Grillspyd med oksekød og grøntsager. Her får du opskriften på lækre spyd med oksekød, du kan lave på grill.
Som sommeren elsker vi at grille, især når vejret er godt. Grillmad er bare det lækreste sommermad.
Før vi fik gasgrill, grillede vi ikke meget, men det gør vi nu. Det er bare at trykke på knappen. Smart! Der er sikker gevinst hver gang og man skal ikke vente længe på at grillen bliver klar.
Det passer rigtigt godt til vores temperament.
Vi er stadig forsigtige grillere. Kaster os ikke ud i svære grillkunster, men vi har haft rimelig succes med f.eks. grillet mørbrad, grillet aubergine, flanksteak o.a.
Denne sommer har vi et “tøm fryser projekt” igang. Vi bruger hvad vi har i skabe, skuffer og fryser. Det går rimeligt godt. Nu er det 5. dag uden indkøb. 😉
Idag bød fryseren på en pose oksekødkød i tern. Jeg troede det var engelske bøffer, men det viste sig at være små stykker oksemellemskært. Hvad gør man så? Laver grillspyd.:-)
Det endte faktisk med at vi fik lavet nogle lækre grillspyd med oksekød og grøntsager. Champignon, peberfrugt, rødløg og tomat.
Nemt og faktisk både meget lækrere og ikke mindst billigere end de grillspyd man kan købe.
Du kan bruge alle slags grøntsager på grillspyddene, men jeg brugte lige dét der var på lager i min grøntsagsskuffe.
Brug hvad du har – måske din grøntsagsskuffe byder på andre grøntsager?
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Grillspyd med oksekød & grøntsager – få en god nem opskrift hér
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
Grillspyd:
- 4-500 gram skært oksekød - oksemellemskært svinekød, eller tern af kylling eller kalkun kan også bruges
- 200 gram champignon vaskede og tørrede
- 5-6 tomater i både
- 2-3 rødløg i både
- 1-2 peberfrugter i grove tern
- Evt. cherrytomater, aubergine, squash
Marinade:
- 3-4 spsk chilisauce gerne sød chilisovs. Barbecuesovs kan også bruges
- 3-4 spsk HP sauce el. engelsk sovs el. lign.
- 2-3 spsk olie
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Hvis du bruger grillspyd af bambus, så læg dem i vand i 5- 10 minutter først, så undgår du, at der går ild i dem
- Vask grøntsagerne og dup dem tørre og skær dem i små passende stykker.
- Sæt kød/grøntsager på grillspydene, så indholdet fordeles godt på grillspyddene. Sørg for at få indholdet til at række til alle spyd. Portionen rækker ca. til 6-8 grillspyd
- Rør marinaden sammen.
- Pensl grillspyddene godt med marinade på alle sider
- Grill grillspydene ved indirekte varme i ca. 15 minutter eller til grillspydene er gennemstegte. Hold godt øje med dem og ved dem undervejs. Tilberedningstiden afhænger af kødstykkernes størrelse
- Pensl med mere marinade undervejs.
- Grillspydene kan også steges på grillpande eller i ovnen ca. 25-30 minutter v. 175 grader varmluft.
Noter
Svinekød, eller tern af kylling eller kalkun kan også bruges.
Forslag til andet grøntsagsfyld: cherrytomater, auberginestykker, squashstykkerGrillspyddene kan steges i ovn, på grillpande eller i airfryer.
Få opskrift på hjemmelavet marinade her Grillspyddene kan også tilberedes i ovn, på grillpande, stegepande eller i airfryer.Lækre hjemmelavede grillspyd med skært oksekød, champignon, peberfrugt, rødløg og tomat
Sikke nogle lækre grillspyd. I dag blev de lavet med skært oksekød, men du kan også lave dem med svinekød i tern, kyllingekød og de kan også laves uden kød. Få en god nem opskrift på grøntsagsspyd her.
Brug gerne alternativer, hvis du synes skært oksekød er lidt for dyrt at købe.
Du kan bruge en hjemmelavet marinade til grillspyddene. Få en god nem opskrift her. eller en god barbercuemarinade med chili her.
Til grillspydene fik vi de lækre sesamkartofler af nye vaskede kartofler – og gulerødder – vendt i olie, salt og sesam.Pommes frites med sesam er verdens bedste pommes frites – dem skal du prøve. De bliver så sprøde og får den lækreste smag.
Se hvor fine og lækre sesamkartoflerne ser ud på en middagstallerken serveret i det fri 🙂
Vi spiste lækkert hjemmelavet pesto med basilikum som tilbehør til sesam fritterne og grillspyddene.
Det var mit første pestoforsøg og det gik fantastisk godt i spænd med grillkødet, kartofler og gulerødder. Vi brugte det også som dip til grøntsagsstave.
Det er overraskende let at lave pesto selv.Tror det er sidste gang jeg køber den færdige pesto på glas. Nu ved jeg jo at jeg kan lave en god pesto selv.
Jeg fandt majskolber i fryseren. De er altid gode på grill med smør og salt. De kom på sammen med spyddene.
Det var da helt vildt så mange grøntsager vi fik fremtryllet i dag. Sundt, nemt lækkert grillmad.
Hjemmelavede grillspyd – fedtfattige og billigere at lave end at købe. Flotte blev de også
Jeg grillede grillspyddene ca. 15 minutter, men hold øje med dem. De er færdige, når de sprøde og godt grillede på alle sider og kødet er gennemstegt.
Skøn grillmenu, den må du prøve. Sommertid er grilltid. Skønt. Måske du bare skulle prøve de lækre grillspyd?
Har du ikke nogen grill, så kan du sagtens tilberede grillspyddene i ovn, på grillpande, stegepande eller i airfryer. Tilberedningstiden vil skulle tilpasses.
Skønt med sommersol, der giver energi, glæde, får én op i gear og ned i gear på én og samme tid. Herligt.
Kunne man bare gemme en sommerdag og have den til gode til en trist vinterdag?
Sommer er udeliv, udeaktiviteter, havearbejde, strandture, grillmad.
På sommerdage tager vi tingene lidt lettere. Spiser sent, laver anderledes mad. Det elsker vi herhjemme.
Kan du bruge mere inspiration til opskrifter på nemt lækkert grillmad, så klik her.
Få opskrifter på tilbehør til grillmad her
Du kan også se flere opskrifter på grillspyd her:
1.
2.
3.