Lækker banankage i bradepande – med chokolade og havregryn

 • Banankage i bradepande med havregryn og chokolade

Banankage i bradepande med havregryn og chokoladeAltså hvor det STRENGT at skulle bage en banankage og så ikke engang må spise den! Synes du ikke det er urimeligt uretfærdigt?

Nå men måske er det måske meget godt, for hvis familien havde haft en HEL banankage stående fristende og himmelsk duftende på stuebordet, så ville det gå HELT galt for vægtkurverne her i huset.

I forvejen er vi dagligt udsat for rigeligt med kaloriefristelser, så indimellem må vi sige nej. Bare engang imellem. Måske var det meget godt, at kagen kun var en “nok se ikke røre?” 😉

Hvorfor må vi så ikke spise kagen?

Manden skal have den med til beboerforeningens bankospil i byens forsamlingshus i morgen. Der bliver fuld hus. Ja da, jeg bager da gerne en kage!

Jeg siger jo ofte glad og gerne JA til at bage. Elsker jo at have en bage-anledning og godt at vi “slipper” for at spise al kagen selv, bare engang imellem. (nej jeg mener det, men altså NOGET af kagen vil jeg jo gerne spise?).

Banankage i bradepande med havregryn og chokolade

HOV – hvem har spist af kagen??

Jeg sprang på bageopgaven, men orienterede gemalen om, at betingelsen var at familien, og jer på bloggen, fik en syns-smagsprøve. Altså mangler der nu 1 stk. kage i bradepanden!

Piece of cake! Det må manden altså forklare sig ud af til det bankospil. Det bliver da ikke så svært? Det nemmeste er jo bare at sige at han har prøvesmagt kagen selv, ikke? 😉 Rimeligt af bageren at stille betingelser, synes du ikke?

Banankage i bradepande med havregryn og chokolade

Et lille listigt prøvesmagestykke

Det blev en rigtigt lækker saftig banankage i bradepande. Der var rigeligt chokolade i, jeg fik brugt familiens 5 meget brune bananer og så var der ekstra “bid” i kagen, da jeg tilsatte lidt havregryn. En god idé! 🙂 Det blev en kæmpestor kage i bradepande, og der er kage nok til mange (man opdager NÆSTEN slet ikke at nogen har prøvesmagt et stykke, vel? *uskyldigfløjten* 😉

Kagen er NEM og hurtig at bage og her kommer:

DSC_0519

Lækker chokolade hakkes groft

Opskriften på banankage i bradepande – med chokolade og havregryn: 

Lækker banankage i bradepande - med chokolade og havregryn
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækker banankage i bradepande - med chokolade og havregryn
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 30-40 pers.
Det skal du bruge:
 • 250 gram smeltet smør
 • 450 gram sukker
 • 5 æg
 • 5-6 brune bananer
 • 2 spsk. vaniljesukker
 • 500 gram mel
 • 2 tsk. natron
 • ½ tsk. salt
 • 50 gram havregryn
 • 1½ dl. mælk eller tykmælk/kærnemælk
 • 200 gram grofthakket chokolade
Sådan gør du:
 1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
 2. Pisk æg, sukker og vanilje til en luftig æggesnaps. Brug elpisker eller køkkenmaskine.
 3. Tilsæt smeltet smør og mælk/tykmælk
 4. Bland mel med natron og tilsæt. Tilsæt havregryn
 5. Mos bananerne og hak chokoladen groft. Vend bananer og chokolade i dejen.
 6. Smør ovnens store bradepande og tilsæt dejen heri.
 7. Bag banankagen 35-40 minutter v. 150 grader varmluft.
 8. Kig til kagen efter 30 minutter. Tjek med gaffel/stikkepinds-tricket om kagen er færdigbagt.
 9. Kagen kan nydes straks
 10. Kagen er fryseegnet.

 

 

Banankage i bradepande med havregryn og chokolade

Her ser du kage-bage-processen fra start til slut:

Kagen er perfekt at lave hvis du skal bage en hurtig kage til mange. Måske du har lovet kollegerne kage? Måske dine børn sent fortæller at de skal have kage med til klassens time i morgen? Måske DU også skal bage til beboerforeningens bankospil?

Mon det lykkes dig at snige et smagsprøve-stykke op før man kan vriste kagen fra dig? 🙂Banankage i bradepande med havregryn og chokolade

Interessant banankage!

Jeg har ikke prøvet at putte havregryn i før, men det er bestemt ikke sidste gang. Havregrynene gav “bid”.

Jeg har for vane at bage den samme banankage hver gang og det er denne opskrift jeg bruger. Den er også god, men der skal fornyelse til indimellem jo. 🙂 Derfor har jeg også dristet mig ud i diverse banankage-eksperimenter. F.eks. har jeg bagt en bananbrownie, med en MASSE bananer i, den blev lækker, klæg og konfektagtig.

Bananhittet på bloggen er dog uden tvivl disse bananmuffins – de er svampede og fedtreducerede og bestemt også i vinderkategorien. Forstår godt opskriften er blevet populær.

Der er altså rigeligt med banan-kage-udfordringer til dig bloggen. Hvilken én springer du mon på? 🙂

P.S.: Møder du op til bankospil i byen kan kagen købes for ingen penge! 🙂

Mere inspiration

24 Kommentarer

 1. jette jeamo 15. oktober 2015 af 10:50- Svar

  Hej gitte.
  Jo du kan tro, at den blev god, jeg lavede en chokolade glasur og puttede på.
  200g chokolade
  100g smør
  4spsk. Sirup
  som blev smeltet sammen i en gryde.
  Det blev super godt.
  Men mens den var i ovnen, kom datteren og sagde at hun tog hjem til sin far, og så var vi kun to til at spise kage.
  så det er lige som om at der stort set næsten en hel bradepande tilbage.
  Så om lidt kommer svigerfar og så må han få noget banankage. 😉

  • Gitte Hansen 15. oktober 2015 af 12:17- Svar

   Hej Jette
   Uhm hvor lyder det lækkert. Det er da lige før du skal invitere naboerne på kage 😉 Mon ikke den kan fryses? Det er jo en kæmpe kage for 2 mand. Du behøver vist ikke mad resten af dagen 🙂
   Dejligt kagen blev god og tusind tak for din tilbagemelding
   Mange hilsner
   Gitte

 2. jette jeamo 14. oktober 2015 af 11:26- Svar

  Hej Gitte.
  Super gode opskrifter på lækkerier, har efter hånden brugt flere af dine opskrifter.
  Og lige nu har jeg lige bagt din banankage med chokolade og havregryn.
  Men jeg har lige et spørgsmål.?
  hvordan opbevar du dine kager?
  køleskab eller køkkenbordet.
  i pose eller bare stanniol over.
  Hilsen Jette

  • Gitte Hansen 14. oktober 2015 af 20:34- Svar

   Hej Jette
   Tak for din søde hilsen og dejligt du har lyst til at bruge løs af opskrifterne. Håber din banankage blev god? Det er jeg sikker på.
   Jeg opbevarer mine kager tildækket med stanniol og i plastpose, hvis den altså ikke lige bliver spist med det samme. Det sker nogen gange jo 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 3. Agnes 30. juli 2015 af 21:50- Svar

  virkelig god opskrift. Undlader man bananerne kan opskriften bruges som “grundopskrift” den er bla. god med rabarber

  • Gitte Hansen 31. juli 2015 af 23:28- Svar

   Hej Agnes
   Ej, det var da en virkelig god idé, tusind tak for det tip, til glæde for mig og andre der læser med her.
   Rigtig god weekend til dig
   Mange hilsner
   Gitte

 4. Mette Schmidt 15. juli 2015 af 15:11- Svar

  Hej. Var i super Brugsen ,så at de havde en pose bananer til 5kr,såden smuttede i kurven. Så nu er den kommen i ovnen…… Har brugt din opskrift,men brugt glutenfri mel og havregryn. Sukkeret er byttet ud med 150 Gr kokosukker, har aldrig prøvet det. Jeg haren dejlig svigerdøtter der arbjede på Urtekram,så kommer men en del glutenfri produkter jeg skal prøve. Vh. Mette

  • Gitte Hansen 15. juli 2015 af 16:46- Svar

   Spændende Mette, det skal da nok blive rigtigt godt. Rigtig god fornøjelse og velbekomme med kagen. 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 5. Ane Risager Nørlund 20. maj 2015 af 10:25- Svar

  Hej Gitte
  Det lyder lige som en banankage efter min smag! Må jeg bede om målene på din bradepande? Jeg synes, det er vigtigt, at kagen får den rigtige tykkelse – det er så trist at ende med en tør bradepande-pandekage. 😉
  Mvh. Ane

  • Gitte Hansen 20. maj 2015 af 21:28- Svar

   Hej Ane

   Dejligt du har lyst til at springe ud i kageprojektet.
   Det er ovnens bradepande jeg har brugt – hvis jeg skriver bradepande, så kan du være sikker på, at det er ovnens bradepande jeg mener 🙂
   Rigtig god fornøjelse
   Mange hilsner
   Gitte

 6. Susan 28. april 2015 af 18:54- Svar

  Kagen smagte fantastisk, og vi ærgrede os begge over jeg havde bagt så lidt (dvs. der kun var til 2 dage – ca. 12 stk. 😉 )
  Ja jeg kan jo ikke lave en kage eller mad uden at modificere på opskriften, en skavank jeg har.

  Jeg var dog ret tro mod din opskrift, i forhold til hvad jeg plejer, så det var vel egentlig kun smørret jeg ikke gad smelte, men blendede til ukendelighed, og lagde bananerne ned med, og blendede igen. Jeg havde kun ganske lidt chokobidder i dejen, men til gengæld mørk og hvid choko som glasur. Nåhja og så smed jeg lidt hakkede mandler med i, så jeg kunne føle mig lidt mere sund når jeg spiste den hæhæ. Havde også havregryn i.

  Så vi takker for den berigelse af 2 kagedage 🙂

  • Gitte Hansen 28. april 2015 af 20:28- Svar

   Hej Susan

   Lyder jo komplet fantastisk – sikke da kreativ du var, og supergode ideer du fik der. Tusind tak for din tilbagemelding, det glæder mig meget at du/I synes om kagen.
   God fornøjelse med kagebagerierne fortsat – og håber du har fået lyst til at blive “hængende” her på bloggen 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 7. Susan 23. april 2015 af 16:34- Svar

  Den laver jeg i aften, i en mindre portion 🙂
  Btw… jeg ville nok bare hælde en smule af dejen i en ramakin eller cupcake form, så jeg kunne smage, og stadig holde kagen hel/intakt. Det er muligt jeg ville blive nødt til at bage den lille for sig selv, enten før eller efter den store kage.

  • Gitte Hansen 23. april 2015 af 22:30- Svar

   Hej Susan
   Lyder lækkert og god ide at lave en lille kage ved siden af, hvorfor har jeg dog aldrig tænkt på det? Supergod ide. Håber du blev tilfreds med kagen.
   Mange hilsner
   Gitte

 8. Bente 3. marts 2015 af 16:13- Svar

  Hej Gitte

  Lækker banan kage…..kan du skrive væsken: mælken og evt. Havregryn ind i “Sådan laver du….” Ellers er man tilbøjelig til at glemme dem 🙂

  • Gitte Hansen 3. marts 2015 af 21:00- Svar

   Hej Bente
   Ups ja sikke da en svipser! Det er da vist gået for stærkt med den opskrift. Tusind tak fordi du var vågen og vaks. Jeg har nu rettet opskriften til. Tusind tak og rigtig god fornøjelse med kagen. Den blive rigtig lækker. Håber ikke nogen har lavet kage-flop i køkkenet for du jeg havde lavet et par svipsere. Skaden skulle der være rettet op på nu. 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 9. Maja Emcken Bengtsson 11. november 2014 af 21:27- Svar

  Hej Gitte
  Jeg tænker at det nok skal gå på søndag ☺
  Jeg gav mig i stedet i kast med din chokoladekage med mozarella . Jeg havde en liter vanilleyoghurt og så var jeg i gang. Kom hvide chokoladeknapper i glasuren . Det har en god virkning. Den er helt marmoreret nu. Jeg håber at den kan holde sig frisk selvom den står ude hele natten for at køle af. Måske holder glasuren lidt på fugtigheden.
  Fortsat god aften
  Maja

  • Gitte Hansen 12. november 2014 af 20:44- Svar

   Hej Maja
   Hvor er du da supergod! Det var da genialt at tilsætte de hvide chokoladeknapper til glasuren. Din kage er da sikkert blevet den smukkeste kage! Hvis du vil dele et billede med os kan du gøre det på Facebooksiden https://www.facebook.com/Nogetiovnen Den kunne da være spændende at se 🙂
   Jeg håber du er tilfreds med kagen og min erfaring siger mig, at kagen næsten er endnu bedre og mere saftig dagen efter? Dejligt med en hilsen fra dig igen 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 10. Maja Emcken Bengtsson 11. november 2014 af 18:31- Svar

  Jeg venter og venter og venter… jeg er nemlig ikke en af dem der har brune bananer i store mængder. Fik ikke bagt i weekenden, da der kom en masse andet i vejen, men fik dog købt bananerne… Men tror du at de vil modne?? Jeg kunne kun få nogle temmelig grønne bananer og ventetiden er da ikke til holde ud!!!! De ligger nu på køkkenbordet, ved siden af tomater og andet der burde modne dem, men lige lidt hjælper det…. Det ender nok med, at den først blive bagt i den kommende weekend. Nå hvad…. knægten skal til udendørs fodboldturnering på søndag – måske der er god afsætning efter tre kampe?!?

  • Gitte Hansen 11. november 2014 af 21:12- Svar

   Hej Maja

   Det var ski da pudsigt. Her i huset synes jeg bananerne bliver brune bare man vender ryggen til 😉 Du kan altså sagtens bruge almindeligt gule bananer også, men de brune er jo klart mere sødmefulde. Jeg er sikker på at du kan få kagen afsat på søndag -uden tvivl 🙂
   Rigtig god fornøjelse med banankagen
   Mange hilsner
   Gitte

 11. Kathrine 6. november 2014 af 13:57- Svar

  Opskriften ligner utrolig meget en opskrift min mor har fået fra den unge pige, som passede mig og mine brødre (da vi var små 😉 )
  Min mand er også helt vild med den.
  Jeg sørger altid for at sigte mel og hævemiddel til kager, så synes jeg de bliver lidt lettere i det.

  • Gitte Hansen 7. november 2014 af 21:38- Svar

   Hej Kathrine
   Ja en klassisk banankage går man ikke fejl af. Det glæder mig du synes om den. God ide at sigte mel og hævemiddel. Jeg er jo nogle gange lidt “hurtig” i køkkenet, men du har ret, det er bestemt en fordel at sigte melet i. Tak for det gode fif – det er hermed bragt videre 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 12. tina nymann 3. november 2014 af 11:58- Svar

  Tror jeg slår mig på kagebagning fra nu af:-)
  Forsøgte mig med at bage nogle Ciabattaflutesi weekenden efter en opskrift fra femina, som var ret kompliceret.
  Ved ikke om det var gæren eller om jeg rodede for meget med dejen, men I hvert fald blev de kun halvt så store som beregnet:-)
  Men smagte fantastisk…..

  • Gitte Hansen 3. november 2014 af 19:41- Svar

   Hej Tina
   Op på hesten igen. Alt kan gå galt med gærdeje, men som regel går det jo godt og det gør det jo sikkert også næste gang 🙂 Måske din mælk/vand har været for varm? Måske der kom lidt for lidt mel i, måske noget gik galt i hævningen?
   Men altså op på hesten igen og godt at smagen var god
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar