Nemme roulader med æblemos og hindbærsyltetøj

  • Nemme roulader med æblemos og syltetøj

Nemme roulader med æblemos og syltetøjPå jagt efter en lækker, lynhurtig kage til kaffen?

Prøv lækre roulader – så nemme at lave og der er kage på ingen tid. Kage til den hurtige lækkersult, til uventede kaffegæster, til et hurtigt fødselsdagsbord? Som overraskelse til kaffen en hverdagseftermiddag?

I dagens to roulader har jeg brugt en portion æblemos/æblemarmelade, der havde gemt sig i fryseren og et glas sukkerfrit hindbærsyltetøj.

DSC_0372

Hindbærsyltetøj – specialimporteret fra Norge

Fyldet i roulade kan varieres i det uendelige. Brug gerne det du har på lager. Pisk gerne flødeskum og bland med mosede friske bær eller bananskiver, burg nutellaflødeskum, hjemmelavet rabarbersyltetøj, eller bag en lækker chokoladeroulade med smørcreme? Åh der er så mange mulige rouladelækkerier <3Nemme roulader med æblemos og syltetøjHer kommer den nemme opskrift på roulade. Jeg bagte dobbeltportion, men du kan måske fint nøjes med en enkelt? Fyldet bestemmer du selv 🙂

Nemme roulader med æblemos og hindbærsyltetøj
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Nemme roulader med æblemos og hindbærsyltetøj
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 1 roulade
Det skal du bruge:
  • 3 æg
  • 150 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 30 gram kartoffelmel
  • 90 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • Fyld: 2-3 dl æblemos eller syltetøj.
  • Drys: Sukker og evt. finthakkede hasselnøddeflager
  • Tilbehør: Flødeskum
Sådan gør du:
  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende.
  2. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og vend det forsigtigt i dejen med en dejskraber. Vend kun til der ikke er klumper i dejen længere.
  3. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  4. Lav en "form" af bagepapir ved at bukke enderne lidt op, så der bliver en lille kant
  5. Fordel dejen herpå på en dejskraber. Sørg for at dejen bliver godt fordelt. Smør den helt ud til kanterne
  6. Bag rouladebunden ca. 10 minutter v. 175 grader varmluft. Bunden skal være let gylden og have lidt sprøde kanter for at være færdigbagt.
  7. Gør et stykke bagepapir klar på køkkenbordet og drys sukker og evt. hakkede hasselnøddeflager på.
  8. Når rouladebunden er færdig vendes den straks ud på sukkerpapiret, (kagesiden nederst)
  9. Træk forsigtigt bagepapiret af. Hvis det ikke vil slippe, så vrid en klud med lidt vand og tør den henover bagepapiret
  10. Smør straks fyldet på rouladebunden. Sørg for at der kommer fyld helt ud til kanterne
  11. Rul rouladen ved at bruge bagepapiret til at trille den rundt med. Sørg så vidt muligt for at sammenføjningen kommer nederst.
  12. Pak rouladen ind i bagepapiret og lad den gerne trække et par timer. Rouladen smager allerbedst dagen efter, men kan også fint nydes efter et kvarter.
  13. Servér gerne friskpisket flødeskum til.
  14. Du kan også dekorere hele rouladen med flødeskum, men jeg foretrækker udgaven hvor man selv kan få lov til at bestemme mængden.
  15. Servér

Nemme roulader med æblemos og syltetøj

Synes du rouladerulleprocessen lyder kompliceret? Det er den slet ikke. Det er trillende let og du skal bare lige have prøvet det første gang.

En-to-roulade-vupti <3

Det passer altså. Når du bager roulade er der kage på en halv time alt incl. Det er en lækker kage og en fedtfattig kage ovenikøbet. Der er ikke fedtstof i dejen og hvis du bruger kalorielet syltetøj, kan du faktisk spise et stykke uden at få den sorteste samvittighed. Springer du flødeskummet over,  ser det endnu bedre ud i kalorieregnskabet 🙂

Rouladerne vakte jubel som lørdagskage i min familie, men de vil uden tvivl også være en succes som søndags- mandags- tirsdags- og onsdagskage?

Alle elskede rouladerne, selv min mand der normalt slet ikke er store-kage-spiser. Han bad mig skrive til dig, at han var vild med dagens kage. Det ville han godt have ført “til bogs”. 🙂

Han var vild med begge roulader og topscoreren i familien var vist hindbærrouladen, tæt forfulgt af æblerouladen.

Rigtig god roulade-fornøjelse til dig. Håber du har en rigtig god weekend 🙂
Nemme roulader med æblemos og syltetøj

Mere inspiration

Læg en kommentar