Squash med parmesan. Uhm tænk at man kan få squash til at smage så lækkert?
Her får du opskriften på det nemmeste, lækreste tilbehør. Nemlig bagt squash med parmesanost.
Forberedelserne tager få minutter og så klarer ovnen ellers resten af arbejdet. Squash kan også sagtens tilberedes på grillen eller i airfryer – bare spring på.
Mine squash var ret små, så jeg halverede dem bare på langs. Hvis du bruger store squash, så skær dem bare i skiver. Tilberedningstiden varierer meget efter hvor store dine squash skiver er, så opskriften nedenfor er kun vejledende.
Squash med parmesan smager godt som tilbehør til kød eller fisk og fjerkræ selvfølgelig også.
I sig selv smager squash ikke af meget, så det er temmelig genialt at krydre skiverne godt og gratinere med ost – haps en lækkerbisken.
På den måde kan man faktisk få squash til at smage som en lækker snack – ja og det er ikke lyv.
Squash sæsonen er rimeligt lang. Hvis du ikke har squash i haven, så kan man heldigvis købe squash billigt i butikkerne en stor del af året.
HVIS du er så heldig at have squash i haven, så ved du også, at squash er en meget frodig plante.
Den er så gavmild, at det kan være svært at nå at få brugt alle de store squash. Her får du lige en lækker idé fra mig.
Serveret på denne måde, vil I helt sikkert kunne spise MANGE squash! 🙂
Få inspiration til mange flere gode opskrifter med squash nederst i dette indlæg.
Jeg har bare brugt almindelige squash, men jeg er sikker på at du også kan bruge Butternut squash også.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Squash med parmesan – få en god nem opskrift på nemt lækkert tilbehør

Ingredienser
- 3-4 squash størrelsen kan svinge meget
- 25-50 gram parmesanost mængden afhænger af hvor store dine squash er. Brug helst friskrevet parmesanost. Anden ost kan bruges - ost kan også udelades
- olie raps- eller solsikkeolie
- salt/hvidløgspeber
Sådan gør du
- Vask og skyl squash'ene. Skær evt. mærker fra
- Halvér squash'en eller skær dem i skiver. Læg dem i en bradepande. Pens med olie og drys med salt og hvidløgspeber
- Riv parmesanost og fordel på squashskiverne. Mængden af ost, du skal bruge, afhænger af hvor store squash du bruger.
- Gratinér / bag squash skiverne ca. 20 minutter v. 175 grader varmluft, eller til de er møre og osten gyldenbrun. Tilberedningstiden afhænger af hvor store squash du bruger. Squash'en kan også tilberedes i airfryer (ca. 10-15 minutter) eller på grill v. indirekte varme (gerne tilbered i et fad)
- Servér den bagte squash lun. Det smager skønt som tilbehør til kød, fjerkræ eller fisk. Kan også nydes som de er, som snack
Noter
Ovnbagt squash med ost – gratineret ost med den bedste smag. Smager skønt som tilbehør – også til grill
Squash tilberedt på denne måde, smager skønt. Du kan lave dem både i ovnen, på grillen eller i airfryer.
Har du alligevel ovnen eller grillen i gang, er det oplagt at tilberede squash’en her. Du kan også stege squash på panden eller i din airfryer.
De gratinerede squash med parmesan smagte så godt, at jeg næsten kunne spise hele fadet selv. Ja vildt nok.
En sund servering, så ikke det værste at “frådse” i. 🙂
Bagte squash med ost – også en lækker ret til en kødfri dag.
Squash’ene kan bages med og uden ost. De kan nydes som de er eller serveres som tilbehør.
Squash’ene kan også nydes som hovedret. Prøv at udhule dem og blande en fars med squashfyldet og gratinér med parmesanost på toppen. Uhm.
Sådan nogle glæder jeg mig til at prøve at lave engang.
Jeg brugte en friskrevet parmesanost til mine squash – og frisk parmesan er altså bare bedst at bruge. Det smager så meget bedre end den færdigrevne i pulverform.Køb gerne et helt stykke parmesanost i stedet for. Sådan en ost er drøj i brug og du kan bruge den til så mange lækkerier.
Prøv parmesan ost på salater eller gratineret på lækre ovnretter. Prøv f.eks. også disse lækre parmesan chips?

Rigtig god fornøjelse med dine bagte squash med parmesan ost. De var en succes i min familie og jeg er sikker på at I også bliver vilde med dem hjemme hos jer.
Få inspiration til at flere lækre opskrifter med squash her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
