flere gode opskrifter på majsmel og majsgryn hér:
1.

2.

3.

4.

5.

Jo jo, de er afprøvet i et par dage nu med manitobamelet. Men… jeg plejer at bage nogle andre af dine med havregryn og de er bare en tand mere lækre. Tror ikke at jeg er til majsmel…
Mvh Mette
Hej Gitte.
Vil jeg mon kunne bruge manitobamel istedetfor hvedemel? -er bare meget mere vild med manitobamelet
Mvh Mette
Hej, , bollerne slap muffinformen fint. Det er siliconeforme. Havde smurt lidt olie i..jeg skulle nok have brugt mere mel i grunddejen. Det blev tilsat, da bollerne skulle placeres på bageplade. Brugte i øvrigt bagesten til den første portion, og muffinformen til den næste..
Vh Dorte ?
Hej Gitte mit opslag var faktisk ment som et ?.Men da det fremstår som en påstand, måtte det jo afprøves. Man kan godt bruge moffinforme til bollerne. De blev ikke så store, men ser lidt rustikke ud. Jeg er ikke god til at lægge billeder ind., så du må nøjes med mine fakta
Men ellers smager bollerne jo fint.
Hilsen Dorte
Hej Gitte.
Solskinsbollerne står og “gasser” sig i køleskabet. Da dejen jo er ret lind, kan man med fordel
bage bollerne i muffinform, så de holder lidt på formen. Vh Dorte
Bagte disse i dag og selvom jeg har bagt i 25 år er disse majsboller det lækreste jeg endnu har lavet.
Tak for opskriften. Den vil blive brugt flittigt.
Vh. Marianne
Kære Gitte, Det er først for nyligt, at jeg begyndte at følge dig på FB. Min fejl, at det ikke skete tidligere, men heldigvis har du et dejligt stort bagkatalog, jeg kan kaste mig over! De her boller ser skønne ud, og jeg er altid til fals for en ostemad! Desværre er majsmel en af de meget få meltyper, der mangler på hylden. Det kan der heldigvis rådes bod på, selv på en søndag… Jeg er helt klart en ‘på-slump-type’ i køkkenet og pga den fleksible angivelse af melmængden kan jeg godt forstå, at det er svært at svare på,… Læs mere »
Hej Gitte, Jeg er lidt langsom på tasterne….. – men også rigtig mange mange bagte boller siden. For i 2013, august, september eller måske oktober, begynder jeg på dine VIDUNDERLIGE majsboller. Når jeg bager dem, og det er ca hver 2 måned, så bager jeg 3-4 portioner, og vi får rigtig mange boller. Med alt muligt forskelligt ovenpå, og UNDER. Rigtig godt tip fra dig. Opdager lige, at jeg har bagt dem, i næsten 4 hele år. Alle jeg servere dem for, går tæt på i gulvet, jeg er blevet den bedste moster til at bage boller og berømt i… Læs mere »
Har prøvet opskriften, men det bollerne var en stor skuffelse. De var helt kompakte, grænsende til det klæge indeni og smager ikke af noget.
Mvh Maja
Jeg elsker målangivelser så som en go’ håndfuld, et lille drys, 1½ klat smør og måske min favorit: Med fri hånd.
Der er alligevel ikke to vægte der vejer nøjagtigt ens og i sommerlumreregnvejr skaber ingredienserne sig anderledes end ved høj solskin i hård frost. Den selvstående ske er et glimrende pejlemærke, og man får alligevel de bedste resultater ved at gøre sig sine erfaringer.
Slumpmål skal man ikke kimse ad.