Gratinerede ostebrød med parmaskinke og rød pesto

  • Gratinerede ostebrød med parmaskinke og rød pesto


Gratinerede ostebrød med parmaskinke og rød pesto
Er du også vild med gratinerede ostebrød? Åh det er jeg! 🙂

Vi spiser dem i alle afskygninger og ofte når vi har brød på lager, der trænger til at blive brugt. Ostebrød er et totalt godt stop madspilds-initativ og man bemærker slet ikke, hvis man bruger daggammelt brød. Så bliver en tør humpel jo pludselig tryllet om til en virkelig lækkerbisken?

I dag var en heldig dag, for der havde vi både en rest brød, en rest rød pesto og en rest parmaskinke. Det blev helt fortryllende ostebrød, som faktisk næsten kunne gøre det ud for et fuldt måltid. Gratinerede ostebrød med parmaskinke og rød pestoVi spiste ostebrødene til hotwings og coleslaw (opskriften skal du nok få), men brødene vil passe godt som tilbehør til alt. De vil også være fine at servere som en særligt lækker frokostservering måske?

Har du ikke en brødrest, så køb gerne et godt groft flute, ciabatta eller måske et foccacia-brød?
Parma- eller serranoskinke er så lækkert at bruge på brødene, men en skive alm. skinke eller kalkunbacon vil sikkert også fint gå an?

Vi havde et par boller til overs fra morgenens portion koldthævede boller, som vi bager hver morgen (både til hverdag og i ferier). Det er SÅ nemt og derfor er der friskbagt brød på matriklen hver dag, perfekt til både morgenmad og frokostboller. Opskriften kan du finde lige her  Vi får som regel spist op hver dag, men nogle gange er der brød til overs, og så kunne der f.eks. vanke gratinerede ostebrød til aften. 🙂

Brødene kan fint laves, også selvom du ikke har koldthævede boller på lager. Alt slags brød vil kunne bruges.

Jeg iler med at bringe dig opskriften på de lækre gratinerede ostebrød. Du får den lige her:

Gratinerede ostebrød med parmaskinke og rød pesto
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Gratinerede ostebrød med parmaskinke og rød pesto
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 4 brød
Det skal du bruge:
  • 2 store boller eller ciabattabrød, flute, foccacia, franskbrød ell. lign. - brug gerne groft brød og gerne en brødrest
  • 4 spsk rød pesto (grøn pesto er også fint)
  • Osteskiver eller revet ost (jeg brugte fuldfed havarti, men mozzarella, cheddar eller en god danbo, vil også være fin at bruge)
  • 4 skiver god skinke f.eks. serrano- eller parmaskinke
Sådan gør du:
  1. Bruger du en brødrest, så væd brødet godt (hold det kort under vandhanen)
  2. Halvér bollerne
  3. Smør med rød pesto
  4. Fordel ost på brødene
  5. Læg en skive parma- eller serranoskinke på toppen.
  6. Gratinér brødene i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 10 minutter.
  7. Brødene er færdige, når osten er gylden og skinken sprødstegt.

Gratinerede ostebrød med parmaskinke og rød pestoHar du ikke lige serranokinke på lager, så kan brødene fint laves med alm. skinke, pepperoni eller et par skiver hamburgerryg måske? De vil også kunne laves med ost alene? Har du heller ikke nogen pesto, så kan det også sagtens udelades. Brug bare hvad du har på lager til brødene. Du vil sikkert også kunne peppe brødene op med et par skiver peberfrugt, tomatskiver eller hvad du nu ellers kan finde på?

Vi spiste brødene i dag i stedet for kartoffeltilbehør til aftenens menu og det er ikke lyv, når jeg fortæller dig, at brødene kun tager 5 minutter at forberede. Geniale brød, der smager godt og som samtidigt giver den allerbedste Stop-madspilds-samvittighed. Gratinerede ostebrød med parmaskinke og rød pestoEn lækker lille brødhaps, der også snildt vil kunne gøre det ud for lækre madbrød til en buffet, til studentergildet, til familiefesten eller måske bare til en aftenøl?

Kombinationen af smeltet ost og god skinke er fænomenal og den røde pesto er lige prikken over i’et.

Anbefalelsesværdige brød. Måske du lige skulle tjekke dit brødskab i køkkenet? Måske der gemmer sig en brødrest? 🙂
Gratinerede ostebrød med parmaskinke og rød pesto

Mere inspiration

Læg en kommentar