Roulade med æblemos. Uhm her får du opskriften på en lækker æbleroulade med æblefyld.
På jagt efter en lækker, lynhurtig kage til kaffen?
Prøv lækre roulader – så nemme at lave og du kan servere kage på ingen tid.
Kage til den hurtige lækkersult, til uventede kaffegæster, til et hurtigt fødselsdagsbord? Som overraskelse til kaffen en hverdagseftermiddag?
I dagens roulade har jeg brugt en portion æblemos. En fedtfattige roulade faktisk – men den smager nu godt med flødeskum til. 🙂
Hvorfor bruge kartoffelmel i roulade og lagkagebunde?
Rouladen er bagt med kartoffelmel. Det giver en særlig sprødhed til roulader og det gør rouladebunden ekstra luftig. En roulade bliver også blødere, så den bliver nemmere at rulle.
Kan kartoffelmel erstattes med hvedemel?
Jeps. Har du ikke kartoffelmel på lager, så kan det sagtens erstattes med hvedemel.
Fyldet i roulade kan varieres i det uendelige. Brug gerne det du har på lager.
Pisk gerne flødeskum og bland med syltetøj, mosede friske bær eller bananskiver. Uhm denne jordbærroulade er bare skøn.
Brug f.eks. også brug nutellaflødeskum, hjemmelavet rabarbersyltetøj, eller bag en lækker chokoladeroulade med smørcreme?
Åh man kan fylde så mange lækre ting i en roulade. De smager godt med mange slags fyld.
Få inspiration til flere roulade opskrifter nederst i dette indlæg. Fyldet bestemmer du selv, men æblemos/æblekompot er lækkert i roulade.
Her kommer den nemme opskrift på roulade.
Roulade med æblemos & kartoffelmel – få en god nem og fedtfattig opskrift her
Ingredienser
- 3 æg
- 150 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 30 gram kartoffelmel kan erstattes med hvedemel
- 90 gram hvedemel kan erstattes med kartoffelmel
- 1 tsk bagepulver
- Fyld: 2-3 dl æblemos, kompot eller syltetøj. kan erstattes med syltetøj/marmelade eller andet fyld
- Drys: Sukker og evt. finthakkede hasselnøddeflager
- Tilbehør: Flødeskum
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende.
- Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og vend det forsigtigt i dejen med en dejskraber. Vend kun til der ikke er klumper i dejen længere.
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
- Beklæd en bageplade med bagepapir. Fordel dejen herpå på en dejskraber. Sørg for at dejen bliver godt fordelt. Smør den helt ud til kanterne
- Bag rouladebunden ca. 8-10 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Bunden skal være let gylden og have lidt sprøde kanter for at være færdigbagt.
- Gør et stykke bagepapir klar på køkkenbordet og drys sukker og evt. hakkede hasselnøddeflager på.
- Når rouladebunden er færdig vendes den straks ud på sukkerpapiret, (kagesiden nederst)
- Træk forsigtigt bagepapiret af. Hvis det ikke vil slippe, så vrid en klud med lidt vand og tør den henover bagepapiret først.
- Smør straks fyldet på rouladebunden. Sørg for at der kommer fyld helt ud til kanterne
- Rul rouladen ved at bruge bagepapiret til at trille den rundt med. Rul på den lange led og læg rouladen med sammenføjningen nederst.
- Pak rouladen ind i bagepapiret og lad den gerne trække et par timer. Rouladen smager allerbedst dagen efter, men kan også fint nydes efter et kvarter.
- Servér gerne friskpisket flødeskum til. Du kan også pynte rouladen med flødeskum
Noter
En rouladebund med kartoffelmel bliver ekstra sprød og luftig – den nemmeste kage. Fedtfattig og hurtig at lave
Synes du rouladerulleprocessen lyder kompliceret? Det er den slet ikke. Det er meget nemt og du skal bare lige have prøvet det første gang.
Du følger bare de få enkle trin ovenfor.
Sådan laver du roulade – se billederne her:
En-to-roulade-vupti! Det passer altså. Når du bager roulade er der kage på en halv time alt incl.
Det er en lækker kage og en fedtfattig kage ovenikøbet.
Der er ikke fedtstof i dejen og hvis du bruger kalorielet syltetøj, kan du faktisk spise et stykke uden at få mange kalorier indenbords.
Springer du flødeskummet over, ser det endnu bedre ud i kalorieregnskabet 🙂
Rouladerne vakte jubel som lørdagskage i min familie. De vil uden tvivl også være en succes som søndags- mandags- tirsdags- og onsdagskage?
Alle elskede rouladerne, selv min mand der normalt slet ikke er store-kage-spiser.
Han bad mig skrive på bloggen, at han var vild med dagens kage. Anbefalingen er hermed givet videre til dig.
Rigtig god fornøjelse med rouladen til dig. Jeg håber – og tror – også at den vil blive et hit hjemme hos dig.
Få flere roulade opskrifter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.