Rabarberkage med kokos – sommerens bedste!

  • Rabarberkage med kokosmel - sommerens bedste!

Der er jo stadigvæk rabarber i haven og det skal vi da udnytte. Bag skønne rabarberkager og glæd din familie, dine naboer, dine kolleger?Rabarberkage med kokosmel - sommerens bedste!Rabarberne er fine, også her i august, men måske man har glemt dem lidt og irrirteres en lille bitte smule over deres frodighed? Hvad skal man mon dog også bruge alle disse rabarber til?

Tjo man kunne jo lave rabarbermarmelade eller en skøn rabarberdessert f.eks. en blondie med rabarber.Man kunne jo også fylde fryseren eller bage 1000 rabarberkager for at prøve at holde bunde i rabarberbedet.

På bloggen er der MANGE opskrifter på rabarbercrumble, men i dag skal du høre om en ny variant – en skøn udgave med kokos. Jeg er tæt på at sige, at dette er sommerens allerbedste rabarberkage, i hvert fald her i huset og det er ikke lyv! 🙂Rabarberkage med kokosmel - sommerens bedste!Kaffegæsterne i sommerhuset i dag stornød kagen og jeg iler straks med at bringe dig opskriften.

Jeg er sikker på, at kagen også bliver en succes hjemme hos dig? P..S.: Vi spiste et bjerg flødeskum til  og det var bare sluurp 😉

Rabarberkage med kokos - sommerens bedste!
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Rabarberkage med kokos - sommerens bedste!
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 6-8 pers.
Det skal du bruge:
  • 750 gram rabarber skåret i 1-1½ cm stykker
  • 75 gram sukker
  • Kagedej:
  • 175 gram smeltet smør
  • 150 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 æg
  • 150 gram kokosmel
  • 150 gram hvedemel
Sådan gør du:
  1. Vask og skær rabarberne i små stykker
  2. Hæld rabarberne i et ildfast fad og drys med de 75 gram sukker.
  3. Lad rabarberne "trække" i sukker imens du laver kagedejen
  4. Kagedej:
  5. Smelt smørret i mikrobølgeovnen og bland det med sukker og vaniljesukker
  6. Rør æggene i. Dejen kan fint røres blot med en gaffel.
  7. Bland bagepulver med hvedemel og vend det forsigtigt i æggeblandingen.
  8. Tilsæt kokosmel og vend godt rundt, til der ikke længere er klumper i dejen
  9. Fordel dejen på rabarberkagen ved at sætte små dejklatter på toppen af rabarberne. Dæk hele kagen med dej og glat med en dejskraber
  10. Sæt kagen i en 150 grader varm ovn (varmluft) og bag den i 35-45 minutter
  11. Kagen er færdig, når den er sprød og gylden,.
  12. Tilbehør: Iskoldt vaniljeis eller flødeskum

Rabarberkage med kokosmel - sommerens bedste!Vi spiste et kæmpe bjerg flødeskum til rabarberkagen og den var virkelig et hit! Kagen vil være perfekt at servere både til dessert og til et kagebord.

Er det så virkelig sommerens bedste rabarberkage. JA det er det! Jeg er totalt vild med den og vild med den diskrete kokossmag, der ikke dominerer men heller ikke er for vag. Genialt med kokosstrejf! 🙂Rabarberkage med kokosmel - sommerens bedste!Dejen er hurtig at røre sammen og det er en meget anderledes rabarberkage dej. Den er virkelig mega nem at bage og dejen kan sagtens bare røres med en gaffel. Har du ingen rabarber på lager, kan du sagtens bruge al anden frugt/bær: brombær, solbær, hindbær, ribs, jordbær, æbler, pærer ell. lignende? Et totalt sommerkage-hit 🙂

Så fin en rabarberkage og den var så perfekt sprød på toppen. Genialt, når nu der skulle kræses om gæsterne, i dagens anledning? Jeg piskede ½ liter fløde, og det var mere end rigeligt. Det er vigtigt aldrig at gå ned på flødeskum 🙂

Gid jeg kunne sende dig lidt af duften med? Kagen duftede himmelsk af kokos. Uhm. En af mine abslutte yndlingskager <3
Rabarberkage med kokosmel - sommerens bedste!Rigtig god kagebagefornøjelse til dig. Måske du lige skulle tjekke, om du – eller din nabo – har rabarber i haven endnu? 😉

Jeg håber du har haft en fortryllende weekend? Det har jeg <3  Jeg har malet hele sommerhuscarporten og har slæbt mig en arbejdspukkel til, med havearbejde. Fedt at være i gang, så har jeg det allerbedst 🙂

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Jane Vestrup 27. august 2017 af 20:10- Svar

    Hej
    Kan man ikke erstatte kokos med noget andet? Vi er flere i familien som ikke er såeeee vilde med kokos.

    Vh
    Jane

    • Gitte Hansen 27. august 2017 af 21:06- Svar

      Hej Jane
      Du kan bruge mandelmel eller også kan du erstatte med havregryn vil jeg tro 🙂
      Rigtig god fornøjelse med kagebageriet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar