Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælk

 • Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælk

Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælkFor filan, hvor er det altså bare verdens bedste flødekarameller du skal høre om nu. Intet mindre. Tilpas hårde, tilpas bløde, tilpas vanilje-agtige i smagen. Tilpas sukkersøde. Helt perfekte!

Verdens bedste flødekarameller lavet af kondenseret mælk.

Jeg har lavet MANGE karamel-eksperimenter på bloggen i sin tid, så jeg synes at jeg ved hvad jeg snakker om. Jeg har nemlig testsmagt dusinvis. Jeg har kasseret karamelblandinger der aldrig stivnede og karameller der blev hårde, men alligevel endte som knasende lækre karamelbrud.

Læs om alle mine karameleksperimenter her og kast dig endelig ud i eksperimentet. Anstrengelserne lønner sig og dagens opskrift er i den særligt lette kategori.

Dagens karameller er lavet af kondenseret mælk – som kan købes i næsten alle dagligvareforretninger nu. Dåserne ser sådan ud:DSC_9377

Det er supernemt at lave karameller med kondenseret mælk. Køb gerne en stribe dåser, når du alligevel er igang, for så har du altid “de forhåndenværende ressourcer” hvis du pludselig får akut karameltrang.Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælkKondenseret mælk kan også bruges til mange andre lækkerier f.eks. lækre bountykugler – lækkert smørbart karamelpålæg, flødekarameller med peanuts og meget andet. Det er kalorieholdige sager – men søde sager. Du kan max. spise 5 karameller…..af gangen 😉Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælkDagens variant er peppet op med fornem vanilla-pasta – fra Heilala – koncentreret bourbon-vanilje – 1 tsk svarer til en vaniljestang.  Vaniljen stammer fra udsøgte vanilje høstet fra på Tonga. Du kan læse mere om den lækre vaniljepasta her og også se hvor og hvordan det kan købes.

Du kan sagtens bruge varmen fra en almindelig (god) vaniljestang og til nød kan vaniljesukker også bruges.

Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælk

Jeg iler med at bringe dig opskriften på de lækre flødekarameller og skynder mig samtidigt at sige, at:

dette indlæg er delvist sponsoreret af Heilala. Jeg har fået et glas vaniljepasta tilsendt gratis – betaler skat af det – og kunne aldrig drømme om at tale godt for en sag, jeg ikke står 100% bag. Så er det på det rene 🙂

Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælk
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Verdens Bedste flødekarameller af kondenseret mælk
Forfatter:
: Slik, knas og lækre godter
: Slik, knas og lækre godter
Portioner: Ca. 50 stk
Det skal du bruge:
 • 1 dåse kondenseret mælk á 400 gram
 • 150 gram sukker
 • 100 gram smør
 • 4 spsk sirup
 • 1 tsk vaniljeekstrakt eller marven fra 1 vaniljestang (eller 3 tsk. vaniljesukker)
Sådan gør du:
 1. Hæld alle ingredienser i en tykbundet gryde.
 2. Kog i ca. 15-20 minutter og rør godt ca. hvert 2. minut
 3. Når karamelmassen begynder at slippe gryden, putter du et bolschetermometer. Jeg tog min gryde af blusset, da temperaturen nåede op på 125 grader - og de fik en rigtig fin konsistens. Hårde men alligevel lidt bløde.
 4. Har du ikke et termometer, så hæld et par dråber karamel på en kold tallerken og sæt i køleskabet 1 minut. Stivner karamellen, som du ønsker, er den fin, ellers fortsæt kogningen.
 5. Beklæd en varmefast form med bagepapir og hæld karamellen heri. Brug et firkantet fad af keramik ell. metal.
 6. Drys evt. med saltflager på karamellen, før den stivner, hvis du godt kan lide saltkarameller. De smager SÅ godt!
 7. Lad karamellen køle af et kvarter af gangen.
 8. Den må ikke stivne for meget, for så kan den ikke skæres ud. Min kølede af ca. ½ time. Brug gerne køleskab - så går det hurtigere. Kan også fint afkøle i det fri her om vinteren.
 9. Brug en skarp kniv til at skære karamellen ud - klip evt. med en god saks - det synes jeg faktisk er nemmest.
 10. Pak karamellerne ind i madpakkepapir og gem dem i en kagedåse - eller spis dem straks. Opbevares køligt - hvis du foretrækker hårde karameller - eller ved stuetemperatur, hvis du foretrækker blødere/toffeeagtige karameller
 11. Uhm - verdens bedste karameller.
 12. I stedet for vanilje kan 4 tsk. lakridspulver tilsættes og vupti har du lakridskarameller
 13. Tilsæt 50 gram smeltet chokolade og vupti har du chokoladekarameller.
 14. Hakkede nødder kan tilsættes efter smag og behag.
 15. Rig mulighed for veksle i karamelvarianterne - brug gerne denne opskrift som en "karamal-grundopskrift"

Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælkMin datter assisterede mig under tilberedningen. Gudskelov. Den store tålmodighed har jeg nemlig ikke (eller også var det fordi jeg var ved at bage 2 slags småkager samtidigt??).  Min søde datter rørte i gryden ca. halvdelen af gangene. TAK!

Hun skar karamellerne ud – ok ihvertfald halvdelen – og endelig pakkede hun også næsten alle karamellerne ind i madpakkepapir. Sikke et godt teamwork. Heldige mig ! 🙂

Godt med en god køkkenmakker! Dejligt projektet blev sådan en succes – vi er begge helt vilde med flødekaramellerne og er ret stolte også faktisk ! 😉

Her ser du et stemningsfoto hvor min datter er i gang med det hårde “skære”-arbejde.Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælkDet er nemt at koge karameller – eller du siger jo nok “det kan hun sagtens sige”. Gode karameller kræver lige dele held og erfaring. Jeg har lavet mange floppede karameller, men de vellykkede resultater opvejer klart! Klø på! 🙂

Jeg synes bare du skulle kaste dig ud i projektet. Ønsk dig gerne et karameltermometer, selvom det ikke er et must. Karamalprøven er stadig den sikre vej for mig. Stik også gerne en gaffel i karamellen. Stivner karamellen hurtigt på gaflen, er den også ved at være hjemme. DSC_9381Nogle har lyst til at gå en mere sikker vej, og stoler mere på et display end på “mit gefühl”. Du bestemmer – din karamel kan sagtens blive gode uanset.DSC_9405“Drysser du ikke lige lidt salt på halvdelen af karamellerne?” spurgte jeg min datter.

“Jo da!”  svarede hun.

Ingen af os tænkte dog på at karamellen vist var stivnet lidt for meget på det tidspunkt og vi tænkte heller ikke lige over at finde Middelhavssaltet/flagerne i skabet. Det blev bare groft salt.

Dette er forklaringen på de saltkorn du ser så fint på billederne. De skulle selvfølgelig have fordelt sig fint ned i karamellen, men sådan gik det ikke lige, men pyt – det smager, som altid, FANTASTISK med salt på/i karamellerne!  😉DSC_9399

Husk: evt. drys på, før karamellen stivner helt. Bare lige et pro-tip fra os til dig 🙂

Her får du lige karamelprocessen i billeder fra start til slut:

Totalt lækre flødekarameller altså! Kan nydes til jul, til sommer, til påske, på en regnvejrsdag, når solen skinner og når der ligger sne udenfor. Man kan spise karameller altid – året rundt.

Til juletid har vi dog en undskyldning for at koge en ekstra portion. Der er jo noget der hedder julegodter, og det betyder “carte blanche” til at gå all-in på lækkerierne, det gør det ihvertfald her hjemme hos os og jep – kalorier tæller vi først til januar (hvis man kan nøjes med 5 karameller, sker der vist heller ikke de store skader) 🙂
Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælkDet tager lidt tid at pakke karamellerne ind i madpakkepapir, men det er nødvendigt, da de ellers nemt vil klistre sammen. Du kan også drysse dem med flormelis, men det er min erfaring, at de alligevel med tiden vil klistre sammen, så pak dem ind én gang for alle.
Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælkKaramellerne vil vække jubel i godteskålen derhjemme eller i et glas bragt med som værtindegave, istedet for en blomst, som en ekstra fødselsdagsgave, som mandelgaveide, som?

Prøv karamellerne – jeg er spændt på om du bliver lige så begejstret som jeg. Skriv gerne din kommentar herunder. Med håb om at høre fra dig 🙂

Driller karamellen, er det ok at råbe højt og man må også godt sige slemme ord. Fortvivl dog ej, klø på, pludselig har du den perfekte version. Denne skulle være skudsikker, men hav tålmodighed og tag først karamelblandingen af, når den er stiv nok( selvom ventetiden kan være styg).

Rigtig god karamamelfornøjelse til dig – du vil ikke fortryde 🙂
Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælk

Mere inspiration

66 Kommentarer

 1. Mette Jensen 27. december 2017 af 18:49- Svar

  Tak for svar 🙂

  Og helt ok – der er nok at se til i disse juledage jo.

  De smagte godt, men det var nu karameller jeg drømte om. Havde endda loge stået og lavet tre omgang fudge. Dog ikke salt-fudge, men det fik vi så alligevel 🙂

  Tror du har ret, for testene blev gode, også alt det jeg havde spildt havde en perfekt konsistens, så den har nok lige akkurat fået for meget mens testene satte sig.

  Jeg må nok hellere prøve igen 🙂

  • Gitte Hansen 30. december 2017 af 21:04- Svar

   Ummenum – både karamellen og fudgen lyder rigtig lækker. Dejligt du har bevaret karamel-optimismen 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Mette Jensen 21. december 2017 af 18:34- Svar

  Hej,

  Har du mon et bud på hvad der er gået galt når man får tørre, fudge-agtige karameller ud af det?
  Jeg har intet termometer så jeg testede som anvist. Det – samt alt det jeg spildt undervejs – blev perfekt, men de satte sig som en tør og melet fudgeagtig konsistens.

  Tak 🙂

  • Gitte Hansen 26. december 2017 af 20:47- Svar

   Hej Mette
   Beklager mit svar kommer så sent. Jeg har også prøvet engang, at mine karameller blev toffee-agtige. Jeg tænker at det skyldes for høj temperatur i for lang tid, tror jeg, uden dog at vide det med sikkerhed.
   Håber karamellerne smagte dig
   Mange hilsner
   Gitte

 3. Pia 16. december 2017 af 21:37- Svar

  Hej Gitte,
  Jeg vil prøve at lave toffifee og jeg arbejder meget med kondenseret mælk, men har ikke så meget erfaring med karamel – kun fudge😊 synes du, at jeg skal tilsætte glucosesirup I stedet for sirup? Jeg har lige prøvet at lave en portion i dag – på fløde, sirup, sukker, og glucosesirup og det lykkedes ikke.
  Hvad er din erfaring?
  Bedste julehilsner Pia🎄🎅

  • Gitte Hansen 17. december 2017 af 19:33- Svar

   Hej Pia
   Åh det er svært at råde dig her, da meget kan påvirke resultatet – temperatur og tilberedningstid.
   Jeg har prøvet at lave karameller med både alm. lys sirup og glucosesirup og jeg synes at begge ting fungerede. Jeg har derfor rigtigt svært ved at råde dig, dseværre.
   Hvad gik der mon galt med dine karameller i dag? Blev de for hårde eller for bløde?
   Øv da, håber de smagte godt alligevel 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

   • Pia 17. december 2017 af 20:59- Svar

    Hej Gitte,
    Tusind tak for svar😊
    Prøvede med en ny portion i dag, hvor jeg brugte sukker, smør, honning og fløde og det blev perfekt – uden sukkertermometer👍
    De første jeg lavede blev for bløde, og jeg testede det ikke førend jeg havde hældt det i forme…. Satte det i fryseren natten over, og det var stadig blødt i morges.
    Men nu er det lykkedes! Igen tak for dit svar. Og glædelig jul 🎄🎅

    • Gitte Hansen 17. december 2017 af 21:11- Svar

     Ej hvor er du altså bare sej – sikke en god indstilling sådan at kravle op på hesten igen. Jeg har også adskillige karamelforsøg med i bagagen kan du tro 🙂 Dejligt karamellerne smagte dig – de lyder super lækre 🙂
     Tak for din søde hilsen og rigtig god jul også til dig 🙂
     Mange hilsner
     Gitte

 4. Anne Bjerregaard 14. december 2017 af 16:47- Svar

  Jeg har lavet de her karameller en gang, og de blev utroligt gode, men da jeg så skulle lave dem igen, mislykkedes det, på helt samme måde som Tine Møller Mikkelsen skrev. De blev rigtigt grynede og er nærmest ikke værd at spise. Første gang brugte jeg bare agavesirup, og anden gang brugte jeg også Dansukkers lyse sirup. Jeg er derfor rimelig overbevist om at det må have noget med det at gøre.

  Ville lige dele min erfaring med jer. God jul.

  • Gitte Hansen 16. december 2017 af 20:32- Svar

   Hej Anne
   Tak for dine råd. Jeg har også lavet karamellerne mange gange med forskelligt sirup, men synes ikke jeg har bemærket nogen forskel faktisk?
   Glucosesirup er også godt til karameller, så det er I også velkomne til at prøve 🙂
   Jeg tænker mere at det har noget med temperaturen at gøre? Jeg har også oplevet grynede karameller, men synes mest at det er når temperaturen har været for høj?
   Håber karamellerne smagte jer alligevel, selvom de blev lidt grynede 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 5. Tine Møller-Mikkelsen 25. november 2017 af 12:58- Svar

  Hej Gitte. Jeg har et spørgsmål. Jeg har lavet disse lækre karameller nogle gange og har brugt agavedirup da det lige var det der var i skabet og resultatet blev perfekt. Super lækre karameller både i alm og i lakrids versionen. Forleden ville jeg så lave dem igen og brugte denne gang ganske alm sirup fra dansukker.Det var den eneste forskel fra de andre gange. Jeg lavede dem 3 gange i streg med samme resultat – fuldstændig fiasko. Karamelen var fin imens jeg lavede den og de små prøver var også tiptop men da jeg skulle skære var de nærmest grynede og smuldrende. Kan det virkelig være sirupen ? Hvilken sirup bruger du ? Kh Tine

  • Gitte Hansen 26. november 2017 af 20:32- Svar

   Hej Tina
   Meget mystisk. Det forstår jeg slet ikke? Jeg har også brugt helt almindeligt sirup en masse gange. Jeg tænker om det kan have noget med varmen at gøre? Jeg har også prøvet nogle gange, at de bliver nærmest toffee-agtige, uden at jeg helt forstår hvorfor?
   Øv også, jeg kan faktisk slet ikke råde dig. Jeg kan ikke forklare det.
   Du kunne også prøve med glucosesirup? Jeg synes ikke at jeg har oplevet at det skulle blive bedre karameller, men mange foretrækker glucosesirup, så prøv det endelig 🙂
   Dejligt at du ikke har mistet modet – hjemmelavede flødekarameller er skønne 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 6. Maja 18. november 2017 af 17:58- Svar

  Virkelig lækre karameller. Super nem opskrift, jeg skulle dog koge massen ca 40min før den var 125grader. Jeg prøvede at lave dem med chokolade kondenseret mælk.. det gjorde dem ikke ringere ❤❤

  • Gitte Hansen 18. november 2017 af 20:43- Svar

   Øj hvor lækkert! Lyder som nogle rigtigt lækre karameller du fik lavet der
   Tak for din søde hilsen – nu har jeg fået helt lyst til at købe en dåse choko-kondenseret mælk. Det skal prøves! 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 7. Jane Petersen 17. november 2017 af 14:31- Svar

  Hej Gitte. Tak for en skøn blok og en masse lækre opskrifter 😉Det lykkedes mig her i andet forsøg at få lavet disse lækre karameller. Første gang kunne jeg ikke få temperaturen høj nok. Tror jeg var bange for at det skulle brænde på. Men jeg har et spørgsmål. Hvor bløde/hårde skal de være når de skal skæres ud?Af én eller anden grund var karamellen meget uens efter en halv time. Nogle steder var den helt hård og flot og andre blød og grumset, så det var rigtig svært at få stykkerne lige så pæne som dine og jeg brugte både pizzaskærer, kniv og saks😂mange hilsner og ønsket om at du, dun familie og følgere får en skøn weekend

  • Gitte Hansen 18. november 2017 af 20:58- Svar

   Hej Jane
   Det var da mystisk – kan karamellen mon være hældt ujævnt ud i formen? Har ikke anden god forklaring. Mystisk også at din karamel blev grumset? Desværre har jeg ikke lige nogle gode svar på dine spørgsmål. Måske det bare kan være tilfældigheder? Har også prøvet svingende resultater, når jeg koger karameller, så krydser fingre for du har succes næste gang. 🙂
   Håber karamellerne smagte dig? Jeg er sikker på at øvelse gør mester, så næste gang vil den sidde lige i skabet. 🙂
   God fornøjelse med karamelkogeriet
   Mange hilsner
   Gitte

   • Jane Petersen 21. november 2017 af 13:49- Svar

    Hej igen.
    Tak for dit svar. Jeg har kigget på det fad jeg brugte og kan se det går dybere ned nogle steder, så tror det er derfor det ikke stivnede jævnt. Det grumsede smed jeg ud, men resten smagte super skønt.
    Men jeg har svært ved at bedømme hvornår det er bedst at skære dem. Altså hvor meget det skal stivne?

    • Gitte Hansen 21. november 2017 af 21:49- Svar

     Hej Jane
     Godt hvis du fandt en forklaring 🙂

     Karamellerne skal skæres, når de er begyndt at stivne lidt. Mærk efter undervejs. Hvis de bliver for kolde, vil du ikke kunne skære karamellerne ud.
     Rigtig god fornøjelse med karamelkogeriet fortsat 🙂
     Mange hilsner
     Gitte

 8. Tina 4. november 2017 af 11:50- Svar

  Hej Gitte. Tror du at man kan bruge en silecone form til de lækre karameller 🤔 Jeg har nemlig nogle forme jeg har brugt til chokolade og tænkte at det kunne være fint til karamellerne❤

  • Gitte Hansen 4. november 2017 af 20:11- Svar

   Hej Tina
   God ide men jeg må blive dig svar skyldig. Jeg ved simpelthen ikke om formene kan tåle så høj en temperatur? MÅske, men det ville godt nok være frygteligt ærgerligt hvis de går i stykker?
   Tør simpelthen ikke råde dig her, selvom ideen er rigtig god 🙂
   God fornøjelse med karamellerne 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 9. Aino Bredtved 10. september 2017 af 01:14- Svar

  Mums, hvor ser de gode ud – og jeg har tilfældigvis lige to dåser kondenseret mælk og sirup stående, jeg ikke har fået brugt, og vi har bunker af valnødder og mandler, så de skal nok hakkes og puttes i. Jeg glæder mig allerede 😉

  • Gitte Hansen 11. september 2017 af 20:45- Svar

   Hej Aino
   Jamen det er jo helt perfekt! Jeg tror du får lavet nogle fantastiske karameller med de ingredienser:-)
   Rigtig god fornøjelse med karamelkogeriet 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 10. Trine 15. august 2017 af 17:57- Svar

  Jeg tror muligvis, at massen blev kogt for længe i mit forsøg på at få temperaturen op på de 125 grader – karamellerne er nemlig blevet grynede 🙁
  Jeg nåede kun op på 116 grader, og jeg kunne ikke skrue mere op for varmen uden at det begyndte at brænde på. Det kogte i over en time.
  Er det mon gryden der skal skiftes ud til næste forsøg? Eller er problemet slet ikke kogetiden?
  Hilsen Trine 🙂

  • Gitte Hansen 17. august 2017 af 21:16- Svar

   Hej Trine
   Øv da, det har jeg aldrig oplevet? Meget mystisk, hvad kan der mon være gået galt? Jeg forstår det faktisk slet ikke. Kan du mon have brugt en lille kasserolle, der ikke fordeler varmen godt nok? Du kan næste gang bruge en pande måske? Så vil karamelmassen blive rigtigt fint opvarmet.
   Håber det lykkes for dig. Øv da også, at karamellen floppede for dig. Håber den lykkes næste gang 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 11. Mille 30. juli 2017 af 13:37- Svar

  Hejsa
  De lyder super lækre, og jeg har kigget mange opskrifter igennem, men der skulle de køle i 4 timer! Glæder mig til at prøve demme her. Ville dig lige spørge, om hjemmelavet kondenseret mælk ville kunne bruges? Da jeg ikke kan finde det i de to supermarkedet der ligger i min by😊

  • Gitte Hansen 1. august 2017 af 07:30- Svar

   Hej Mille
   Uh der må jeg blive dig svar skyldig, du er næsten nødt til at gøre forsøget?. Har simpelthen kun brugt den færdigtkøbte på dåse. Hvordan laver du den hjemmelavede? Jeg bliver jo helt nysgerrig 🙂
   Rigtig god fornøjelse med karamelkogeriet 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 12. Susan 9. maj 2017 af 00:43- Svar

  Hvordan får man karamellernes konsistens til at minde om Kick Karamel/lakridskaramel fra Malaco?

  • Gitte Hansen 10. maj 2017 af 21:02- Svar

   Hej Susan
   Uha det er godt nok svært at svare på. Jeg vil tro at de skal have temmelig lang tilberedningstid, for disse karameller er jo ret seje i det eller? Det er sjældent jeg køber dem, så kan knap huske hvordan de er. Jeg må blive dig svar skyldig. Kender ikke karamellerne. Desværre. Tag chancen og lav karamelprøven, så vil du kunne få en konsistens der vil kunne passe dig. 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 13. Susanne 23. april 2017 af 17:44- Svar

  Hej Gitte. En fantastisk god smag,men!- jeg gjorde næjagtigt som skrevet,og alligevel forblev mine ” karamelmasse” blød😢
  Har du et bud på hvad der er gået galt,og en ide til at undgå det?

  • Gitte Hansen 23. april 2017 af 20:27- Svar

   Hej Susanne
   Øv da! Det eneste jeg kan sige er længere kogetid eller højere kogetemperatur. Øv for hulen da! De kan koges igen, hvis du altså orker at “bøvle” mere med det.
   Dejligt smagen i det mindste var god og håber du kunne spise dem i en eller anden form
   Mange hilsner
   Gitte

 14. Helle Koch-Houmann 22. februar 2017 af 13:47- Svar

  Hej Gitte

  Jeg har aldrig lavet karameller før, men kan huske min mor gjorde det, da jeg var barn. Men det var stenhårde ‘bolsche klumper’.

  Det her er jo ikke svært og de bliver skønne, som du jo også lovede:-)

  Nå jeg har ikke noget bolschetermometer, men det gik fint med stegetermometeret.

  Og så skar jeg karamellerne ud med pizzahjulet. Det er så let og meget pænere og lige, end hvis jeg havde brugt en kniv.

  • Gitte Hansen 22. februar 2017 af 22:00- Svar

   Ej hvor lyder det bare godt Helle. Det glæder mig meget at du har fået mod på karamelfremstillingen. Godt tip med pizzahjulet. Smart.
   Kan ikke huske om jeg har prøvet at gøre det, men jeg vil bestemt huske det til næstes gang.
   Tak for din positive feedback og god fornøjelse med karamalkogeriet fortsat 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 15. Catia Elviira 8. december 2016 af 16:43- Svar

  Nam nam….??
  Vil dog oss sige, at det startede med at brænde på, men jeg skiftede bare gryde, skruede ned og håbede på det bedste- og det blev det?
  Havde en cashew bar liggende, som jeg knuste og puttede i…det er bare godt!
  Dem der overlever til i morgen, får en gang chokolade overtræk.
  Og det vil jeg oss lave en omgang med lakrids
  Total ynglings og nemmeste

  • Gitte Hansen 9. december 2016 af 20:19- Svar

   Hej Catia
   Ej hvor det glæder mig. Pyha – det lyder godt og nam nam med Cashew-nødder. Sikke en lækker variant da.
   Er spændt på om nogen overlevede til chokoladeovertræk. Farligt lækre flødekarameller 🙂
   Dejligt du tog dig tid til at skrive til mig og godt der var happy end i dit køkken 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 16. Isabella 8. december 2016 af 12:22- Svar

  Øv efter 2 minutter var det hele ødelagt, da det var brændt på. Har ikke gjordt andet end at følge opskriften 🙁

  • Gitte Hansen 8. december 2016 af 14:23- Svar

   Hej Isabella.
   Det forstår jeg ikke. Du må have skruet for højt op for temperaturen? Det var da ærgerligt. Det er altså aldrig sket for mig og jeg har fulgt opskriften slavisk mange gange.
   Øv da – men op på hesten igen. Sænk temperaturen næste gang og hold godt øje.
   Mange hilsner
   Gitte

 17. Nina 23. november 2016 af 21:41- Svar

  Hej. Jeg er ved en fejl kommet til at købe en dåse kondenseret mælk med chokolade smag/chokolade karamel. Ved ikke hvad jeg kan bruge den til så
  tror du den kan bruges og vil du anbefale at man tilsætter noget ?

  • Gitte Hansen 24. november 2016 af 20:10- Svar

   Hej Nina

   Heldige dig. Jeg tænker du sagtens vil kunne lave chokoladekarameller af din dåse der? Tror da fint du vil kunne lave karameller efter opskriften her, og så får du fine chokoladekarameller. Uhm de vil da smage helt fantastisk tror jeg. Haps 🙂
   God fornøjelse med karamellerne.
   Mange hilsner
   Gitte

 18. Githa Nielsen 15. december 2015 af 18:30- Svar

  Hej
  Jeg har gennem tiden prøvet at kaste mig ud i at lave flødekarameller, og aldrig med den største succes.
  Nu har jeg tænk at give dem en sidste chance, men jeg har desværre ikke nogle ide om, hvor stor en form du har brugt når de skal afkøle.
  Hilsen Githa

  • Gitte Hansen 15. december 2015 af 19:05- Svar

   Hej Githa
   Rigtig god fornøjelse med karamellerne. Du bestemmer selv størrelsen på formen. Jo mindre form, jo højere karameller. Min form var 20×30 cm vil jeg tro og mine karameller blev 3-4 mm høje.
   Jeg er sikker på at disse karameller nok skal blive rigtigt gode. Husk ikke at tage dem af før tid. Lav gerne flere karamelprøver undervejs ved at lade lidt karamelmasse stivne, enten på en kold tallerken eller i et glas koldt vand.
   Håber det lykkes for dig – det bliver superlækre karameller, så bare kast dig ud i det 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

  • Githa Nielsen 18. december 2015 af 23:28- Svar

   De bedste og sikreste karameller ever :)👏
   Familien er vilde med dem.

   • Gitte Hansen 19. december 2015 af 07:13- Svar

    Jubiiiiii 🌝 Tak for tilbagemeldingen 🌝 God jul Mange hilsner Gitte

 19. Ulla Østergaard 29. november 2015 af 16:34- Svar

  Hej Gitte.
  Jeg har lavet dine fantastiske karameller…de smager helt forrygende gode, men..men..men, de er helt vildt bløde, jeg har læst at man kan komme dem i gryden igen, så det prøver jeg. Hvorfor blev de så bløde? Er det fordi massen ikke har været varm nok? Kunne kun få termometeret op på 110 gr eller skal de have længere tid? Håber du kan hjælpe mig.
  Mvh. Ulla

  • Gitte Hansen 29. november 2015 af 18:15- Svar

   Hej Ulla, Ja de skal have længere tid. Hæld dem tilbage i gryden og kog dem til 125 grader. Massen skifter farve og bliver mørkere. Håber det lykkes for dig. Kan alternativt opbevares på køl, hvis du ikke orker at koge op igen. Håber ikke det har taget modet fra dig 😯
   Mange hilsner
   Gitte

 20. Tina 29. november 2015 af 12:30- Svar

  Jeg er forelsket! 😍 Shit nogle lækre karameller! Lavede vanilje-udgaven igår og vil idag prøve med chokoladekaramellerne! Hvornår skal den smeltede chokolade i? Fra starten eller til slut? Eller er det total lige meget? 😄

  • Gitte Hansen 29. november 2015 af 13:47- Svar

   Uha Ja det lurer jeg også på. Har ikke prøvet det, men vil tænke det er når det er begyndt at tykne? Håber ikke det gryner? Øv at jeg ikke kan råde dig mere præcist.
   Håber projektet lykkes og skriv gerne lige om dine erfaringer, ikke?
   Så dejligt du synes om karamellerne. Jeg er også fan Mange hilsner
   Gitte

 21. Berit 28. november 2015 af 23:45- Svar

  Hej. Karamellerne lyder rigtige gode, så de skal prøves :mrgreen:
  Lige et fif til ovenstående kiksekage opskrift, så kan man bruge mariekiks og lave små kiksekager i mufinsforme 😄
  Mvh Berit

  • Gitte Hansen 29. november 2015 af 09:16- Svar

   Tusind tak. Ej hvor en god idé Berit. Har købt kiks og glæder mig sådan til at lave kiksene.
   God fornøjelse med karamellerne ☺
   Mange hilsner
   Gitte

 22. Helle Stentz 26. november 2015 af 18:24- Svar

  Vil lige sige at kondenseret mælk og er fantastisk til en kiksekage, og den er nemmere end nem 🙂

  1 dåse Kondenseret mælk
  300 g mørk god chokolade ( jeg bruger 70% )
  35 g smør
  Firkantede kiks

  Mælk, chokolade og smør smeltes langsomt til en ensartet masse. Læg en lag chokolade og derefter kiks, afslut med chokoladen.

  Den smager så meget bedre end den gamle med parafin

  • Gitte Hansen 26. november 2015 af 18:30- Svar

   Hej Helle

   Ej hvor spændende og så lækkert! Der skal laves kiksekage skal der! Tusind tak for tippet – har straks skrevet kiks på huskesedlen. Du er en engel! Jeg vil tænke på dig når jeg prøvesmager. Tak fordi du deler opskriften – der jo både kommer mig og medlæserne hér til gavn 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 23. Terese Bjerregaard 26. november 2015 af 18:20- Svar

  Manden har bestilt chokolade, hasselnødde og chili karameller????

  • Gitte Hansen 26. november 2015 af 18:28- Svar

   ej hvor lækkert, super spændende! God fornøjelse 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 24. Terese Bjerregaard 26. november 2015 af 16:44- Svar

  Opskriften er testet. Nu har jeg jo for vane ikke at følge en opskrift slavisk, så sukker blev erstattet af mørk muscovadorørsukker, resten af den skrabede vaniljestang blev kogt med de første 10-15 min. Og jeg var i øvrigt til at røre i massen det meste af tiden (måske på grund af mit sukkervalg?) Men det er bare lækre karameller. ?Og godkendt af mine slikmunde…..

  • Gitte Hansen 26. november 2015 af 18:10- Svar

   Lyder rigtigt godt Terese. Tusind tak for din gode og hurtige feedback. Kan sagtens forestille mig at karameller lavet af muscovadosukker er et hit – en skøn mørk, krydret smag. Tak for din feedback – det var sødt af dig. Dejligt karamellerne smagte dig/jer og julemåneden er jo lang endnu. Vi kan jo nå at lave en masse nye og anderledes karamelvarianter. Skønt 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 25. Annette Juel 26. november 2015 af 14:53- Svar

  Tak for opskriften 🙂
  Lige et spørgsmål.
  Jeg tåler ikke mælk.
  Kan man bruge Soya mælk, eller Ris mælk?
  Hilsner Annete

  • Gitte Hansen 27. november 2015 af 22:57- Svar

   Hej Annette
   Uha – det er lidt svært at svare på for mig. Kondenseret mælk er jo lavet af mælkesukker, så den går nok ikke. Har ikke prøvet at lave flødekarameller uden hverken fløde eller kondenseret mælk. Du kan jo altid koge smør, sirup og sukker sammen – men det bliver jo ikke helt det samme?
   Kan simpelthen ikke svare dig sikkert – vi skal jo ikke have at du bliver syg af et forkert råd.
   Håber du finder dig en lækkeri-opskrift du vil kunne tåle.
   Mange hilsner
   Gitte

 26. Helene 26. november 2015 af 09:47- Svar

  Hej! Efter at have læst indledningen vil jeg bare lige oplyse om at, man bare kan koge karamellen op igen, hvis den bliver for blød. Tror ikke der findes en tilsvarende løsning, for karamel der er for hårdt (ud over det du skriver med knuse det og så bruge det i kager).

  • Gitte Hansen 26. november 2015 af 10:04- Svar

   Hej Helene
   Tak for rigtigt gode tips. Godt du minder om det, jo blød karamel kan sagtens koges op igen. Alt for hård karamel vil kunne bruges som nougat i is, som drys på kager eller lignende.
   Dejligt du lige mindede om disse fiduser. Tak 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 27. Søren Siim 26. november 2015 af 09:44- Svar

  Den opskrift skal da helt klart afprøves! Det kunne være lækkert med hjemmelavede karameller op til jul 🙂

  Hvis du forøvrigt kunne tænke dig et bage/stege/koge termometer der aflæser den præcise temperatur på 1-2 sekunder OG dækker fra -50 til +300 grader så har jeg en anbefaling, men ville ikke starte med at linke af frygt for at blive betragtet som spam. Jeg har NUL økonomiske (eller andre) relationer til produktet, jeg er bare en meget begejstret bruger 🙂

  • Gitte Hansen 26. november 2015 af 10:05- Svar

   Hej Søren
   Ej hvor lyder det spændende! Link da gerne – det kunne jo komme mig og andre til gode. Jeg ønsker mig et trådløst termometer jeg kan bruge til min grill, kan du også anbefale sådan et er jeg lutter øren.
   Fyr løs med gode tips 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 28. Cindy 26. november 2015 af 09:38- Svar

  De ser super lækre ud.
  Jeg skal passe mindste søskende i weekenden og havde egentlig tænkt mig vi skulle bage en masse jule småkager hvor de selv kan få lov at være med og røre ved dejen og prikke ud osv. Men de her karameller ser da død lækre ud…
  Min første tanke da det stod sirup var at det nok skulle være lys – men får lige at være pp den sikre side – hvilken sirup brugte du? 🙂

  • Gitte Hansen 26. november 2015 af 10:07- Svar

   Hej Cindy
   Tak for din hilsen. Det lyder som om du/I går den hyggeligste weekend i møde. Lyder skønt.
   Jeg brugte lys sirup, men har ikke præciseret det i opskriften, da mørk også sagtens vil kunne bruges.
   Rigtig god fornøjelse med karamelkogeriet – og småkagebageriet 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 29. Vibeke 26. november 2015 af 04:50- Svar

  Hej
  Hvor køber man det vanilje pasta

  • Gitte Hansen 26. november 2015 af 07:14- Svar

   Hej Vibeke
   Du kan læse mere om Heilala pasta her. http://heilalavanilla.dk/ Der er efterhånden flere forhandlere i DK og det kan også købes online. Det er meget drøjt i brug.
   Lækker vanilje – god fornøjelse med karamellerne 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 30. Sol-britt 25. november 2015 af 23:53- Svar

  Uhm nu er jeg lækkersulten og det er din skyld??. De må prøves og nok allerede imorgen, men lige et spørgsmål. Jeg kan bedste lide hårde karameller ( ikke knaldhårde men lidt ala de bornholmske hvis du kender det skal jeg så koge dem længere tid? Har du prøvet at lave frugt karameller? Det elske min fand nemlig.

  • Gitte Hansen 26. november 2015 af 07:15- Svar

   Hej Sol-Britt
   Jeg vil nok sige minimum 20 minutters kogetid så, men igen prøv tricket med et par dråber på en tallerken og afkøl hurtigt i køleskab. Det er den bedste måde at fornemme konsistensen på. Jeg vil nok tro dine karameller skal have en temperatur på 125-130 grader.
   Rigtig god fornøjelse med karamelkogeriet 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar